Gabriel napisał:
Sebastian napisał:
Rozumiem że jesteście Antykatolikami...wasza sprawa ...
Napisałeś to zdanie ... Językiem zatwardziałego mohera od rydzyka ...
---
On też , tak właśnie , kwalifikuje ludzi , którzy wytykają Mu dwulicowość i chamską obłudę oraz oszustwa na ... ZAHUKANYCH RELIGIJNIE STARCACH ... !
---
Osobiście, Nie jestem >Anty< tylko ... ROZUMNY DOROSŁY CZŁOWIEK ...
---
Jako Dziecko , Miałem Obowiązek , wierzyć w to , co Dorośli mówili bezpośrednio do Mnie w sprawie Religi , a i tak z dozą krytycyzmu ...
Teraz jako Dorosły Mam Swój Rozum w tej sprawie ...
---
Jako Przykład podam "spowiedź świętą " przed kapłanem w "konfesjonale" tzw. >spowiedź uszną<
Która została wprowadzona Irlandii i rozpropagowana na cały KK . li tylko dlatego , by mieć wgląd na drobne przestępstwa , względem Ówczesnych Właścicieli Ziemskich ...
---
A dzisiaj , Ludzie wykształceni po Maturach , stoją w Kolejce Jak Barany ... !!!
BY NA KLĘCZKACH JAK NIEWOLNIK , wyjawiać Swoje "występki" przed kimś , kto śmieje się w kułak , ponieważ jest domniemanie iż sam ma Kochanki lub jest Pedofilem ...
---
Żałość i lekka wzgarda , ogarnia Mnie , jak widzę Wykształconych analfabetów w kolejce do ewentualnego Pedofila .
---
Masz coś jeszcze ?
nie niestem moherem ... szkoda mi pisać wywodów jak twój... na temat.... no włśnie jaki????
napisałem Polska Kraj ORTODOKSYJNY(opinia nauczycielki)
a wy co ... wywody... jad... wasza sprawa co wam sie podoba a co nie ...
pytanie jest czy Polska jest krajem RELIGIJNIE ORTODOKSYJNYM??????
więc NIE!!! nie jest!!!
Są Religijnie ORTODOKSYJNE kraje arabskie .Są ORTODOKSYJNI Żydzi,Metodyści, Mormoni, muzułmanie, zielonoświątkowcy ...katolicy ble ble ale polska nie jest krajem Ortodoksyjnie Religijnie , jest krajem monowyznaniowym a to wielka rożnica, według waszej oceny można powiedzieć Ortodoksyjnie Religijne Indie, Japonia, Chiny etc...czy tak jest???