Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(676 niezalogowanych)
1656 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
WujekJanek napisał:

usiłujesz powołując się na fakty tłumaczyć, iż to nie Muzułmanie są w czołówce siewców terroru, podczas gdy jest to nieprawda, bo:
1. Bo wszyscy wiedzą że to islamiści
2. Bo w internecie pisali że islamiści
3.Bo jedna Pani w pociągu mówiła że to islamiści...

Wujku,
niczego nie usiłuję. Powołując się na wypowiedź kolegi znanego z drążenia tematów proponuję przez minut kilka zastanowić się troszkę nad CAŁOŚCIĄ szerokiego tematu jakim jest terroryzm.

WujekJanek napisał:

Moja droga, żyjemy w XXI wieku, ale mentalnie tłum jest na poziomie ery kamienia łupanego.

Tak więc daj sobie spokój. Tak myślę. Islamisty, muzułmany, binladenowcy i tym podobni to największe zagrożenie dla cywilizacji i niech tak zostanie. Szkoda czasu i atłasu, jak powiedział Król Staś, a Balcerowicz musi odejść...

Nie będę na forum wypowiadać się na temat moich osobistych poglądów dotyczących islamistów i organizacji przestępczych. Dobre na dyskusję i chętnie pogadam, ale nie tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Asikhb napisał:
[b]

Nie będę na forum wypowiadać się na temat moich osobistych poglądów dotyczących islamistów i organizacji przestępczych. Dobre na dyskusję i chętnie pogadam, ale nie tutaj

SZACUN.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1656 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Zawisz napisał:

Proszę mi wybaczyć ale to takie lewackie mazi-mazi co pani wkleiła czy też napisała; dobrze, że nie przytoczyła pani wypraw krzyżowych, palenia czarownic na stosie, itd.
Osobiście staram się analizować informacje, porównując ich treść z różnych źródeł. A w szczególności odpowiednio dobierać źródła.

Co ma palenie czarownic na stosie do zebranego materiału? Rozumiem że to co widzisz w tym tekście to nieprzeanalizowane informacje z nieodpowiednio dobranych źródeł?

Zawisz napisał:

Rozsądny człowiek zapobiega problemom a nie świadomie do nich dopuszcza żeby zabrać się za odwracanie skutków.

W 100 % się zgadzam! Szkoda że nie zawsze się da...Tu moglibyśmy sobie wtrącić znów wątek palenia czarownic. Pewnie dziś np ja byłabym jedną z nich. Ale do rzeczy.

Zawisz napisał:

Obecnie mamy politycznie poprawne rządy, poprawne media, lewicową prasę, organizacje polityczne, czy społeczne, które przekrzykują się wzajemnie i zapewniając nas, że mordercy tacy jak Nidal Malik Hasan czy inne anomalie to nie Islam.
Za to nader często chrześcijanie są „be”, są zacofanymi rasistami, którzy nie nadążają za postępem zacnego świata, etc.
A islamizacja to fobia i bat na głupich Europejczyków, którzy często boją się wyrazić swoje własne zdanie, kiedy funkcjonariusz państwowy albo obca kulturowo osoba włazi im chamsko z butami do domu.

Może powinnam dodać komentarz do zacytowanej przeze mnie pierwszej wypowiedzi. Nie określiłam się nigdzie jako obrońca islamistów ani żadnej formy terroru. Chodziło o to że większość jest tak skupiona na czytaniu podrzędnych artykułów w dodatku często w pośpiechu i z niezrozumieniem (czego skutki widzimy później w komentarzach..) a temat jest dość drażliwy + wart uwagi że myślę warto przyjrzeć mu się troszkę bliżej i z różnych stron.

Podsumowując. Jak to określiłeś "be" jest każdy objaw fanatyzmu i debilizmu. Nie zależnie od koloru, wyznania czy imienia.
A tak prywatnie odemnie to po prostu wkurza mnie bezmyślne komentowanie poważnych spraw na których wiedzę owi komentatorzy mają wyłącznie z "faktu", tv, czy "onetu". Nie znam tematu? Mam zbyt mało danych? NIE ODZYWAM SIĘ Kończę bo coś mam skłonność do zbaczania z tematu.
Miłego wieczoru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:

[quote]
Co ma palenie czarownic na stosie do zebranego materiału? Rozumiem że to co widzisz w tym tekście to nieprzeanalizowane informacje z nieodpowiednio dobranych źródeł? [quote]

Zagalopowałem się, przyznaje, pchany „własnym subiektywnym stereotypem”, co wprowadziło mnie w błąd.
Również życzę miłego wieczoru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok