gagatek napisał:
maniakalnie napisał:
Dwie Polski bez języka,umiejętności, rodziny mająmarne szanse na pracę i tyle.
I do Kogo macie pretensje ?.
Na tym forum jest dużo osób, które znają język Norweski w Mowie i Piśmie,
mają "dobre" zawody poparte wieloletnią praktyką nawet w norwegi i też mają problemy ze nalezieniem Innej Pracy.
Forum może jedynie służyć w poszukiwaniu Informacji na różne tematy.
Jednak by się tutaj domagać znalezienia pracy, to trzeba mieć naprawdę coś z "łokciami".
Nikt was nie zmuszał do przyjazdu, a skoro uważasz się za wykształconą, to powinnaś mieć choć odrobinę wiedzy ogólnej, na tematy kraju do którego przyjeżdża się na saksy.
I nie dotyczy to wcale siły nabywczej korony, a przyziemne informacje na tematy socjalno-bytowe.
Jeżeli takiej informacji się nie posiada i Liczy na CUDA, to efekt jak widać namacalnie na waszym żałosnym Przykładzie.
halo halo. Chyba coś Ci się osoby pomyliły!!ja tu się nie użalam i nie szukam pomocy na forum w znalezieniu pracy.
Chciałam tylko uświadomić te dwie Polki, że sytuacja nie jest kolorowa i lepiej żeby rozważyły powrót do kraju. Ja nie przyjechałam tu za pracą. wiedziałam też, jaka jest sytuacja na rynku i nie licze na żadne cuda. W każdym razie nie wrzucaj mnie do jednego worka z dziewczynami, które założyły temat.