Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Migała helen :) A B Greg Greg bogdan rychlewski Dorota Dorota Jacek Rozperski cysiek33 MonikaM2 ENDRIU67 Traben (10414 niezalogowanych)
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
titaj nie chodzi o to czy Bv jest ok, czy nie.

Należy rozumieć błędy, które są utwierdzone w systemie Służby Dziecka.

-rodzina biologiczna nie jest celem do ustanowienia opieki
-dzieci imigrantów sa pozbawiane kontynuacji nauki języka matki, jest to łamanie Konwencji Praw Dziecka ONZ
-rodzina zastepcza-termin jest wypaczony, ze względów na znaczenie, nie jest zastępczą rodziną, a stałą
-opieka zastępcza nie uwzględnia powrotów dzieci do rodzin biologicznych( kilka procent -wyjątki)
-celem opieki zastepczej dziecka nie jest poprawa zdolności wychowawczych rodziny
-definicja dobra dziecka nie jest nigdzie wyjaśniona- w cywilizowanych krajach- za dobro dziecka uznawane są badania dotyczące działu psychologii, psychiatrii, pediatrii, w których to brana jest sytuacja dziecka po separacji dzieci od opiekunów, rodziców, rodziny, do których dziecko nawiązało przywiązanie
-definicja dobra dziecka-w wersjii norweskiej nie uwzględnia negatywnych skutków separacji i roli rodziców lub opiekunów w łagodzeniu tych negatywnych skutków separacji
-realistycznie przejęcie opieki nad dziećmi do czasu pierwszej wizyty i kolejnych, jest źródłem zaniedbania stanu psychicznego dzieci, poczucia pożucenia i wykazaywania symptomów separacji( nerwicja, depresja)
-w argumentacjiach syuacji stanu psychicznego dziecka symptomy separacji od rodziców, sa wykorzystywane przeciwko nim, i z tych faktów, ograniczane sa wizyty, gdyż obserwacja dzieci i jeżeli dzieci pokazują te symptomy separacji, które słowo separacja nie jest wogule wspominane, jest argmentoeane jako brak dobrego przywiązania do biologicznych rodziców, opiekunów, i wg. komisji Magne Raundalen 6.6.2 w tych warunkach można osiągnąć próg przejęcia opieki i znalezienie "bespiecznej bazy" takich jak opieka zastępcza. -problem manipulacji wiedzą dotyczacą obserwacji dzieci jest na mistrzowskim poziomie i jest godny potępinia
we wszystkich możliwych źródlach medialnych i naukowych.
-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
admiin jest tak jak piszesz ale ciężko jest wytłumaczyć to innym dopóki nie będą mieli bliskich spotkań III stopnia z BV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
dorzucę też Konwencję Wiedeńską władze Norweskie muszą powiadomić Konsulat o tym gdzie przebywa zatrzymane dziecko ,Konsul ma prawo do odwiedzin dziecka zatrzymanego na terenie Norwegii, na mocy tej Konwencji dziecko może odbywać ,,karę, na terenie Polski, tak robią Anglicy współpracują polską placówką dyplomatyczną i znajdują w Polsce opiekunów wśród najbliższej rodziny dziecka babcia,dziadek wujek ciocia,Anglicy pozbywają się ,,kłopotu,, i oszczędzają pieniądze które musieli by wydać na rodzinę zastępczą w Anglii. Skoro Norwedzy chcą oszczędzać to powinni odsyłać zatrzymane dzieci do Polski.Niestety Norwedzy nie respektują żadnych umów i konwencji międzynarodowych w tym własnego prawa Kongerike grunnlov paragraf 102.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
dorzucę też Konwencję Wiedeńską władze Norweskie muszą powiadomić Konsulat o tym gdzie przebywa zatrzymane dziecko ,Konsul ma prawo do odwiedzin dziecka zatrzymanego na terenie Norwegii, na mocy tej Konwencji dziecko może odbywać ,,karę, na terenie Polski, tak robią Anglicy współpracują polską placówką dyplomatyczną i znajdują w Polsce opiekunów wśród najbliższej rodziny dziecka babcia,dziadek wujek ciocia,Anglicy pozbywają się ,,kłopotu,, i oszczędzają pieniądze które musieli by wydać na rodzinę zastępczą w Anglii. Skoro Norwedzy chcą oszczędzać to powinni odsyłać zatrzymane dzieci do Polski.Niestety Norwedzy nie respektują żadnych umów i konwencji międzynarodowych w tym własnego prawa Kongerike grunnlov paragraf 102.

W mojej sprawie, to ja informowałam Konsulat, aby ten wystąpił do BV z zapytaniem dlaczego zabrano dziecko? na jak długo ? oraz gdzie ono jest ? i wszystko co związane w tej spr.
Konsulat czekał na taką informację od BV ,ponieważ tak powinna przebiegać procedura prawna, przy zatrzymaniu nieletniego, lecz odpowiedzi nie było, więc sam musiał wystąpić z pismem, czy zabrano dziecko? itp.
Odpowiedz od BV nigdy nie wpłyneła w tej sprawie do Konsulatu.
Natomiast będąc już w pl z dzieckiem, przy ponowionych zapytaniach skierowanych do BV , odpowiedź była jedna :
Nigdy nie mielismy takiego dziecka, w związku z tym, nie możemy nic w tej sprawie powiedzieć, ponieważ nie ma żadnych danych / dokumentów u nas.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
BV nie odpisuje władzom polskim wiem ,są ponad prawem, tak im się wydaje ale czytałem że gmina Andebu wystąpiła do polskiego sądu o oddanie polskiej obywatelki z powrotem do Norwegii!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
Tak wystąpili , a ja wystąpiłam o dowody na zasadnosć, które rzekomo posiadali przeciw, na terenie Norwegii.
Niestety w pl nie dostarczyli żadnych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Widziałem ten film na youtube,* Detektyw Rutkowski - Ucieczka z raju *
Co do samego dziecka tak dla jasności, czy dziecko było smutne tylko w tym momencie kiedy babcia była chora?
Trzeba pamiętać że komuna pomaga przez pewien okres rodzicom, i muszą spełniać pewne wymagania. Powód jest dość błahy że przez kilka dni była smutna i od razu ją zabrali. Czy chodzi dziecko do szkoły teraz ?

W mojej sprawie, to ja informowałam Konsulat, aby ten wystąpił do BV z zapytaniem dlaczego zabrano dziecko? na jak długo ? oraz gdzie ono jest ? i wszystko co związane w tej spr.
Konsulat czekał na taką informację od BV ,ponieważ tak powinna przebiegać procedura prawna, przy zatrzymaniu nieletniego, lecz odpowiedzi nie było, więc sam musiał wystąpić z pismem, czy zabrano dziecko? itp.
Odpowiedz od BV nigdy nie wpłyneła w tej sprawie do Konsulatu.
Natomiast będąc już w pl z dzieckiem, przy ponowionych zapytaniach skierowanych do BV , odpowiedź była jedna :
Nigdy nie mielismy takiego dziecka, w związku z tym, nie możemy nic w tej sprawie powiedzieć, ponieważ nie ma żadnych danych / dokumentów u nas.

dalej

BV nie odpisuje władzom polskim wiem ,są ponad prawem, tak im się wydaje ale czytałem że gmina Andebu wystąpiła do polskiego sądu o oddanie polskiej obywatelki z powrotem do Norwegii!!

To macie argument do takiej instytucji jak

Skarga do Strasburga

Czym zajmuje się Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu? Europejski Trybunał Praw Człowieka mieszczący się w Strasburgu zajmuje się ochroną praw człowieka w oparciu o umowę międzynarodową dotyczącą ochrony praw człowieka oraz podstawowych wolności. Istotnym dokumentem jest w tym względzie także Powszechna deklaracja praw człowieka, która została uchwalona w połowie dwudziestego wieku.
Kto orzeka w sprawie wyroków Trybunału? W Europejskim Trybunale Praw Człowieka najważniejszą funkcję pełnią sędziowie, których zadaniem jest orzekanie we własnym imieniu. Sędzią może być tylko osoba bezstronna, która nie prowadzi działalności mogącej to podważyć. Ponadto, konieczne jest posiadanie odpowiednich kompetencji.
Skarga do Strasburga. Polacy stosunkowo chętnie korzystają z możliwości złożenia skargi do Trybunału Praw Człowieka. Najczęściej dotyczą one kwestii ograniczenia wolności oraz nieprawidłowego funkcjonowania sądu. Według ostatnio przeprowadzonych podliczeń, Polska znajduje się na dziesiątym miejscu, jeśli weźmiemy pod uwagę ilość składanych spraw. Na pierwszym miejscu znajduje się natomiast Rosja.
Strasburg
Europejski Trybunał Praw Człowieka

Norwegia ma chyba doświadczenie w przegranych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Norwegia jest krytykowana przez ONZ za łamanie praw człowieka ale nic sobie z tego nie robią ale jak najbardziej dawać sprawy do Strazburga. Pozażycie ładnie ich załatwiłaś. Dobrze że jesteście już bezpieczni.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Heleno, w nagraniach mówisz, że Mona skierowała Cię do psychiatry. Później ten pracownik socialny służby zdrowia psychicznego z kursem, w kwestii zdrowia psychicznego wyparł się by był psychiatrą, czy psychologiem. Mam kontakt z Norweżką, którą też Mona skierowała do psychiatry. Ona ma wszystkie dokumenty na temat odebrania jej 2 dzieci. Szkoda, że nie masz żadnych dokumentów, gdzie BV stwierdziło u Ciebie derpresję, oprócz tych z polskiego sądu, gdzie "zastali Ciebie w stanie depresji" Tutaj zostawiam zapytanie do redakcji mojanorwegia.pl czy byli by zainteresowani, by opublikować sprawy od Norweskich rodziców. Znam 3 kobiety z różnych części Norwegii, które chciałby opublikowac ich sprawy w mediach. Norweskie media są przeciążone, więc może ktoś z Polski byłby zainteresowany poznaniem spraw z rodzin norweskich. Jeżeli tak, to proszę o kontakt ze mną.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Admiin spróbujcie u pana Henryka Malinowskiego ,który jest dziennikarzem NRK i prowadzi stronę scanpress.no , tam znajdziesz kontakt do niego pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok