Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zawartość Norwegii w norweskim jedzeniu - Norwegia

Czytali temat:
(3115 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zawartość Norwegii w norweskim jedzeniu
powinni dodawać do jedzenia tak jak w Polsce wodę, zmielone kości, sierść, pazury, soję, utwardzacze, uzdatniacze, spulchniacze, barwiniki, emulgatory itp
przeciętna szynka wędzona nad Wisłą ma w sobie 30-60% mięsa a reszta to takie wynalazki
kiełbasy maja około 30-40 % mięsa w sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zawartość Norwegii w norweskim jedzeniu
powinni dodawać do jedzenia tak jak w Polsce wodę, zmielone kości, sierść, pazury, soję, utwardzacze, uzdatniacze, spulchniacze, barwiniki, emulgatory itp
przeciętna szynka wędzona nad Wisłą ma w sobie 30-60% mięsa a reszta to takie wynalazki
kiełbasy maja około 30-40 % mięsa w sobie
Wiedzialem,ze nie ominiesz tego tematu durniu......Juz ci kiedys napisalem,zebys lepiej sprawdzil ile masz cukru w cukrze w tym bimbrze ,ktory tak namietnie spijasz,po ktorym masz taki obiektywny,swiadomy swiatopoglad.Tak sobie mysle,ze te twoje spostrzezenia tylko i wylacznie sa skutkiem pijackiego belkotu... Poza tym i tak nie biore Ciebie na powaznie. ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1640 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Zmielone pazury???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin – mówi bezczelnie Marka Sawicki (54 l.), który sam zgarnia co miesiąc ok. 14,5 tysiąca złotych.

Kto jak kto, ale minister rolnictwa powinien wiedzieć, że Polacy nie kupują taniego jedzenia dlatego, że mają taki kaprys. Zarabiający 14,5 tys. złotych miesięcznie rządowy urzędnik pewnie nie zauważy różnicy w portfelu, gdy na kanapkę kupi szynkę parmeńską zamiast np. sopocką. Ale Polak, który zarabia 1,6 tys. złotych albo dostaje tysiąc złotych emerytury, nie ma zbyt dużego wyboru i kupuje tanią żywność. Ale ten Polak ma prawo wierzyć, że to, co kupuje w legalnym sklepie, to normalna wędlina, może z mniej smacznej część wołu czy świniaka, ale nie zmielone śmieci. Bo Polak ma prawo wierzyć, że odpowiednie państwowe służby dopuszczają do handlu tylko takie produkty, które spełniają normy. Bo Polak ma prawo wierzyć, że żyje w normalnym kraju.
www.fakt.pl/Sprzedawcy-wciskaja-Polakom-...tykuly,159158,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Ale to przeciez lepiej,ze tylko 40%!
Przeca gdyby bylo 41%,to tego szajsu,nie dalo by sie przelknac!

Biorac pod uwaga,ze norwescy producenci tradycyjnie podrabiaja zywnosc

www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/nor...lady_produktow!.html

jak rowniez sprzedaja 3 lata(!) przeterminowane mieso,nalezy miec jedynie nadzieje,ze zawartosc norwegii w zywnosci,spadnie o kolejne - 39%!

p/s:
link oczywiscie nie chodzi (to skutek lokalnej cenzury M.N.) ale mozna to znalezc w oryginale!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
jasta
Trochę nie na temat.
W artykule jest na temat Norweskiej żywności.
W Norwegii jest 3% ziemi uprawnej do tego nie zbyt łaskawy klimat.
Tak więc Norwegia nigdy nie będzie potentatem a nawet średniakiem w branży rolniczej.
Jedynymi atutami Norwegii są: mechanizacja na wysokim poziomie i produkcja rybna.
jasta
Nie był byś sobą gdybyś nie szukał problemów w niskiej jakości taniej Polskiej żywności.
Przyznam ci tu rację: Polska tania żywność jest marnej jakości i przy okazji pozwolę sobie zauważyć
że Norweska tania żywność również jest marnej jakości jak i w wielu innych krajach.
Jasta
Również nie był byś sobą gdybyś spróbował zauważyć że również Polska jest potentatem w produkcji i eksporcie żywności o wysokiej jakości.

Nasza żywność nadal jest niesłabnącym hitem eksportowym. Zagraniczna sprzedaż naszych produktów spożywczych, bije kolejne rekordy. Wartość polskiego eksportu ze sprzedaży polskiej żywności za dziesięć miesięcy tego toku to prawie 16,5 mld euro.
tvp.info/informacje/agro-info/polska-zyw...eksportowym/13304724
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Ktora to jest ta - norweska tania zywnosc?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
luj napisał:
Ktora to jest ta - norweska tania zywnosc?!

Pewnie to ta mniej droga.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
PACIFIC napisał:
luj napisał:
Ktora to jest ta - norweska tania zywnosc?!

Pewnie to ta mniej droga.

Dobre wędliny i 400 nok za kilogram kosztują.
Wiec na dobre żarcie trzeba tu pracować tyle samo co w Polsce na te dobre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok