Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Tymczasowe kontrole granic skuteczne: liczba uchodźców zmniejszyła się o połowę - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
toms14
(toms14)
Wiking
Za wszelka cenę zatrzymać te leniwa i brudna hołotę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Interesuja mnie 2 sprawy...

Po pierwsze metodologia badania. Podaje sie ile osob i z jakiego panstwa przekroczylo granice teraz, po wprowadzeniu kontroli, oraz ile przekraczalo dziennie (wiadomo nie tylko ile osob, ale nawet znana jest ich narodowosc i ich plany na przyszlosc) przed wprowadzeniem kontroli. PODKRESLAM: PRZED WPROWADZENIEM KONTROLI GRANICZNEJ. Skad wiec informacje, bardzo szczegolowe kto, jak, kiedy i w jakiej ilosci przekraczal granice, skoro nikt tego nie kontrolowal???

Drugie co mnie nurtuje, to stanowisko polskiego rzadu ktory widzi w imigrantach, uchodzcach czy jak ich zwal smiertelne niebezpieczenstwo, ale jednoczesnie... przeciwstawia sie wprowadzeniu kontroli...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
wujek oni zabija cie nie za to co robisz ale za to kim jestes

„Otwórz albo zgiń” z takim transparentem muzułmanie witali wojsko oraz straż graniczną na pograniczu grecko-macedońskim. W stronę policji poleciały również kamienie, zniszczono część ogrodzenia z drutu kolczastego. Jak widać na powyższym zdjęciu do Europy w sposób pokojowy starają się dotrzeć kobiety, dzieci i starcy, którzy uciekają przed krwawą wojną.

ndie.pl/muzulmanie-na-granicy-z-macedoni...ie-granic-zginiecie/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
WujekJanek napisał:
Interesuja mnie 2 sprawy...

Po pierwsze metodologia badania. Podaje sie ile osob i z jakiego panstwa przekroczylo granice teraz, po wprowadzeniu kontroli, oraz ile przekraczalo dziennie (wiadomo nie tylko ile osob, ale nawet znana jest ich narodowosc i ich plany na przyszlosc) przed wprowadzeniem kontroli. PODKRESLAM: PRZED WPROWADZENIEM KONTROLI GRANICZNEJ. Skad wiec informacje, bardzo szczegolowe kto, jak, kiedy i w jakiej ilosci przekraczal granice, skoro nikt tego nie kontrolowal???

Drugie co mnie nurtuje, to stanowisko polskiego rzadu ktory widzi w imigrantach, uchodzcach czy jak ich zwal smiertelne niebezpieczenstwo, ale jednoczesnie... przeciwstawia sie wprowadzeniu kontroli...

1 jak bys sie przylozyl do tematu to wiedzialbys ze najezdzcy sturmowali norwegie na rowerach z terenow Rosji przed wprowadzeniem kontroli na granicach z szengen

2 polski rzad sprzeciwia sie kontroli na wewnetrznych granicach bo nalezy kontrolowac zewnetrzne granice szengen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cysiu, zadalem 2 merytoryczne pytania i udzieliles mi na nie 2 merytorycznych odpowiedzi.

Po pierwsze zapytalem o metodologie badania.. Skad precyzyjne dane liczbowe z okresu, w ktorym nie bylo kontroli, a co za tym idzie dane takie nie mogly byc pozyskane.
W zakresie metodologii badan wyjaniles mi, iz dane te byly pozyskane w nastepujacy sposob:
a) Uchodzcy, imigranci czy jak ich zwal zabija mnie za to kim jestem, oraz...
b)Posiadaja transparenty, nawoluja do mordow, podpalen, gwaltow, oraz...
c)przyjezdzali do Norwegii na rowerach
No i chyba twoim zdaniem stad dane liczbowe.

Na moje pytanie dlaczego rzad upatruje w uchodzcach smiertelnego niebezpieczenstwa jednoczesnie zas sprzeciwia sie wprowadzeniu kontroli odpowiadasz, ze wzmocnione winny byc granice zewnetrzne. Osobiscie uwazam, ze jesli ktos zlamie noge, to rola lekarza jest te zlamana noge nastawic i zapakowac w gisp. Twoim tokiem rozumowania idac lekarz powinien jedynie pokiwac glowa i powiedziec: "Panie, a po kiego h...ja zes Pan wlazil na te drabine???" uchodzcy Cysku sa i jest to realny problem z ktorym trzeba cos robic. Cos wiecej niz jedynie z jednej strony straszenie bombami, a zdrugiej odmowa wprowadzenia stanowczych dzialan, czyli de facto schizofremiczna postawa negacji istnienia problemu.

Zycze wszystkim milej niedzieli i przypominam, iz od wczoraj (jak wypowiedzialy sie Najwyzsze Wladze Najjasniejszej Rzeczypospolitej) obowiazuje nas wszystkich zasada iz reka podniesiona na Radio Maryja jest reka podniesiona na Polske.

A wiec moi mili milej niedzieli, Alleluja i do przodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Mietek123)
Wiking
to ja ci odpowiem na twoe pytanie , odpowiedz jest bardzo prosta
stad wiedza kto przekraczal i kiedy bo jesli ci ludzie przekrocza granice to musza gdzies mieszkac tak? i z czegs zyc tak? no i w zwiazku z tym wystepuja o azyl-masz odpowiedz

druga sprawa to osobiscie jestem za tym zeby karac kazdego kto podniesie reke na radio maryja,osobiscie nie slucham ale to wlasnie nasza wiara obroni nas przed islamizacja

ja w domu mam krzyz na scianie w kazdym pokoju , nawet w korytarzu i tak powinno byc w kazdym domu, szkole czy innych miejscach publicznych, a ojciec rydzyk to nasz obronca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Mietek123 napisał:
to ja ci odpowiem na twoe pytanie , odpowiedz jest bardzo prosta
stad wiedza kto przekraczal i kiedy bo jesli ci ludzie przekrocza granice to musza gdzies mieszkac tak? i z czegs zyc tak? no i w zwiazku z tym wystepuja o azyl-masz odpowiedz

druga sprawa to osobiscie jestem za tym zeby karac kazdego kto podniesie reke na radio maryja,osobiscie nie slucham ale to wlasnie nasza wiara obroni nas przed islamizacja

ja w domu mam krzyz na scianie w kazdym pokoju , nawet w korytarzu i tak powinno byc w kazdym domu, szkole czy innych miejscach publicznych, a ojciec rydzyk to nasz obronca

A no skoro tak, to wszystko jasne, teraz juz wiem...

Trzeba jeszcze tylko pomyslec, co zrobic z tym zydowskim agentem, zdrajaca Kosciola Swietego i przyjacielem muslimskich terrorystow Papiezem Franciszkiem...

No i nawet polscy biskupi ostatnio... Tez by trzeba im sie przyjzec...

Bo niech pamietaja wszyscy, czy to terrorysta, Papierz, robotnik, niezawisly Sedzia czy nawet biskup: REKA PODNIESIONA NA WLADZE ZOSTANIE PRZEZ TE WLADZE UCIETA!!!.

Noca...

No i oczywiscie nie mamy nic przeciwko muzulmanom, pod warunkiem oczywiscie ze sie ochrzcza. Krzyz w kazdym meczecie i synagodze...

A nauki Chrystusa ktos zapyta... A po co Chrystusa ze Swieta Polska Wiara Katolicka mieszac... Przeciez to jakis parchaty Zyd byl... Zreszta pochodzil z bliskiego wschodu, wiec na pewno byl islamista, podkladal bomby, gwalcil i podpalal polskie dziewice. My mamy naszego, lepszego, polskiego Torunskiego Pasterza i Zbawiciela. Ktory siedzi po prawicy Prezesa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Mietek123)
Wiking
tylko wiara i modlitwa moze nas uratowac
kataklizm jaki niedlugo nadejdzie zniszczy to plugastwo raz na zawsze
ci ktorzy sie dzis smieja niedlugo beda plakac o ile przezyja
naszczescie Polska wyjdzie z tego calo i bedzie potęga na skale swiatowa
niedlugo role sie odwroca i ci ktorzy mieszkaja beda naszymi parobkami i beda mieszkac w naszych oborach i szopach , tak samo jak teraz mieszkaja Polacy na zachodzie
chcialbym zeby to stalo sie jaknajszybciej bo nie moge patrzec juz na ten zepsuty swiat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Mietek123 napisał:
tylko wiara i modlitwa moze nas uratowac
kataklizm jaki niedlugo nadejdzie zniszczy to plugastwo raz na zawsze
ci ktorzy sie dzis smieja niedlugo beda plakac o ile przezyja
naszczescie Polska wyjdzie z tego calo i bedzie potęga na skale swiatowa
niedlugo role sie odwroca i ci ktorzy mieszkaja beda naszymi parobkami i beda mieszkac w naszych oborach i szopach , tak samo jak teraz mieszkaja Polacy na zachodzie
chcialbym zeby to stalo sie jaknajszybciej bo nie moge patrzec juz na ten zepsuty swiat

Nie masz pojecia Mieciu jak bardzo takich jak Ty potrzeba Panu Prezydentowi Wszystkich Polakow. Tys Mieciu jest sola tej ziemi...

Wspaniale Mieciu ze NOWA osoba dolacza do naszej forumowej spolecznosci, witam Cie wsrod Nas serdecznie, tylko prosze, wytrzymaj jeszcze z tydzien chociaz, zanim i TY, nowy na tym forum Mietek123 zaczniesz pisac ze Gabriel to zlodziej i damski bokser...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok