Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norweskie imię szansą na sukces - Norwegia

Czytali temat:
Mateusz ;) M N Ewa Żółtowska Jakub Dąda Justyna Michalak P. H. Ewa Adam Jan . Stanislaw Lisowski Dominika Wasylka Minika33 Walczak (407 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norweskie imię szansą na sukces
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń...

...ale juz sam fakt, ze masz nie norweskie imie powoduje, ze jestes osoba drugiej kategorii. Jak do tego masz jeszcze nie norweskie nazwisko, spadasz do trzeciej kategorii. I zauwazmy, na razie nie doszlismy do zadnych konkretow, nie wiemy o czlowieku nic, nie znamy wieku, wyksztalcenia, przeszlosci, nie wiemy jak wyglada... Znamy tylko imie i nazwisko, oba nie norweskie i uz jestesmy ludzmi trzeciej kategorii. Co nie zmienia faktu iz...

...Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń.

Na zakonczenie dla oddania sprawiedliwosci nalezy tylko dodac, iz nie jest to przypadlosc wylacznie Norwegow. Polacy tez postrzegaja siebie w sposob ktory dla obcokrajowca (lub realistycznie muslacego Polaka) jawi sie jako krzyzowka groteski, shizofrenii i kabaretu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Bardzo pomaga urodzenie w Norwegii, nawet przymkną oko na nie norweskie imię i nazwisko. Podobno jest w Norwegii taka miejscowość Torun. Jak pewnego razu spojrzeli na moje miejsce urodzenia Torun, to byli pewni że o ichni Torun chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
WujekJanek napisał:
Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń...

...ale juz sam fakt, ze masz nie norweskie imie powoduje, ze jestes osoba drugiej kategorii. Jak do tego masz jeszcze nie norweskie nazwisko, spadasz do trzeciej kategorii. I zauwazmy, na razie nie doszlismy do zadnych konkretow, nie wiemy o czlowieku nic, nie znamy wieku, wyksztalcenia, przeszlosci, nie wiemy jak wyglada... Znamy tylko imie i nazwisko, oba nie norweskie i uz jestesmy ludzmi trzeciej kategorii. Co nie zmienia faktu iz...

...Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń.

Na zakonczenie dla oddania sprawiedliwosci nalezy tylko dodac, iz nie jest to przypadlosc wylacznie Norwegow. Polacy tez postrzegaja siebie w sposob ktory dla obcokrajowca (lub realistycznie muslacego Polaka) jawi sie jako krzyzowka groteski, shizofrenii i kabaretu...

i to jest wlasnie faszyzm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
cysiek33 napisał:
WujekJanek napisał:

i to jest wlasnie faszyzm

Blyskotliwosci tej konkluzji nie jestem w stanie sie oprzec...
Okazuje sie, ze ty madry chlopak jestes, moze nawet zawodowke skonczyles, stad ta umiejetnosc wyciagania WLASCIWYCH wnioskow z cudzych wypowiedzi.

A ze ja zawodowki nie skonczylem, to teraz juz wiem, skad sie bierze ta twoja miazdzaca przewaga intelektualna na de mna...

Konkludujac (to takie dziwne slowo, ale w wikipedii mozesz sobie sprawdzic co ono oznacza): dowaliles mi solidnie, wykazales ze sie bezsilnie miotam i sam sobie zaprzeczam, zapedziles mnie w kozi rog, wiec coz... Moge zrobic tylko jedno: podkulam ogon i ze wstydem i skomleniem oddalam sie...

Wiem co zrobie, POprostu POszukam schronienia u moich POpapranych masonsko-pedalsko-ukrainsko-zydowsko-ciapacko-muslimskich PANOW.

POzdrawiam

JAN
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok