Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Łukasz Migała helen :) A B Greg Greg bogdan rychlewski Dorota Dorota Jacek Rozperski cysiek33 MonikaM2 ENDRIU67 Traben (10586 niezalogowanych)
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Korneliusz Zaczek
(KorneliuszZaczek)
Wiking
dlaczego mnie blokujecie mojanorwegia.pl ???

a propos Zawisz podaj link do tego artykułu który wprowadziłeś...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
KorneliuszZaczek napisał:
dlaczego mnie blokujecie mojanorwegia.pl ???

a propos Zawisz podaj link do tego artykułu który wprowadziłeś...

Moze MN chce ci dac do zrozumienia, ze najwyzsza pora otworzyc wlasne forum dla fanatykow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
odstraszasz od emigracji do norwegi a co za tym idzie potencjalnych dostarczycieli koronek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Korneliusz Zaczek
(KorneliuszZaczek)
Wiking
tutaj są komentarze do artykułu, więc w ramach forum, można wypowiadać się w sposób demokratyczny, a przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
piszemy tutaj różne wątki nawiązujące do artykułu.
DorHan- po co otwierac nowe forum, skoro mojanorwegia.pl przez lata poruszała wątki BV, pozwalając innym użytkownikom na mieszanie zbłotem, wyzwiska, szambo, tych co wypowiadali się w tych wątkach. Moderatorzy MN wogóle nie pilnowali co i kto i o czym pisze. Osobiście zrezygnowałem z tak szambiastego towarzystwa , którzy jak fanatycy, mieszali z błotem wszystkich tych którzy chcieli się wypowiedzieć. Dzisiaj już nikt nie ma wątpliwości, dotyczących jak funkcjonuje Służba Dziecka i że słabszą ochrone prawną mają imigranci. Norwedzy tak samo sa traktowani, łamane są prawa obywatelskie do rzetelnego procesu sądowego. przykład Amalie pokazuje, że kilkumiesięczne dziecko zostało przekazane do rodziny zastępczej, bo podejrzewano u matki depresję. Rodzice chceli udowodnić że są zdrowi, że dziadek z babcia mogą stanowic rodzinę zastepczą, że chcą przedstawić dokumentacje zdrowia. Sąd najwyższy odrzucił wszystkie dowody i postanowił, że dziecko będzię w rodzinie zastepczej. 4 ekspertów z Uniwersytetów w Norwegii wypowiedziało się o braku zasadności umieszczania dziecka w obcej rodzinie zastępczej. Jest to esencja definicji Legal Abuse i civil rights abuse-gdzie łamane są prawa obywatelskie do rzetelnego procesu sądowego. mojanorwegia.pl może gloryfikowac Norwegię dla singli i osób bezdzietnych. osoby z dziećmi muszą znać warunki, w jakich zwykli Norwedzy muszą przechodzić walkę o dzieci lub utracic je do ich pełnoletnoci. a jako Admiin napisałem o Polskim chłopcu, który mieszka w norweskiej rodzinie zastępczej, w piwnicy. Przez to zaczeliście mnie blokowac mojanorwegia.pl Oby wasze dzieci nigdy nie musiały mieszkać w piwnicy w wykluczeniu. pies was drapał.
www.nrk.no/magasin/barnevernet-tok-_amalie_-1.11969643
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Admiin widocznie niektórych przerasta ten temat ,zawsze tak jest do czasu, aż sami nie zderzą się z Bv .a tu nikt z dziećmi nie jest bezpieczny, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Admiin wrócę jeszcze do tego dziecka trzymanego w piwnicy poważnie pisałem o straży pożarnej ,może ,,ugryźć, przeciwnika z tej strony, Norwedzy bardzo poważnie podchodzą do zagrożenia przeciwpożarowego nasłać straż aby sprawdziła jak dziecko trzymane w piwnicy ma szansę na ewakuację z piwnicy z zakratowanym oknem podczas pożaru , jeśli straż wystawi raport to na policję z tym i zaskarżyć może to nie jest głupi pomysł.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Korneliusz Zaczek
(KorneliuszZaczek)
Wiking
pozdrawiam Baga. (Dorota? ) pozdrawiam wszystkich tych którym zostały odebrane dzieci przez Barnevernet. wiem że jest was więcej jak 100 osób. Chętnie nawiążę z wami kontakt. Chętnie poznam tych rodziców którzy zgłosili się do Arnsteina. Wiem, że około 30 rodzin kontaktowało się z nim. Chętnie was poznam i zapraszam do znajomości, znajdziecie mnie na FB- Korneliusz Zaczek. Niektóre sprawy mozna załatwiac inaczej i wasze dzieci mają prawo być wychowywane w rodzinie biologicznej. to jest najlepsze dobro dziecka. Najlepszy rozwój dzieci jest w środowisku które dziecko zna, nie wśród obcych osób. Jeżeli chcecie to piszcie do mnie na Facebook, postaram wam się podpowiedzieć kilka spraw. Pozdrawiam-Korneliusz Zaczek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Adiim jest nas trochę i należy się wspierać w takich sytuacjach niezależnie od narodowości odezwę się na FB. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
Adiim jest nas trochę i należy się wspierać w takich sytuacjach niezależnie od narodowości odezwę się na FB. Pozdrawiam

