Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Placki z cukinii - Norwegia

Czytali temat:
P. H. John Boro Malwina Malminska cysiek33 (381 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Placki z cukinii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
John Boro
(JohnB)
Początkujący
A MOŻE BY TAK Z TRAWY LUB ZE SZCZAWIU JAK MÓWI NACZELNY DIETETYK III RP STEFEK- OSZOŁOM - OSIOŁOWSKI??? NO I MIRABELKI TEŻ SĄ!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
a i kotlecik ladnie pachnie jak zachwala naczelna lekarz Kopaczka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
To nie jest cukinia lecz kabaczek. Cukina ma mniejsze fi . I najlepszą najprostszą potrawą z cukini jest wykonanie a la kotlet schabowy , cukinia musi być młoda nie przerośnięta (bo potrafią niezerwane w porę urosnąc do fi 15cm i dł 70 cm - takie są włókniste i mają grubą skórkę), i taką młodą bez obierania kroimy na krążki grubość 2cm i i dalej panierujemy i smażymy, palce lizać. Drugi sprawdzony przepis na cukinie to robimy zupę typu minstrone , również świeże nie przerośnięte kroimy bez obierania w kostkę 2x2 cm , pestki też do gara ,wsio. Na średni garnek 1 cukinia , woda, 1 przecier pomidorowy, 1 mały makaron nitka krótka cięta, 2-3 pokrojone cebule, najlepiej jeszcze dorzucić ze 3 pokrojone papryki , całość doprawiamy papryczką Badjak ze słoiczka, 2 małe łyżki. Miodzio. Jak mamy cukinię przerośnietą to na minstrone też się nadaje ale trzeba oskórkować. To jest genialny produkt rolniczy udaje się zawsze czy mokro czy susza , rozrasta się jak chwast i bardzo dobrze obradza. Nie trzeba się z tym grzebać ze zbiorem i przygotowaniem jak ziemniaki . Istotne przy zbiorze na koniec sezonu jest zdążenie przed przymrozkami , wtedy przechowuje sie do końca stycznia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok