Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2676 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Co ty porownujesz kraj zniszczony komunizmem w ktorym nie ma ropy naftowej i 40 mln ludzi jest do podzialu dobr?

Tutaj jest tyle ropy ze moze 5 mln ludzi zyc po krolewsku. Oljefondet ma dla kazdego prawie 1 mln NOK. Ale FrP niechce tego rozdac tylko przestac zbierac w nieskonczonosc aby wypozyczac Niemcom na 1 % czy wypozyczac do USA. Avgifty musza zniknac.

A co do tego komu bedzie dobrze to dobrze bedzie wszystkim ktorzy maja prace i bogatym i klasie sredniej. Lecz bogacze nic prawie niezyskaja bo dla nich liczy sie tylko podatek a avgift to im nierobi roznicy bo i tak ich stac.

A co do nierobow i oszustow na socjalu, sykemeldte med kronisk alkoholisme lub depresjons lidelse itp itd. etc to jak dla mnie moga zamarzac w rowie. Nie bede placil za nierobow jak sobie moge kupic samochod marzen a nie utrzymywac jakies scierwo ktore niewiadomo skad ma na to zeby pic codziennie (maja wolne to moga pic nie musza tylko w weekend) palic zielone i posuwac co ladniejsze dziewczyny bo tutaj kazda moze dostac socjal wiec moga sobie wybierac emocjonujacych kryminalistow A wlasnie do tego jeszcze kryminalisci maja luksus w wiezieniach wiekszy niz w domu starcow ludzie. A niech ich wszystkich tych "proletariuszy" niepracujacych nagly szlag trafi nikt sie nimi nieprzejmie.

Niech zyje FrP moze juz od jesieni bedzie w rzadzie tylko za duzo jest Høyre.... ale moze chociaz do 20 % dojdzie FrP (jak w ostatnich wyborach tylko wtedy Høyre mialo tylko 17 % i nie bylo z kim rzadu robic).

Tu jest Norwegia tu jest ropa i kupa kasy w oljefond tu mozna zrobic drugie USA tylko ze bogatsze. A w Polsce z pustego to by i Bill Gates nienalal a co dopiero elektryk ktory przeskoczyl plot i pozatym umowil sie z kim trzeba jak rozgrabic te resztki ktore pozostaly po komunistach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
Co ty porownujesz kraj zniszczony komunizmem w ktorym nie ma ropy naftowej i 40 mln ludzi jest do podzialu dobr?

Tutaj jest tyle ropy ze moze 5 mln ludzi zyc po krolewsku. Oljefondet ma dla kazdego prawie 1 mln NOK. Ale FrP niechce tego rozdac tylko przestac zbierac w nieskonczonosc aby wypozyczac Niemcom na 1 % czy wypozyczac do USA. Avgifty musza zniknac.

A co do tego komu bedzie dobrze to dobrze bedzie wszystkim ktorzy maja prace i bogatym i klasie sredniej. Lecz bogacze nic prawie niezyskaja bo dla nich liczy sie tylko podatek a avgift to im nierobi roznicy bo i tak ich stac.

A co do nierobow i oszustow na socjalu, sykemeldte med kronisk alkoholisme lub depresjons lidelse itp itd. etc to jak dla mnie moga zamarzac w rowie. Nie bede placil za nierobow jak sobie moge kupic samochod marzen a nie utrzymywac jakies scierwo ktore niewiadomo skad ma na to zeby pic codziennie (maja wolne to moga pic nie musza tylko w weekend) palic zielone i posuwac co ladniejsze dziewczyny bo tutaj kazda moze dostac socjal wiec moga sobie wybierac emocjonujacych kryminalistow A wlasnie do tego jeszcze kryminalisci maja luksus w wiezieniach wiekszy niz w domu starcow ludzie. A niech ich wszystkich tych "proletariuszy" niepracujacych nagly szlag trafi nikt sie nimi nieprzejmie.

Niech zyje FrP moze juz od jesieni bedzie w rzadzie tylko za duzo jest Høyre.... ale moze chociaz do 20 % dojdzie FrP (jak w ostatnich wyborach tylko wtedy Høyre mialo tylko 17 % i nie bylo z kim rzadu robic).

Tu jest Norwegia tu jest ropa i kupa kasy w oljefond tu mozna zrobic drugie USA tylko ze bogatsze. A w Polsce z pustego to by i Bill Gates nienalal a co dopiero elektryk ktory przeskoczyl plot i pozatym umowil sie z kim trzeba jak rozgrabic te resztki ktore pozostaly po komunistach.

Widzę , że nie zrozumiałeś tego , co przedstawiłem w Moim stwierdzeniu .
OT takie sobie dyrdymałki , wakacyjne wypisujesz ... i tyle .
Widzisz tylko Polskę ze stron gazet , oraz okna samochodu .
Nic to , czas spać ... rano wszak do pracy mam Na 8:00 ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wazne zebys zrozumial o ile masz statsborgerskap ze we wrzesniu trzeba karteczke z FrP wrzucic.

Ja tez ide spac musze o 6:40 wstac zeby zdazyc wbic sie na komputerze o 7:00 INN hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
andrzej walankiewicz
(amigoserwis)
Wiking
witam dopisuje sie do tego wątku bo wydaje mi się ze będę się starał o taki zasiłek . zamierzam opuścić Norge za 3-4 mce , ale szukam kogoś kto mi może podpowie jak najkorzystniej opuścić norwegie po 2 latach , i od czego zacząć. czy najpierw powiadomić pracodawce? czy najpierw nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
amigo a za co chcesz dostac ten zasilek___
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
amigoserwis napisał:
witam dopisuje sie do tego wątku bo wydaje mi się ze będę się starał o taki zasiłek . zamierzam opuścić Norge za 3-4 mce , ale szukam kogoś kto mi może podpowie jak najkorzystniej opuścić norwegie po 2 latach , i od czego zacząć. czy najpierw powiadomić pracodawce? czy najpierw nav
Może zacznij najpierw od Księdza ... jak nie wiesz , jaka jest kolejność administracyjna przy zwolnieniach ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
161 Postów
Stały Bywalec
Wystarczy,ze napisales posta na stronie reklamowej p.c!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wizzairem najkorzystniej opuscisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
jerzy g
(jurekg)
Wiking
....z jakiegoś biednego kraju np,polski......CHAMSTWO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(Boomi)
Nowicjusz
A to Polska jest bogatym krajem???????????? Juz tam jade))))))))))) Popracuje tam troszke i z polskim bezrobotnym przyjade sobie tutaj i bede zyl jak krol
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok