Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michal Cichorek (1802 niezalogowanych)
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
PJo ty chyba krótko w NO jesteś ? Przecietna stawka godz. firmy elektrycznej, hydraulicznej ,przekracza 1000 nok , , spróbuj np.wkretarke lub samochód oddać do naprawy to zobaczysz ile wynosi stawka godzinowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
robertoslo2 napisał:
PJo ty chyba krótko w NO jesteś ? Przecietna stawka godz. firmy elektrycznej, hydraulicznej ,przekracza 1000 nok , , spróbuj np.wkretarke lub samochód oddać do naprawy to zobaczysz ile wynosi stawka godzinowa

Buhahaha jak dajesz sie tak kręcić to nie mój problem
Za elektryka płace 500kr i to firma bravida
Hydraulik podobnie, firmy takie zarabiają głownie na materiale np kabel dwa i pol kwadratu w peszlu kupię w sklepie za 15 kr za meter a oni fakturuja 30kr no ale sam sobie kupić nie mozes bo ci tego nie zainstaluja firmy budowlane to samo mając 40-50% rabatu w sklepach budowlanych dołączają jakies10-20 procent i tak to wyglada.
Wiadomo ze jak masz gniazdko do podłączenia a elektryk musi 50km jechać czyli dwie h tam i spowrotem to muszą ci to uwzględnić w kosztach, ale ogólna stawka h w budownictwie za h oscyluje
W kwocie 400-600kr zalezy od branży nie licząc firm specjalistycznych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
robertoslo2 napisał:

chyba że w Oslo.. bo u mnie w okolicy elektryk 500-700kr hydraulik 800kr...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
PJo nie masz widze najmniejszego pojecia o stawkach w No . To ze jakiś elektryk kroi cie na czarno po 500 na godzine to tez nie moj problem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Kamil a masz konto w sklepie hydraulicznym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
robertoslo2 napisał:
PJo nie masz widze najmniejszego pojecia o stawkach w No . To ze jakiś elektryk kroi cie na czarno po 500 na godzine to tez nie moj problem

No widzisz napisałem ci ze firma Bravida a ty nie znasz jak taki długo tu mieszkasz?
Jak byś był oblatany to byś wiedział ze czego jak czego ale elektryka w NO
Musi wykonywać firma z atestami itd. Wiec na czarno odpada
A pojęcie mam uwiez mi bo mam dostęp do wszystkich faktur i rachunków w firmie.
Tylko trzeba miec pojecie gdzie sie udać i czego oczekiwać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
PJo uważasz ze bravida to jedyna firma elektryczna ? Nic nie mam przeciwko tej firmie , ale bądź realista to duza firma ma duże biuro magazyny auta , i ogromne koszty biurowe wiec nie sadze ze stawke godzinowa maja tylko 500 nok. co dostepu do faktur to każdy pracownik firmy ma prawo sobie przegladnac wycenę projektu na ktorym pracyje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
robertoslo2 napisał:
PJo uważasz ze bravida to jedyna firma elektryczna ? A co dostepu do faktur to każdy pracownik firmy ma prawo sobie przegladnac wycenę projektu na ktorym pracyje
Ty chyba masz problem by czytać ze zrozumieniem napisałem ci na samym początku przykład.
Firm sa tysiące nawet jedno osobowe i stawki sa zróżnicowane.
I powiedz mi ze na dużym projekcie np Skanskiej firma elektryczna bierze 1000kr za h
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Kamil jesli chcesz namiary na hydraulika daj znać na priw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
PJo chcesz mi wmowic ze firmy wysyłają ludzi do pracy za 220 brutto i resztę kosztów pokrywaja z wlasnej kieszeni? Przy twoim rozumowaniu to norwegia dlugo nie pociągnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok