"a ja dziekuje , ze nie jestem juz obywatelem polskim" Norek.
czy zjadlbym g… hm… jakby zalezalo od tego zycie moich potomkowi i ich zdrowie ?… czy wiesz co sie dzieje , badz dzialo podczas wojny… nie tylko polak by zjadl i jadl…
- czy ja mieszkalbym w baraku ? Nie wiem , naprawde nie wiem ( roznie sie krzyzuja nasze drogi )
-

norek ; smieszny juz jestes na wstepie majac nick

)) NOREK potwierdzasz to piszac ,ze cieszysz sie ,ze nie jestes obywatelem polskim

)) znam takich

)) co w dalszym ciagu mowia po norwesku slabiej niz ci polacy z polskim paszportem .
skoro nie jestes , no to po co odwiedzasz mojanorwegie ?
Tez jest mi tu dobrze , bardzo dobrze … ale np. tak jak ostatnio byl 01.11. Wszystkich Swietych, a ja " nieodwiedzilem" znajomych ,rodziny. Byl to wlasnie ten czas zadumy , wspomnien… chocby spedzanie Swiat Bozego Narodzenia . Cala atmosfera , czas , ludzie , rodzina … karp , choinka.
- chrzciny , badz urodziny naszych dzieci ; jak sa spedzane ,a jakby byly wsrod najblizszych
to tylko kilka przykladow …..
- do NORKA - ile masz lat ? bo moze byles za mlody wyjezdzajac z polski aby to czuc , poczuc.

))) moze w kolejnym odcinku beda pokazani polacy z Bogstad parkering i norwegowie ktorzy ich zatrudniaja

))