Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Robert Niemiec (1962 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
2013 napisał:
Gabriel napisał:
Sebastian napisał:
Rozumiem że jesteście Antykatolikami...wasza sprawa ...
Napisałeś to zdanie ... Językiem zatwardziałego mohera od rydzyka ...
---
On też , tak właśnie , kwalifikuje ludzi , którzy wytykają Mu dwulicowość i chamską obłudę oraz oszustwa na ... ZAHUKANYCH RELIGIJNIE STARCACH ... !
---
Osobiście, Nie jestem >Anty< tylko ... ROZUMNY DOROSŁY CZŁOWIEK ...
---
Jako Dziecko , Miałem Obowiązek , wierzyć w to , co Dorośli mówili bezpośrednio do Mnie w sprawie Religi , a i tak z dozą krytycyzmu ...
Teraz jako Dorosły Mam Swój Rozum w tej sprawie ...
---
Jako Przykład podam "spowiedź świętą " przed kapłanem w "konfesjonale" tzw. >spowiedź uszną<
Która została wprowadzona Irlandii i rozpropagowana na cały KK . li tylko dlatego , by mieć wgląd na drobne przestępstwa , względem Ówczesnych Właścicieli Ziemskich ...
---
A dzisiaj , Ludzie wykształceni po Maturach , stoją w Kolejce Jak Barany ... !!!
BY NA KLĘCZKACH JAK NIEWOLNIK , wyjawiać Swoje "występki" przed kimś , kto śmieje się w kułak , ponieważ jest domniemanie iż sam ma Kochanki lub jest Pedofilem ...
---
Żałość i lekka wzgarda , ogarnia Mnie , jak widzę Wykształconych analfabetów w kolejce do ewentualnego Pedofila .
---
Masz coś jeszcze ?

popieram wypowiedz w calosci...

ja rowniez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
My Polacy możemy w wielu kwestiach czuć się lepsi od Europy Zachodniej. Tak często nam się wmawia, że jesteśmy od nich gorsi i powinniśmy ich naśladować. Tymczasem okazuje się, że w średniowieczu i czasach późniejszych My mieszkańcy polskich ziem okazywaliśmy się bardziej cywilizowani. Oto kilka przykładów:

1. Po pierwsze i najważniejsze. Musimy mieć świadomość, że tortury w średniowieczu, nie były tak rozpowszechnione jak w wiekach XVI i XVII. W średniowieczu przeważały kary kompozycyjne, polegające na zapłaceniu kary na rzecz państwa i pokrzywdzonego, tzw. płat.

2. Należy pamiętać, że 90 % czarownic spalili protestanci po wojnie 30 letniej przypadającej na lata 1618-1648, a więc na XVII wiek - długo po zakończeniu średniowiecza! Mimo tego faktu o palenie czarownic do dnia dzisiejszego propagandowo oskarża się katolików. Szacuje się też, że przez 500 lat swojego istnienia, inkwizycja zamordowała kilkanaście tysięcy osób. Najśmieszniejsze jest to, że w takim postępowym XXI wieku ludzie dalej wierzą w te bajki Jako ciekawostkę można podać, że w latach 1600-1800 na szkorbut zmarło 2 mln marynarzy i jakoś nikt ich nie żałuje. W państwie Azteków z kolei w rekordowych latach składano w ofierze ponad 20 tys ludzi rocznie (niektóre szacunki mówią nawet o 50 tysiącach). Też nikt nie rozpacza, wszyscy tylko powtarzają, jakie to wspaniałe kultury amerykańskie zniszczyli przybysze z europejskich narodów.

3. Należy dodać, że były różne inkwizycje, tzn kościelna KK i świeckie w różnych państwach. Kościelna uchodziła za łagodną, ludzie udawali heretyków, aby za przestępstwa być sądzonym przez nią, a nie przez władze świeckie. Uznawana w popkulturze za najkrwawszą inkwizycja hiszpańska skazywała na śmierć w oszałamiającej liczbie 3 (słownie: trzech) osób rocznie w całym Imperium Hiszpańskim (półwysep iberyjski, Neapol, Austria, Niderlandy, Ameryka Łacińska i cała masa kolonii).

4. W Polsce inkwizycja jako taka nie działała. Pod koniec XV wieku przetłumaczono co prawda na nasz język Malleus Maleficarum (Młot na czarownice) ale mimo tego przykłady skazywania ludzi na śmierć za czary na terenie Rzeczypospolitej można policzyć na palcach jednej ręki i to nie w średniowieczu ale w późniejszym okresie.

5. Kiedy niby od nas lepsza Europa Zachodnia masowo mordowała Żydów nie kto inny jak nasz król Kazimierz Wielki wyciągnął do nich ręce. Mimo licznych pogromów, do których doszło nawet w Pradze po śmierci żyjącego w latach 1316 - 1378, Karola IV (Króla Czech i cesarza Świętego Cesarstwa Rzymskiego) u nas w Polsce Żydzi mogli żyć w miarę spokojnie. W średniowiecznej Polsce, a od 1569 roku (1 lipca unia lubelska) w Rzeczpospolitej Obojga Narodów nie tylko Żydzi, ale też protestanci, cygani, wyznawcy Islamu i przede wszystkim katolicy oraz prawosławni i grekokatolicy żyli obok siebie. Kościoły różnych wyznań często stały na tej samej ulicy. U nas w Polsce nie było masowych pogromów, byliśmy przez wieki bardziej tolerancyjni niż cały Zachód. I teraz w XXI wieku wmawia się nam, że to My mamy gonić/naśladować ich? To raczej oni (Zachód) powinni studiować naszą historię i uczyć się od nas!

anielskiportal.blogspot.no/2013/11/targi...-niewolnikami-i.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów

(lordvein)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Prawdę powiedziawszy zarówno islam jak i niestety Kościół Katolicki ,do którego należę, stosunek do kobiet ma podobny. Jesteśmy nieczyste. Na szczęście kultura zachodu i determinacja kobiet doprowadziła do naszej niezależnośći. Pytanie trzeba sobie zadać , tylko czy do końca to prawda? Ile wśród nas jest kobiet które są niewolnicami panów i władców we własnych domach? Ile w naszym kraju jest ofiar gwałtów? Przemocy? Pedofilii?
Dam jednak spokój bo zaatakujecie mnie za lewactwo i femiizm. Poproszę jednak, aby przed atakiem każdy polski mężczyzna sam sobie odpowiedział na pytanie jak jest z nim...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to w nowym testamencie kobiety sa nieczyste i nalezy je kamieniowac za brak chysteczki?
jakis cytat masz,czy to tylko pobozne zyczenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Miły jak zwykle! No cóż niczym mnie nie zaskoczyłeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dodam tylko iz religie z bliskiego wschodu nie sa rdzenna religia aryjczykow ani jej Slowianska czescia (glownie roznia sie nazwy bogow i swiat bo pochodzenie religii jest dokladnie to samo jak giermanskiej czy celtyckiej). Poprostu przez 1000 lat tak sie przyjelo iz religia chrzescijanska stala sie czescia Slowianskiej kultury a niektorzy nawet dzis wierza na serio w religie a nie tylko uznaja ja za tradycje i czesc kultury korzystajac z konserwatywnych tresci ktore sprzeciwiaja sie degeneracji (chociaz ostatnio z powodu marnego moralnego prowadzenia sie "kaplanow" z tej religii pozytek coraz mniejszy) w stylu zachodnim.

Glownie chodzi oto aby przypomniec iz rdzenna tradycyjna "religia" Slowian to wiara w Wodana, Peruna, Welesa itp. Wiec kazdy ateista/agnostyk moze rownie dobrze wykorzystywac prawdziwa Slowianska tradycje obchodzac tradycyjne swieta Slowian. Jesli jest sie ateista/agnostykiem nie oznacza to ze trzeba odrzucic Slowianska tradycje. Giermancy juz w latach 1930stych powracali do swojej rdzennej "religii" ale chyba nie myslicie ze oni serio wierzyli w Odyna i Walhalle (chociaz w czasie wojny pewnie bardzo chcieli zeby tak serio byla Walhalla ). A dzis zarowno w Polsce, w Rosji jak i innych Slowianskich narodach powraca "rodzimowierstwo" jako tradycja alternatywna do tradycji majacych korzenie na bliskim wschodzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
lena1 napisał:
Prawdę powiedziawszy zarówno islam jak i niestety Kościół Katolicki ,do którego należę, stosunek do kobiet ma podobny. Jesteśmy nieczyste. Na szczęście kultura zachodu i determinacja kobiet doprowadziła do naszej niezależnośći. Pytanie trzeba sobie zadać , tylko czy do końca to prawda? Ile wśród nas jest kobiet które są niewolnicami panów i władców we własnych domach? Ile w naszym kraju jest ofiar gwałtów? Przemocy? Pedofilii?
Dam jednak spokój bo zaatakujecie mnie za lewactwo i femiizm. Poproszę jednak, aby przed atakiem każdy polski mężczyzna sam sobie odpowiedział na pytanie jak jest z nim...

Jakos wcale mi was nie szkoda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
A mi Ciebie zal!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok