Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Bardzo złe wyniki wśród uchodźców - Norwegia

Czytali temat:
high octane (436 niezalogowanych)
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Bardzo złe wyniki wśród uchodźców
no jak się sprowadza szaranćże do kraju to póżniej trzeba kombinować , a to pieniądze ogromne są - a efekty marne , bo człowiek wyjdzie z buszu, ale busz z człowieka nigdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Jak mu za malo, to nie sam wezmie ksiazke i zacznie czytac. Podejrzewam, ze jest artykul o Norwegii dostepny w internecie w jego narzeczu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Thor ....
(thor)
Wiking
Może od razu 40 lat wprowadzania? . W praktyce dzisiaj już jest 5 lat (większość z nich robi wszystko żeby zostać jak najdłużej na socjalu). Byłem na kursie językowym z takimi z pakistanu - oni mieli kurs gratis ja musiałem za to zapłącić z zarobionych cięzko pieniedzy. Gnojom nawet lekcji się nie chciało odrabiać pomijając już fakt, że po norwesku prawie ani słowa i mieli gdzieś ten cały kurs. Cieszą się tylko, ze norwegowie tacy naiwni i kasę rozdają na lewo i prawo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mirek eM
(MirekeM)
Wiking
Ale paranoja. Może problemem wcale nie jest zły program tylko chęci i predyspozycje uczestników... Ale tego zapewne wypowiedzieć nie wolno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
thor napisał:
Może od razu 40 lat wprowadzania? . W praktyce dzisiaj już jest 5 lat (większość z nich robi wszystko żeby zostać jak najdłużej na socjalu). Byłem na kursie językowym z takimi z pakistanu - oni mieli kurs gratis ja musiałem za to zapłącić z zarobionych cięzko pieniedzy. Gnojom nawet lekcji się nie chciało odrabiać pomijając już fakt, że po norwesku prawie ani słowa i mieli gdzieś ten cały kurs. Cieszą się tylko, ze norwegowie tacy naiwni i kasę rozdają na lewo i prawo.

No wkurwia to niesamowicie.
Moja dziewczyna chodziła na taki dzienny kurs nie dość że dowalili 23 osoby w grupie to tylko dwie płaciły i chciały się uczyć, a reszta ciapków z nav-u sponsorowane i miała wywalone na naukę. po dwóch miesiącach kursu 4razy w tyg. po kilka h oni dalej na zegarku się nie znają i kurs w miejscu stoi, a kasa leci.... ciapy śmieją się w żywe oczy że jak by się języka nauczył to by mu do pracy kazali iść więc po uj jak ma papu, dach nad głową i żyje na poziomie porównywalny z tymi co pracują.
Co prawda jak załatwić wszystkie zasiłki i ogólnie cały socjal to potrafią się dogadać...

Pracownikom NAV-u i szkołą to na rękę bo kasa jest, sporo ludzi którymi trzeba się zajmować więc etat potrzebny... nikt się nie wychyla żeby powiedzieć jak jest naprawdę....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
ja bym rozwiązał ten problem błyskawicznie, wystarczyłoby wprowadzić rygorystyczne egzaminy i zasadę "nie zdasz = tracisz socjal" gwarantuję, że wyniki poprawiłby się błyskawicznie, a tak to mają głęboko gdzieś, wolą chodzi w nieskończoność do szkoły, na kursy itd. i się dobrze bawić otrzymując przy tym kasę, niż iść pracować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok