Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1515 niezalogowanych)
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Byłem niedawno w Polsce S8 Wrocław - wieruszów 190km/h spokojnie człowiek jedzie , dobra jak komuś się nei spieszy to te 140 pojedzie, gdzie tyle pojedziesz w Norwegii po jakiej drodze , jednopasmówką ze stavangera do Kristansand ? 70km/h jak bnedziesz miał szczęście i auto przed toba nie zwolni do 50 , bo wyprzedzić trudno...co jak co ale trzeba przyznać ze w ostatnim 10 leciu powstało duzzo dobrych drog w Polsce, choć wszystkie na kredyt , norwegia w chwili obecnej sie nie umywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Ja jestem kierowcą autobusu w Oslo. Zdecydowanie we firmie na jednych z zebrań było podnoszone głośno to, że generalnie miasto jest coraz bardziej zakorkowane i to praktycznie z dnia na dzień. Niektórych pilnych remontów, nie wykonują, bo sparaliżowaliby całkiem miasto. Jak w żadnym innym kraju, 80% ludzi pracuje i szuka pracy tylko ramach czasowych od 8 do 18. To powoduje korki rano i popołudniu. Mało kto chce iść do pracy o 6 rano. Sprzęt stoi, koparkowych brak, Fachowców nadal jak na lekarstwo. A oszczędności swoją drogą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zabek57 napisał:
Ja jestem kierowcą autobusu w Oslo. Zdecydowanie we firmie na jednych z zebrań było podnoszone głośno to, że generalnie miasto jest coraz bardziej zakorkowane i to praktycznie z dnia na dzień. Niektórych pilnych remontów, nie wykonują, bo sparaliżowaliby całkiem miasto. Jak w żadnym innym kraju, 80% ludzi pracuje i szuka pracy tylko ramach czasowych od 8 do 18. To powoduje korki rano i popołudniu. Mało kto chce iść do pracy o 6 rano. Sprzęt stoi, koparkowych brak, Fachowców nadal jak na lekarstwo. A oszczędności swoją drogą.
Jacek może znasz jakichś fachowców z lubelskiego
to dzwoń niech przyjeżdżają i reperują norweskie skamienieliny
...
Lubelskie: opadła obwodnica na drodze ekspresowej S17
Droga nie została jeszcze oddana, a już pojawiła się w niej dziura długości 350 metrów i głębokości sześciu - tak prezentuje się stan prac przy naprawie drogi ekspresowej S17 przechodzącej przez dolinę Ciemięgi w powiecie lubelskim.

Po zakończeniu budowy okazało się, że nasyp nad jednym z przepustów osiada w niebezpiecznym tempie - mówi inspektor nadzoru Łukasz Filin. Według standardów przez 10 lat osiadanie powinno wynieść ok. 10 cm, a tu w pół roku było 26 cm.
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Lubelski...c.html?ticaid=112cd5
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
u mnie w mieście i okolicach drogi są bez zarzutu, no może mógłby być jedynie ciut szersze, ale sama nawierzchnia idealna, brak dziur, nierówności itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Mirek .
(Fh1)
Początkujący
wachowskis napisał:
sorry ! jesli w Norwegii sa gorsze drogi niz w Polsce to chyba zyjemy w roznych Norwegiach albo w roznych Polskach . dojazd -praktycznie do kazdego miejsca -jasne zdarzaja sie niedorobki ale te niedorobki to u nas normalne drogi!.mam wrazenie ze niektorzy dawnnooooo w Polsce nie byli!

A jezdzilas po Norwegii dalej niz mieszkasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Niiiunia napisał:
wachowskis napisał:
sorry ! jesli w Norwegii sa gorsze drogi niz w Polsce to chyba zyjemy w roznych Norwegiach albo w roznych Polskach . dojazd -praktycznie do kazdego miejsca -jasne zdarzaja sie niedorobki ale te niedorobki to u nas normalne drogi!.mam wrazenie ze niektorzy dawnnooooo w Polsce nie byli!

A jezdzilas po Norwegii dalej niz mieszkasz

mysle ze ani po Norwegii ani po Polsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
T. H.
(malynor)
Wiking
wiem jedno, zarowno norwedzy jak i reszta swiata zyczyla by sobie lepszych drog w nor. Irytuje mnie to jak nie moge utrzymac ciezarowki na pasie bo jest wyjezdzona przez pigi.Dziwie sie ze jeszcze nikt nie zadzwonil na politi bo jade zygzakiem. Swoja droga, w polsce robia drogi na kredyt, tu, skutecznie , powoli , ale za swoje.Z reszta ktos pomyslal ile kosztuje pracy i pieniedzy zrobienie 1 km. w No.vs-Pl.vs-D. itd. Wysoka stawka godzinowa, mnustwo skal,. Jak by Polska w tej czesci swiata miala zrobic droge to ??????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Mirek .
(Fh1)
Początkujący
Jasta

Tu tez sa majstry ,vegvesen tunnel odebral impreze zrobil
Po dwóch tygodniach popadalo i nowiutkie nasypy zasypały nowiutki tunel ,został zamknięty na trzy dni.

P.S.
Temat kuleje jak kiedyś .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jaroslaw Joszczyk
(JAROS1961)
Wiking
Panowie nie ma o co się spierać w Polsce ginie dziennie na drogach tyle ludzi ile w Norwegii w ciągu roku - pozdrawiam wszystkich spierających się
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
wcale nie tak zl w 2012r 236 trupow
polakow jest 7-8x wiecej?
1800 ludzi w pl 3600- 4200 ale z tego 40% to pijani rowerysci
u nas predkosc i jebane dtzewa na ktorych ginie wiekszosc ludzi
a co do tego brak kasy na dobe fury
bo merol czy volvo inaczes sie zgniata niz eskort 15 ltni