Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Łatwiej być imigrantem w Szwecji niż w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1426 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Łatwiej być imigrantem w Szwecji niż w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
"Jeszcze w 2010 roku Szwecja zajmowała 15. miejsce w rankingu ONZ Human Development Index. Tymczasem według prognoz, w przyszłym roku spadnie na 25. lokatę, a do 2030 roku aż na 45. miejsce i tym samym może dołączyć do grona tzw. krajów trzeciego świata. Co ciekawe nawet balansująca na granicy bankructwa Grecja, w 2030 roku będzie na 13. miejscu w rankingu HDI. Według twórców raportu, fatalnej sytuacji w Szwecji winna jest multikulturowość oraz próba stworzenia przez polityków społeczeństwa idealnego na bazie imigrantów. Do Szwecji na dużą skalę ściągani są imigranci z najbiedniejszych oraz najbardziej zacofanych regionów. Według CBN News, imigranci nie muszą nawet uczyć się języka szwedzkiego. Według założeń to rdzenni mieszkańcy powinni uczyć się od imigrantów. Znany duński dziennikarz Mikael Jalving twierdzi, iż asymilacja w Szwecji jest wykluczona, a partie polityczne uznają to słowo za nazistowskie. Po świętach Bożego Narodzenia w Szwecji obowiązywać zacznie nowe prawo, które pozwoli karać obywateli za krytykę polityki imigracyjnej."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
To i tak o 1000 syryjczykow za duzo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
jeśli Norwegia zgłupieje i pójdzie tą samą drogą co najgłupszy kraj Europy szyli Szwecja, w której to azylanci mają większe prawa od samych Szwedów, a islamiści od Chrześcijan, to niestety, ale będę musiał wyjechać... ze Szwecji już masowo wyjeżdżają europejczycy, w tym nawet Szwedzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
jedyny rasizm jaki odczułem w Norwegii to ze strony muzułmanów... niech oni wszyscy jadą do Szwecji skoro tam im lepiej, ja nie mam nic przeciwko, a wręcz przeciwnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
niech oni wszyscy jadą do Szwecji skoro tam im lepiej, ja nie mam nic przeciwko, a wręcz przeciwnie, nie będzie trzeba ich tutaj utrzymywać, w dodatku spadnie ilość gwałtów i napadów, Norwegi ulży, a Szwecja szybciej padnie niż przewiduje to ONZ zmianynaziemi.pl/wideo/multikulturowosc-...jem-trzeciego-swiata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(LenaGutkowska)
Wiking
Wszyscy obrazili się na Czesława Mozila za ostatnią piosenkę, a przecież artysta ma rację. No i jak zwykle na tym portalu o tym kogo Norwegia ma przyjmować, a kogo nie chcą decydować polscy emigranci. Cyrk!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
LenaGutkowska napisał:
Wszyscy obrazili się na Czesława Mozila za ostatnią piosenkę, a przecież artysta ma rację. No i jak zwykle na tym portalu o tym kogo Norwegia ma przyjmować, a kogo nie chcą decydować polscy emigranci. Cyrk!

nie wiem co spiewal Czeslaw, wiec jak moglem sie na niego obrazic? Wiesz lepiej hmmmm

To juz wlasnej opini wyrazic nie mozna? Idiotyczne zachowanie socjalistow ktorzy chca rownosci dla wszyskich, a jak ma ktos swoje zdanie to won.

Nie wiem czy wiesz ale czesc polskich emigrantow ma prawa wyborcze, wiec moze decydowac. ( moze i sa tacy co pracuja w cyrku)

Oby twoja wnuczka/corka miala mozliwosc zyc w kraju gdzie wiekszosc maja islamisci, wtedy bedzie mogla wyrazic swoja wdziecznosc tobie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bartekzpolski)
Wiking
najgorsze jest to , że tacy uchodźcy z np. Afganistanu czy Iranu, nie mają pracy, siędzą na tyłkach a państwo im za to płaci, a jeszcze narzekają jak im to źle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Hardi napisał:
jedyny rasizm jaki odczułem w Norwegii to ze strony muzułmanów... niech oni wszyscy jadą do Szwecji skoro tam im lepiej, ja nie mam nic przeciwko, a wręcz przeciwnie...

Hardi jestes Rasistowska swinia.......!!! Nie probuj oszukac nas przynajmniej, ze nie spotkales sie z rasizmem ze strony norwegow...no chyba ze mieszkasz w lesie i pracujesz zwijajac kebaba...... to mogloby wszystko tlumaczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok