Cycu, co ci bidni Ukraińcy Ci tak strasznie zawinili, że tak ich nienawidzisz???
Ja nic nie mam ani za nimi, ani przeciw nim, ale Ty tak daleko zatraciłeś poczucie rzeczywistości, że az się wierzyć nie chce.
A do tego zamieszczasz jakieś pierdoły z internetu, jako pseudodowody, czy o zgrozo duperele ze źródeł typu wikipedia jako [sic!!!] materiał źródłowy. Czy ty wiesz, co by się stało, gdyby student poważnej uczelni [mówię o poważnej uczelni, a nie jakiejś Elitarnej Prywatnej Wyższej Szkoły Pompowania Rowegów im.Ferdynanda Kiepskiego, które w dzisiejszych czasach produkują jak RANK-XEROX 99% magistrów w Polsce], co by się więc stało gdyby student poważnej uczelni podał wikipedię jako materiał źródłowy? Bez komentarza.
Cycu, jak człowiek inteligentny, a Ciebie z największą przyjemnością do ludzi inteligentnych zaliczam, może sobie robić jajca z ludzi, których kraj został napadnięty i w którym de facto szaleje wojna??? WOJNA, rozumiesz? WIESZ CO TO TAKIEGO WOJNA? Wojna to jest smród, głód, dezynteria, zaropiałe rany, brak antybiotyków, rozwalana masowo "przez przypadek" ludność cywilna, tysiące zgwałconych kobiet i dzieci, tak, dokładnie, zgwałconych dzieci, bo 8latkę trudno nazwać kobietą. Wojna to kobiety, dzieci i starcy zdychający po krzakach i rowach z głodu, odniesionych ran, lub zdychający bo nie mają już po co żyć. Nie umierający, TYLKO ZDYCHAJĄCY. Widziałem kiedyś dziewczynę która usiłowała popełnić samobójstwo uderzając się w głowę kamieniem.
Raz za razem, raz za razem, raz za razem... w nieskończoność. W końcu jej się udało.
Sorry, ale dostaję regularnej furii jak ktoś sobie robi jaja z wojny czy ludzi których wojna dotknęła.
A twoje twierdzenie że Ukraińcy są źli, bo chcą potępienia Akcji Wisła... Ja się z nimi w 100% zgadzam. Akcja Wisła to była zaplanowana i przeprowadzona ze szczególnym okrucieństwem bestialska akcja odwetowo pacyfikacyjna skierowana tak naprawdę przeciwko LUDNOŚCI CYWILNEJ. I to, co bohaterscy żołnierze LWP tam odwalali, to WaffenSS mogło by się uczyć. I nie pociskaj kitów z internetu i wikipedi, bo ja ten temat znam doskonale. Nie tylko z materiałów źródłowych [prawdziwych materiałów źródłowych], ale z bezpośrednich relacji ludzi którzy tam byli. Byli, palili, ścinali, gwałcili, mordowali. W mundurach LWP, pod biało-czerwonym sztandarem.