cysiek33 napisał:
WujekJanek napisał:
Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń...
...ale juz sam fakt, ze masz nie norweskie imie powoduje, ze jestes osoba drugiej kategorii. Jak do tego masz jeszcze nie norweskie nazwisko, spadasz do trzeciej kategorii. I zauwazmy, na razie nie doszlismy do zadnych konkretow, nie wiemy o czlowieku nic, nie znamy wieku, wyksztalcenia, przeszlosci, nie wiemy jak wyglada... Znamy tylko imie i nazwisko, oba nie norweskie i uz jestesmy ludzmi trzeciej kategorii. Co nie zmienia faktu iz...
...Norwegowie postrzegają siebie jako bardzo tolerancyjnych i wolnych od uprzedzeń.
Na zakonczenie dla oddania sprawiedliwosci nalezy tylko dodac, iz nie jest to przypadlosc wylacznie Norwegow. Polacy tez postrzegaja siebie w sposob ktory dla obcokrajowca (lub realistycznie muslacego Polaka) jawi sie jako krzyzowka groteski, shizofrenii i kabaretu...
i to jest wlasnie faszyzm
Blyskotliwosci tej konkluzji nie jestem w stanie sie oprzec...
Okazuje sie, ze ty madry chlopak jestes, moze nawet zawodowke skonczyles, stad ta umiejetnosc wyciagania WLASCIWYCH wnioskow z cudzych wypowiedzi.
A ze ja zawodowki nie skonczylem, to teraz juz wiem, skad sie bierze ta twoja miazdzaca przewaga intelektualna na de mna...
Konkludujac (to takie dziwne slowo, ale w wikipedii mozesz sobie sprawdzic co ono oznacza): dowaliles mi solidnie, wykazales ze sie bezsilnie miotam i sam sobie zaprzeczam, zapedziles mnie w kozi rog, wiec coz... Moge zrobic tylko jedno: podkulam ogon i ze wstydem i skomleniem oddalam sie...
Wiem co zrobie, POprostu POszukam schronienia u moich POpapranych masonsko-pedalsko-ukrainsko-zydowsko-ciapacko-muslimskich PANOW.
POzdrawiam
JAN