Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Równowaga sił zachwiana - Norwegia zyskuje przewagę nad Szwecją - Norwegia

Czytali temat:
(784 niezalogowanych)
1 Post
marcel bojka
(kolo75)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Równowaga sił zachwiana - Norwegia zyskuje przewagę nad Szwecją
i do końca roku będzie 0,53 zł za koronę i wszystko jak zwykle wróci do normy , i pozdrawiam wszystkich co siedzą w kredytach w norwegi i zazdroszczą tym , co do polski jeżdżą co 4 tygodnie na urlop hahahaha.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Czego zazdrościć, tułania się samochodem/samolotem co kilka tyg w te i z powrotem? Czekania na spotkanie z rodziną czy nerwówki ostanie kilka dni przez wyjazdem do pracy? Ja tam mam urlop cały rok ledwo wyjadę do pracy i już w domu, a resztę czasu na wczasach dwa trzy razy w roku. Cebulaki wożące każda koronę do PL, mając 50+ lat siedząc w pustej chałupie (jak to będzie z żoną to cud) ze złotymi klamkami, super furą z salonu i satysfakcja że sąsiad zmarł z zazdrości zrozumieją że przejebali najlepsze lata swojego, bez rodziny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marcel bojka
(kolo75)
Wiking
muszę cię zmartwic joseph już coraz więcej polaków na stałe pracujący to pendlerzy , mają po prawie 50000 koron zwrotu co rok za przeloty i żony z dochodem w polsce poniżej 40tyś kr. co rok Feriepenger mają też jak cała reszta średnio po 40000 kr. A lot do gdańska trwa krócej kolego niż dojazd do pracy , to jak sobie policzyłeś to 100000 koron extra co rok na konto nie licząc tego co odkładają miesięcznie średnio 15000kr . bo tylko za jedzenie płacą i 2000kr za hotel , fakt trza pracować przez 12 godzin dziennie przez 4 tygodnie ale jestem potem 2 tygodnie w polsce z żoną i dziećmi , tak ciągne już 5 lat i nikt u mnie w firmie nie narzeka jeszcze tak 5 lat i wracam do kraju i zastanowie się co z kasą robić bo mając 40 lat , dużą bańke na koncie , dom i nową bryke w gdyni moge piwo na bulwarze otworzyć , a w norwegi cóż norwegowie mówią o polakach inwestujących w stare nieruchomości :Vaakne med skjegget i postkassa ... oddaje w zupełności sens.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
kolo75 napisał:
muszę cię zmartwic joseph już coraz więcej polaków na stałe pracujący to pendlerzy , mają po prawie 50000 koron zwrotu co rok za przeloty i żony z dochodem w polsce poniżej 40tyś kr. co rok Feriepenger mają też jak cała reszta średnio po 40000 kr. A lot do gdańska trwa krócej kolego niż dojazd do pracy , to jak sobie policzyłeś to 100000 koron extra co rok na konto nie licząc tego co odkładają miesięcznie średnio 15000kr . bo tylko za jedzenie płacą i 2000kr za hotel , fakt trza pracować przez 12 godzin dziennie przez 4 tygodnie ale jestem potem 2 tygodnie w polsce z żoną i dziećmi , tak ciągne już 5 lat i nikt u mnie w firmie nie narzeka jeszcze tak 5 lat i wracam do kraju i zastanowie się co z kasą robić bo mając 40 lat , dużą bańke na koncie , dom i nową bryke w gdyni moge piwo na bulwarze otworzyć , a w norwegi cóż norwegowie mówią o polakach inwestujących w stare nieruchomości :Vaakne med skjegget i postkassa ... oddaje w zupełności sens.
No będziesz pewnie Biznesmenem pewnie z tą kasą ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
kolo75 napisał:

licytować mnie się nie chce, źle nie mam, oboje pracujemy tu, nie mieszkamy w hotelu odkładać jest co, i nie liczę nawet ile wydajemy na jedzenie... za to po piętnastej ciepły obiadek i codziennie przytulony do cyca kładę się spać..

Przerabiałem już opcje pracy w PL, pracy za granicą i życia w PL jednocześnie, potem powrót do PL na stałe i wtedy zobaczyłem jakie dziadostwo jest jak trzeba tam pracować i żyć tzn. człowiek umęczony pracą, a bardziej ludźmi i całym "systemem" że na życie to już nie ma siły....

Wolę jak wszyscy są razem, a praca spokojna .....ikke stres i Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zobaczyc pierwszy kroczek dziecka
wypadniety pierwszy zab mleczny
pierwszy siniak
pierwszy dzien w szkole

bezcenne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Karolina .....
(karolina09)
Początkujący
Hehe, no stres i cała rodzinka w komplecie.
Ale innemu wystarczy barak, flacha, Kevin w Polsacie i obsrane gacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
karolina2384 napisał:
Hehe, no stres i cała rodzinka w komplecie.
Ale innemu wystarczy barak, flacha, Kevin w Polsacie i obsrane gacie

Masz plusa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok