Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Robert Niemiec (1962 niezalogowanych)
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
Sebastian napisał:
Wiara i Religia w Norge ....

Nauczycielka mojej córki powiedzała że pochodzimy z Religijnie ORTODOKSYJNEGO kraju....wtf?????

I slusznie, bo to prawda

małe sprostowanie...
"Ortodoksja oznacza ścisłą wierność doktrynie, dogmatowi, zwłaszcza religijnemu. Jest tożsama współcześnie rygorystycznemu przestrzeganiu jakiegoś kodeksu zasad."

nadal myślisz że Polska jest krajem religijnie Ortodoksyjnym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Sebastian napisał:
Makaryna napisał:
Sebastian napisał:
Wiara i Religia w Norge ....

Nauczycielka mojej córki powiedzała że pochodzimy z Religijnie ORTODOKSYJNEGO kraju....wtf?????

I slusznie, bo to prawda

małe sprostowanie...
"Ortodoksja oznacza ścisłą wierność doktrynie, dogmatowi, zwłaszcza religijnemu. Jest tożsama współcześnie rygorystycznemu przestrzeganiu jakiegoś kodeksu zasad."

nadal myślisz że Polska jest krajem religijnie Ortodoksyjnym?

Oczywiscie, a co mozna sobie pomyslec jak na kazdym rogu widzisz sutanne, czy to w szkole, sejmie czy to "na ekranie", ktora cie poucza, co masz robic, a wszyscy ze spuszczona glowa tylko przytakuja. Co mozna pomyslec jak widzisz, te korowody z krzyzami, choragwiami, publicznymi modlami. Cokolwiek ma byc zrobione, to bez ksiedza, mszy lub kropielnicy sie nie obejdzie...
Religia 24/7 we wszystkich mozliwych miejscach, prywatnych, czy publicznych.... A sprobuj sie wylamac, to czeka cie niemal ekskomunika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sebastian napisał:nadal myślisz że Polska jest krajem religijnie Ortodoksyjnym?
Oczywiście a nawet GORZEJ ...
---
W jakim Państwie w Europie Widziałeś Tyle Krzyży na Każdym Kroku ...
Niedługo zabraknie Szczytów Górskich , bez Monumentalnych Krzyży i zaczną stawiać je , na Każdym Pagórku ...
---
PARANOJA ... totalna ...
To gorzej niż ortodoksja ... tam to chociaż wiadomo , co komu można z czego nie wolno .
Tu w Polszy , to wszystko jest podporządkowane bezwzględnie czarnej sutannie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Rozumiem że jesteście Antykatolikami...wasza sprawa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sebastian napisał:
Napisałeś to zdanie ... Językiem zatwardziałego mohera od rydzyka ...
---
On też , tak właśnie , kwalifikuje ludzi , którzy wytykają Mu dwulicowość i chamską obłudę oraz oszustwa na ... ZAHUKANYCH RELIGIJNIE STARCACH ... !
---
Osobiście, Nie jestem >Anty< tylko ... ROZUMNY DOROSŁY CZŁOWIEK ...
---
Jako Dziecko , Miałem Obowiązek , wierzyć w to , co Dorośli mówili bezpośrednio do Mnie w sprawie Religi , a i tak z dozą krytycyzmu ...
Teraz jako Dorosły Mam Swój Rozum w tej sprawie ...
---
Jako Przykład podam "spowiedź świętą " przed kapłanem w "konfesjonale" tzw. >spowiedź uszną<
Która została wprowadzona Irlandii i rozpropagowana na cały KK . li tylko dlatego , by mieć wgląd na drobne przestępstwa , względem Ówczesnych Właścicieli Ziemskich ...
---
A dzisiaj , Ludzie wykształceni po Maturach , stoją w Kolejce Jak Barany ... !!!
BY NA KLĘCZKACH JAK NIEWOLNIK , wyjawiać Swoje "występki" przed kimś , kto śmieje się w kułak , ponieważ jest domniemanie iż sam ma Kochanki lub jest Pedofilem ...
---
Żałość i lekka wzgarda , ogarnia Mnie , jak widzę Wykształconych analfabetów w kolejce do ewentualnego Pedofila .
---
Masz coś jeszcze ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Gabriel napisał:
Sebastian napisał:
---
On też , tak właśnie , kwalifikuje ludzi , którzy wytykają Mu dwulicowość i chamską obłudę oraz oszustwa na ... ZAHUKANYCH RELIGIJNIE STARCACH ... !
---
---
Jako Dziecko , Miałem Obowiązek , wierzyć w to , co Dorośli mówili bezpośrednio do Mnie w sprawie Religi , a i tak z dozą krytycyzmu ...
---
Jako Przykład podam "spowiedź świętą " przed kapłanem w "konfesjonale" tzw. >spowiedź uszną<
Która została wprowadzona Irlandii i rozpropagowana na cały KK . li tylko dlatego , by mieć wgląd na drobne przestępstwa , względem Ówczesnych Właścicieli Ziemskich ...
---
A dzisiaj , Ludzie wykształceni po Maturach , stoją w Kolejce Jak Barany ... !!!
BY NA KLĘCZKACH JAK NIEWOLNIK , wyjawiać Swoje "występki" przed kimś , kto śmieje się w kułak , ponieważ jest domniemanie iż sam ma Kochanki lub jest Pedofilem ...
---
Żałość i lekka wzgarda , ogarnia Mnie , jak widzę Wykształconych analfabetów w kolejce do ewentualnego Pedofila .
---
Masz coś jeszcze ?

popieram wypowiedz w calosci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Gabriel napisał:
Sebastian napisał:
---
---
---
---
---
---
---
Masz coś jeszcze ?

nie niestem moherem ... szkoda mi pisać wywodów jak twój... na temat.... no włśnie jaki????
napisałem Polska Kraj ORTODOKSYJNY(opinia nauczycielki)
a wy co ... wywody... jad... wasza sprawa co wam sie podoba a co nie ...
pytanie jest czy Polska jest krajem RELIGIJNIE ORTODOKSYJNYM??????
więc NIE!!! nie jest!!!
Są Religijnie ORTODOKSYJNE kraje arabskie .Są ORTODOKSYJNI Żydzi,Metodyści, Mormoni, muzułmanie, zielonoświątkowcy ...katolicy ble ble ale polska nie jest krajem Ortodoksyjnie Religijnie , jest krajem monowyznaniowym a to wielka rożnica, według waszej oceny można powiedzieć Ortodoksyjnie Religijne Indie, Japonia, Chiny etc...czy tak jest???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Polska zawsze byla tolerancyjna religijnie

ale norwedzy moga twierdzic ze snieg jest czarny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj