Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
te krystian mundry czlowieku a co to jest merutgifter ?
wez to przetlumacz i podaj przyklady gdzie i jak to odliczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(Gabriel1)
Nowicjusz
defenderr napisał:
Te, przygłupia męska szmato, wystarczy wrzucić w gogle zapytanie i masz wiele możliwości interpretacji tego samego akurat słowa.
Tu masz nie za bardzo wyszukany przykład.
www.google.pl/search?q=merutgifter&o..._sm=122&ie=UTF-8
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Cortez1 napisał:
hei!sandokan napisał:
Julit napisał:
jest to prawda dużo mężów jedzie za granice i szuka nowych znajomosci poprostu pocieszenia a zonę zostawia sam z dziećmi w Polsce .Daje zonie pare groszy bo żonaty facet dużo dostaje w Norweg za dziecko 1000 kor i Feriepenger dostaje rozłąkowe nawet 30 tys koron kobiety niedajcie alimenty na dziecko powinien płacić 1500 zł na dziecko a po drugie zawsze można jechać i sie dowiedzieć co maź robi nieinformujący go ze sie jedzie tylko numer telefonu na stronie GULL SIDE .no Kobiety niedajcie sie

????co to za belkot...
niech pracuja dla dobra wspolnego ...
on tutaj ,ona tam
i niech nie pobieraja zasilkow tu i tam...
co 3 Polak ma fikcyjny status Pendler...Przeciez tak
dluzej Krolestwo Norwegii i
Rzeczypospolita nie moze byc dojona...

, - - - - - - -
A Ty chłopie co fandzolisz???? Coś tam słyszałeś a g... wiesz.
Zasiłkow nie da się dublowac z powodów formalnych.
Pendlerem jest KAZDY którego rodzina jest w PL.
Ssanie z N, całkowicie zasłużone, odbywa się glownie w ramach merutgifter i odpisu odsetek od kredytu mieszk. w PL. Reszta to na waciki.

A no fandole tak...
Gdziekolwiek sie nie pojawie w nowym polskim towarzystwie,to wszyscy sa zdziwieni, ze nie mam statusu Pendler
Na moje zdziwienie i odpowiedz,ze nie jestem do tego uprawniony,otwieraja szeroko geby i dziwia sie ,ze nie jestem chytry, czyt. cwany (ja czytam to jak ,,oszust,,).
Wiesz jak to dziala?
Otoz maja fikcyjne zameldowania ,fikcyjne podroze,etc..
Krytykuje OSZUSTOW a nie tzw.PENDLEROW(ci sa mi zupelnie obojetni):Czy im zazdroszcze-NIEEEE a niby czego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(Gabriel1)
Nowicjusz
hei!sandokan napisał:
Cortez1 napisał:
hei!sandokan napisał:
Julit napisał:
jest to prawda dużo mężów jedzie za granice i szuka nowych znajomosci poprostu pocieszenia a zonę zostawia sam z dziećmi w Polsce .Daje zonie pare groszy bo żonaty facet dużo dostaje w Norweg za dziecko 1000 kor i Feriepenger dostaje rozłąkowe nawet 30 tys koron kobiety niedajcie alimenty na dziecko powinien płacić 1500 zł na dziecko a po drugie zawsze można jechać i sie dowiedzieć co maź robi nieinformujący go ze sie jedzie tylko numer telefonu na stronie GULL SIDE .no Kobiety niedajcie sie

????co to za belkot...
on tutaj ,ona tam

, - - - - - - -
Ssanie z N, całkowicie zasłużone, odbywa się glownie w ramach merutgifter i odpisu odsetek od kredytu mieszk. w PL. Reszta to na waciki.

A no fandole tak...
Gdziekolwiek sie nie pojawie w nowym polskim towarzystwie,to wszyscy sa zdziwieni, ze nie mam statusu Pendler
Na moje zdziwienie i odpowiedz,ze nie jestem do tego uprawniony,otwieraja szeroko geby i dziwia sie ,ze nie jestem chytry, czyt. cwany (ja czytam to jak ,,oszust,,).
Wiesz jak to dziala?
Krytykuje OSZUSTOW a nie tzw.PENDLEROW(ci sa mi zupelnie obojetni):Czy im zazdroszcze-NIEEEE a niby czego :lo:
Nie bardzo rozumiem o co ten wielki szum w kierunku nieszczęsnego "pendler-a", wystarczy na spokojnie przeczytać norweskie wytyczne w tym kierunku i będzie po polaczkowym bólu dupy. W Norwegi norweski pendler doi norweski urząd skarbowy nieporównywalnie więcej niż wszystkie inne emigracyjno zarobkowe nacje razem wzięte.
Plujecie na siebie nawzajem bezpodstawnie, zapominając o jednym iż wszystkie prawa w Norwegi w 99% zostały utworzone przeciwko swoim rdzennym obywatelom. Emigranci zarobkowi, to akurat w tym państwie, margines tak kiedyś jak i obecnie , a i w przyszłości też i pewnie marginalny problem będzie w porównaniu z własnymi problemami obywatelskimi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Gabriel1 napisał:
hei!sandokan napisał:
Cortez1 napisał:
hei!sandokan napisał:
Julit napisał:

????co to za belkot...
on tutaj ,ona tam

, - - - - - - -

A no fandole tak...
Wiesz jak to dziala?
Krytykuje OSZUSTOW a nie tzw.PENDLEROW(ci sa mi zupelnie obojetni):Czy im zazdroszcze-NIEEEE a niby czego :lo:
Nie bardzo rozumiem o co ten wielki szum w kierunku nieszczęsnego \"pendler-a\", wystarczy na spokojnie przeczytać norweskie wytyczne w tym kierunku i będzie po polaczkowym bólu dupy. W Norwegi norweski pendler doi norweski urząd skarbowy nieporównywalnie więcej niż wszystkie inne emigracyjno zarobkowe nacje razem wzięte.
Plujecie na siebie nawzajem bezpodstawnie, zapominając o jednym iż wszystkie prawa w Norwegi w 99% zostały utworzone przeciwko swoim rdzennym obywatelom. Emigranci zarobkowi, to akurat w tym państwie, margines tak kiedyś jak i obecnie , a i w przyszłości też i pewnie marginalny problem będzie w porównaniu z własnymi problemami obywatelskimi.

gabriel scierwo zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Gabriel1 napisał:
defenderr napisał:
Te, przygłupia męska szmato, wystarczy wrzucić w gogle zapytanie i masz wiele możliwości interpretacji tego samego akurat słowa.

ty kuytasie dostales socjal i sie mundrujesz pewnie zakupiles rodspiryt na tydzien
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(Gabriel1)
Nowicjusz
defenderr napisał:
Gabriel1 napisał:
defenderr napisał:

ty kuytasie dostales socjal i sie mundrujesz pewnie zakupiles rodspiryt na tydzien
I co ty męska szmato, możesz więcej napisać w moim kierunku.
Zmień płytę ponieważ ta akurat, cuchnie już starzyzną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Pawel Z)
Wiking
www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artyk...y,248,0,1990136.html nie ma co się kłócić o kasę Norwegia już poszła na dno a teraz Ameryka wbiła im gwoźdź do trumny ruszając z handlem ropa z unia będzie w norwegi bieda, już nie długo wszystko się skończy myślę ze jakieś 90 procent Polaków wyjedzie i to niebawem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Gabriel1 napisał:
defenderr napisał:
Gabriel1 napisał:
defenderr napisał:

I co ty męska szmato, możesz więcej napisać w moim kierunku.
Zmień płytę ponieważ ta akurat, cuchnie już starzyzną.

cioto gabriel zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
SENTEX napisał:
Co do statusu Pendler moim zdaniem to bardzo nieuczciwe ze musimy lozyc na ludzi mieszkajacych w Polskich kolchozach ale najgorsze jest to ze tacy Polacy tworza Duping Socjalny w Norwegii, przez co duzo prawdziwych rodzin ktore sa w Norwegii ma problemy , a pseudo rodziny typu on tu ona w Polsce wyciagaja kase z naszych podatkow.......
, - - - - - -
Twoja pisanina to prawdziwy Duping pisemny. Co to za bzdety? Co Twoje dziadowskie podatki mają do odliczeń podatkowych dla Pendler i wypracowanych praw do zasiłków. Jak śmiesz nazywać rodziny N-Pl pseudo rodzinami?? Skąd durniu budowlany u Ciebie te polskie kolchozy?
Szmalcu i pasztetu rodzina ci nie doslala?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok