Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1506 niezalogowanych)
52 Posty

(Boomi)
Nowicjusz
Polska awangarda debilizmu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
otworz se jeszcze ze 4 konta to sie dowartosciujesz lachociagu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Ewa Wozniak
(evelina41)
Wiking
Dzieki za takie rady. Kasy nie mam a prawka i samochodu tez nie. Moge podac telefon. +4746723157
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Ewa Wozniak
(evelina41)
Wiking
Nie musisz ublizac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
Szkoda mi Was, ale niestety na forum raczej pomocy nie znajdziecie.

Czasy kiedy brakowało w Norwegii rąk do fizycznej,prostej pracy skończyły się już dawno. Widać to nawet na tym forum - w kolejce ustawiają się ludzie, którzy chcą sprzątać domek za 120 nok/h i to po oplaceniu miesięcznego haraczu…(chore!), w przedszkolach wymagają norweskiego, w barach/restauracjach wolą szwedów, więc naprawdę powinnyście rozważyć powrót do polski,albo szukać pracy na wyspach, gdzie przynajmniej język nie jest wam zupełnie obcy.

Bez norweskiego, ze słabym angielskim i podejrzewam,że bez pożądanego wykształcenia i umiejętności robicie sobie krzywdę przedłużając pobyt w tym drogim kraju.

ja mam swietne wykształcenie,perfekt ang, komunikatywny norweski i jestem mloda, a mimo to normalnie platnej , porządnej pracy nie mogę znaleźć. Oczywiście sprzatanie za 100 koron,czy zmywak w restauracji bez umowy za 110 pewnie by sie znalazl,ale nie o to chodzi. Kontynuuję więc nauke norweskiego, szukam praktyk w zawodzie i dopiero wtedy wystartuję z szukaniem pracy.

na waszym miejscu zrobilabym to samo - zaplanowalabym jakos kolejne kroki, przemyslala RACJONALNIE co jest mozliwe,a co nie, zamiast desperacko szukac pracy po omacku, jak zagubione dziecko we mgle. macie dzieci i za duzo ryzykujecie.

powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
maniakalnie napisał:

ja mam swietne wykształcenie,perfekt ang, komunikatywny norweski i jestem mloda, a mimo to normalnie platnej , porządnej pracy nie mogę znaleźć.

Wyjasnienia tego fonemenu moga byc bardzo proste - albo twoje wyksztalcenie nie jest tak swietne jak myslisz, albo wymagania względem "normalnej platnej i porzadnej pracy" przesadzone.

Moze jestes po homeopatii a podyplomowo masz NBA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
Optymus_anihilacja napisał:
maniakalnie napisał:

ja mam swietne wykształcenie,perfekt ang, komunikatywny norweski i jestem mloda, a mimo to normalnie platnej , porządnej pracy nie mogę znaleźć.

Wyjasnienia tego fonemenu moga byc bardzo proste - albo twoje wyksztalcenie nie jest tak swietne jak myslisz, albo wymagania względem "normalnej platnej i porzadnej pracy" przesadzone.

Moze jestes po homeopatii a podyplomowo masz NBA

żaden fenomen, po prosutu, aby pracować w swoim zawodzie muszę znać norweski. tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
maniakalnie napisał:

żaden fenomen, po prosutu, aby pracować w swoim zawodzie muszę znać norweski. tyle.

Z profilu wynika, ze jestes tu 15 miesiecy. To az nadto by sie nauczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
Optymus_anihilacja napisał:
maniakalnie napisał:

Z profilu wynika, ze jestes tu 15 miesiecy. To az nadto by sie nauczyc.

jeśli już tak bardzo interesuje cię moje życie i musisz analizowac moj profil,to powiem ci ze 15 miesięcy temu przyjechalam tu po raz pierwszy. Od tego czasu zrobilam tylko 3 kursy,bo reszte czasu spędzałam za granicą ina więcej nie miałam możliwości się zapisać.

jednak w temacie nie o tym mowa. Dwie Polski bez języka,umiejętności, rodziny mająmarne szanse na pracę i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
maniakalnie napisał:
Dwie Polski bez języka,umiejętności, rodziny mająmarne szanse na pracę i tyle.

I do Kogo macie pretensje ?.

Na tym forum jest dużo osób, które znają język Norweski w Mowie i Piśmie,
mają "dobre" zawody poparte wieloletnią praktyką nawet w norwegi i też mają problemy ze nalezieniem Innej Pracy.

Forum może jedynie służyć w poszukiwaniu Informacji na różne tematy.

Jednak by się tutaj domagać znalezienia pracy, to trzeba mieć naprawdę coś z "łokciami".

Nikt was nie zmuszał do przyjazdu, a skoro uważasz się za wykształconą, to powinnaś mieć choć odrobinę wiedzy ogólnej, na tematy kraju do którego przyjeżdża się na saksy.
I nie dotyczy to wcale siły nabywczej korony, a przyziemne informacje na tematy socjalno-bytowe.
Jeżeli takiej informacji się nie posiada i Liczy na CUDA, to efekt jak widać namacalnie na waszym żałosnym Przykładzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok