Cortez1 napisał:
hei!sandokan napisał:
Julit napisał:
jest to prawda dużo mężów jedzie za granice i szuka nowych znajomosci poprostu pocieszenia a zonę zostawia sam z dziećmi w Polsce .Daje zonie pare groszy bo żonaty facet dużo dostaje w Norweg za dziecko 1000 kor i Feriepenger dostaje rozłąkowe nawet 30 tys koron kobiety niedajcie alimenty na dziecko powinien płacić 1500 zł na dziecko a po drugie zawsze można jechać i sie dowiedzieć co maź robi nieinformujący go ze sie jedzie tylko numer telefonu na stronie GULL SIDE .no Kobiety niedajcie sie
????co to za belkot...
niech pracuja dla dobra wspolnego ...
on tutaj ,ona tam
i niech nie pobieraja zasilkow tu i tam...
co 3 Polak ma fikcyjny status Pendler...Przeciez tak
dluzej Krolestwo Norwegii i
Rzeczypospolita nie moze byc dojona...

, - - - - - - -
A Ty chłopie co fandzolisz???? Coś tam słyszałeś a g... wiesz.
Zasiłkow nie da się dublowac z powodów formalnych.
Pendlerem jest KAZDY którego rodzina jest w PL.
Ssanie z N, całkowicie zasłużone, odbywa się glownie w ramach merutgifter i odpisu odsetek od kredytu mieszk. w PL. Reszta to na waciki.
A no fandole tak...
Gdziekolwiek sie nie pojawie w nowym polskim towarzystwie,to wszyscy sa zdziwieni, ze nie mam statusu Pendler
Na moje zdziwienie i odpowiedz,ze nie jestem do tego uprawniony,otwieraja szeroko geby i dziwia sie ,ze nie jestem chytry, czyt. cwany (ja czytam to jak ,,oszust,,).
Wiesz jak to dziala?
Otoz maja fikcyjne zameldowania ,fikcyjne podroze,etc..
Krytykuje OSZUSTOW a nie tzw.PENDLEROW(ci sa mi zupelnie obojetni):Czy im zazdroszcze-NIEEEE a niby czego