Własnie ! Jakże wielu innym jest to obce, bo ich to nie dotyczy.
Gdzie nie są w stanie zrozumieć sytuacji, błędnie będąc przekonanym, że w takich sprawach są procedury prawne jak np. w naszym kraju, dokumentacja, dowody, sprawa i wyrok postanowienia Sądu o zabraniu dziecka z domu.

Tu jest inaczej ,zaczyna się od końca naszych procedur prawnych, a za tym :
1. zabrane dziecko * najczęsciej ze szkoły lub przedszkoli
2.postanowienie w trybie natychmiastowym umieszczenia dziecka do lat 18 w rodzinie zastępczej
3.powiadomienie rodziców
4. zarzuty
( machina rusza )
5. szukanie dowodów, przeciw rodzicom na swoje twierdzenia
( mogą być nawet sprzed laty, gdzie danego dziecka jeszcze nie było na swiecie i wystarczy,aby dotyczyło zasadnosci ich decyzji, czy nawet bolące zęby i branie leków przeciwbólowych przez jednego z rodziców- powodem będzie zarzut nadużywania leków )
6.postanowienie Flylkesmannen, na umieszczenie dziecka w rodzinie zastępczej
7.wprowadzone spotkań rodziców z dzieckiem pod nadzorem, oraz z instrukcjami odgórnymi
(rodzice musza być oziębli i zbywać dziecka rozpacz i pragnienie powrotu jego do domu, zupełnie jakby jego już się nie chciało ,zero uczuć ,zero łez czy przytulania dziecka pod groźbą zakończenia widzenia z nim Dziecko nie ma prawa czuć że rodzice za nim rozpaczają i walczą o jego powrót )
8. rodzin tych ,żadni swiadkowie , dowody itp nie są brane pod uwagę
9. posiadając rodzinę dziecka, oraz wskazującego prawa BV do umieszczenia dziecka w najbliższej jego rodzinie - NIE MA TAKIEJ OPCJI !!!
10.całodzienne ca. 3 procesy w Sądzie na wysłuchanie zasadnosci zabrania dziecka i kolejne postanowienia wydane na korzysć samej instytucji
11. eliminowanie otoczenia z językiem ,którym dziecko się posługuje oraz wprowadzenie tylko języka norw.
12.wyeliminowanie z odwiedzin i tym kontaktu całej rodziny dziecka
i temat z procedurami tzw. prawnymi załatwiony, dziecko staje się norwegiem, gdyż język ojczysty staje się mu obcy, jak same jego pochodzenie.

... to jest nie do przyjęcia ,nie tylko przez same rodziny pozbawionych dzieci, ale też przez tych co przekonani są ,że nie ma nigdzie tak, aby zabrano dziecko bez powodu.
Niestety, ale najczęsciej tak jest , a powód dopiero się szuka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok