Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1075 niezalogowanych)
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Gabriel napisał:
baga napisał:
Andrzeju G. A. Norwegowie są Luteranami, a nie Katolikami więc kpisz czy o drogę pytasz ? Poczytaj sobie o Protestantach oni nie podlegają Kościołowi Rzymskokatolickiemu a tym samym jego doktrynie.
A więc wstyd ,że kobiety w Norwegii przy takiej edukacji seksualnej i dostępie do środków antykoncepcyjnych są tak słabo uświadomione.

BAGA ŚMAGA ... BARABAGA ...
Luteranizm to odłam Kościoła Katolickiego , taki sam jak Prawosławie ...!!!
---
Dlatego przestań bajdurzyć ... i zajmij się uzupełnieniem wiedzy w Tym Kierunku ... !!!
---
Pozostałe części tej wiary , poza siedzibami Administracyjnymi , są takie same i nierozerwalnie związane z tą samą ... JEDNA BIBLIĄ ... .
---
Coś jeszcze chcesz Mi zakomunikować we tymże Tymmacie ... !?

No nie zupełnie.
Luteranie opierają swoją wiarę na czterech zasadach: tylko Pismo, tylko Chrystus, tylko wiara i tylko łaska.
Odrzucenie dogmatów ustanowionych przez sobory i papieży z wyjątkiem wniosków czterech pierwszych soborów powszechnych; tylko Pismo Święte jest źródłem objawienia.
Obecność Chrystusa w eucharystii jest rozumiana jako konsubstancjacja (współistnienie).
Czyli duchowni Luterańscy i Katoliccy co mszę Uśmiercają Jezusa. A przecież Jezus raz na zaesze dokonał ofiary doskonałej.
Podczas Eucharystii, kiedy kapłan wypowiada magiczną formułę (choć zdania są mocno podzielone odnośnie momentu urzeczywistnienia). Oznacza przeistoczenie, przemienienie hostii (opłatka) oraz winka mszalnego przez mistrza ceremonii w realne ciało i krew Jezusa
A Pismo święte wyraźnie mówi na pamiątkę.
A więc w jednej i tej samej chwili w tysiącach kościołów tysiące Jezusów Chrystusów tysiąckrotnie dokonuje iście imponującej samokompresji i zmienia się w kawałek opłatka, krew swą destylując do kielicha uszykowanego na ten cel przez ministranta pomocnika. Po czem tysiąc kapłanów zjada i wypija tysiąc Chrystusów. W całości i bez umniejszeń, ma się rozumieć. Później zaś rozpoczyna się proces trawienia i ...
A po kapłanach ciało Chrystusa spożywają wierni.
Czyli Katolicy I Luteranie to KANIBALE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Hardi napisał:
puszczalskie dają dupy na prawo i lewo, dziwki tylko, że działające "charytatywnie" a później biegiem zabić dziecko, bo nawet nie wiedzą kto jest ojcem, żałosne...

Zalosna, to jest Twoja swiadomosc tego, jaka grupa kobiet jest najliczniejsza wsrod tych, ktore dopuszczaja sie aborcji. Sredniowieczna jest Twoja swiadomosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
ANDRZEJ Gabriel ANANIOW przestań opowiadać głupoty, Luteranie nie podlegają pod papieża i mają głęboko gdzieś nakazy i zakazy kościoła katolickiego

Anna Bak, średniowiecze to ty prezentujesz, żal mi ciebie... Magg G to twój/a partner/ka? po poziom identycznie niski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Hardi napisał:
Anna Bak, średniowiecze to ty prezentujesz, żal mi ciebie... Magg G to twój/a partner/ka? po poziom identycznie niski[/quote]

Ktore moje poglady w sparwie aborcji zalatuja sredniowieczem ? Bardzom ciekawa
Ta wstawka z magg, to porostu poezja Dzieci w przedszkolu, jak chca komus dowalic, to wykazuja duzo wyzsze loty niz Ty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Kontrowersyjny i trudny temat , ja bym proponowała zamknąć już tą polemikę. Obelgi w stosunku do kobiet nijak się mają do tego artykułu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
monia37 napisał:
Kontrowersyjny i trudny temat , ja bym proponowała zamknąć już tą polemikę. Obelgi w stosunku do kobiet nijak się mają do tego artykułu.
Bardzo trafne określenie, jakie kolwiek obelgi świadczą o poziomie wypowiadającego się.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(LenaGutkowska)
Nowicjusz
Oj M Kowalska ,co za gleboka mysl! Bije czolem przed tak wielkim intelektem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Andrzeju G.A. Chłopie nie kompromituj się!! Polecam poszukać hasła Reformacja i Martin Luter, masz komputerek postukaj w klawiaturkę .Polecam także udanie się do kościoła protestanckiego i ogłoszenie tych ,,rewelacji,, pastorowi,z pewnością ucieszy się.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Janie Nowaku i Mirku eM nic dodać nic ująć, pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok