Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Powrót z emigracji – porażka czy sukces? Pytamy Polaków, którzy wyjechali z Norwegii - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Znaczy sie - chcesz wnijsc do Krolestwa N.. orweskiego z jego wszelkimi benefitami to.. no, no... musisz ukonczyc kurs jezyka norweskiego organizowanego przez sponsora autorki artykulu. W dobrym standardzie taki tekst opatruje sie notka: artykul sponsorowany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-65  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów

(Annette)
Nowicjusz
Norwegia kraina mlekiem i miodem plynaca - czekajaca na wszystkich, zwlasza tych bez znajomosci jezyka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:19  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
polaczki biedaczki zostancie w kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
bogdan poskrobko
(bonty555)
Wiking
Zazdroscilem zawsze ludziom którzy byli na emigracji opowiadali ile to pieniędzy zarobili,ameryka,niemcy,szwajcaria itd. Tez zapragnąłem zarobić kase być kims opowiedzieć cos o swiecie lecz po 5ciu latach w Norwegii zrozumialem cos! ile ja stracilem! Zarobilem dużo kasy lecz stracilem kolegow znajomych a najważniejsze rodzine moją jestem traktowany jak bankomat lub maszyna do robienia pieniędzy zona ,corka patrzy na mnie tylko z perspektywy sponsor uczucia zanikly przyjezdzam do domu czuje ze jestem obca osobą nawet w łazience nie mam swojej polki na moje kosmetyki mam wszystko a nie korzystam z tego! Zadalem sobie pytanie jak długo jeszcze i czy da się odbodowac 5 lat. Jak przyjmą to ze bete zarabial tylko na bierzace wydatki???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:51  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Zbigniew Strak
(sailor61)
Wiking
zamknij psa i swoje kobietki w bagażniku. po godzinie otwórz bagażnik, a wtedy dowiesz się kto się ciesz na twój widok. to tylko żart. wymogiem mojej pracy było zarejestrowanie firmy w Norwegii. nie jest wesoło, a nawet czsami żle, ale nie poddam się. powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:22  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Skandynawianka
(Skandynawianka)
Wiking
Absolutna podstawa to pojechać za granicę razem - całą rodziną. Mąż, żona i dzieci. Jeśli jedzie tylko facet, kończy po kilku latach (często ale nie zawsze) jako samotny, nieszczęśliwy przenośny bankomat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:26  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok