Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2680 niezalogowanych)
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
oppland napisał:
jasta102 napisał:
2013 napisał:
[b]
A skad powzielas taka wiedze ze Norwedzy nie chca Polakow?,chca ale tylko fachowcow a nie bezmozgowcow...

w tej chwili na świecie nie brakuje fachowców w jakiejkolwiek branży, poza najnowszych technologii
którzy z kolei całkowicie nie występują w Polsce
polactwo w Norwegii jest liczone czasem nawet na 250 tys, co stanowiłoby 5% populacji
a to już jest potop
potop szczerbatej hołoty
przy tym 550 tysięcy w UK nie daje nawet 1 % dla tamtejszej ludności, a już mają Polacków po dziurki w nosie
Bezdomni śpią na ulicach, w squatach, ośrodkach socjalnych, hostelach. Polaków bez dachu nad głową, których liczbę w Londynie szacuje się na kilka tysięcy, stale przybywa.
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Londyncz...c.html?ticaid=11047e

a tu jest to samo...i wciąż liczba rosnie
tydzień temu rozmawiałam z norwegiem z Kościoła Chrześcijańskiego,w ciągu miesiąca lutego przybyło 500 bezdomnych a w tym Polacy...jeszcze trochę a skończa ten raj tutaj,nie tylko przez Nas oczywiscie...
taaaaaaaaaaa? a kolega 2013 pisze,że tylko 10% krajanów lubi potańczyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(Hania61)
Wiking
Bylam swiadkiem jak polacy oszukiwali nav,lekarza aBY wyludzic zwolnienie (byli na zasilkach i tym sposobem o rok prawie przedluzali zasilek(jak pobierali zasilek a pracowali )mnie to wisi ale najgorsze bylo to ze uwazali sie za uczciwych ludzi i podkreslali to na kazdym kroku))))tyle w temacie bo widze ze jestescie zaslepieni tylko soba )poprostu musialam cos napisac bo cisnienie mi sie podnioslo hehehePozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hania61 napisał:
Bylam swiadkiem jak polacy oszukiwali nav,lekarza aBY wyludzic zwolnienie (byli na zasilkach i tym sposobem o rok prawie przedluzali zasilek(jak pobierali zasilek a pracowali )mnie to wisi ale najgorsze bylo to ze uwazali sie za uczciwych ludzi i podkreslali to na kazdym kroku))))tyle w temacie bo widze ze jestescie zaslepieni tylko soba )poprostu musialam cos napisac bo cisnienie mi sie podnioslo hehehePozdrawiam
w Polszy uczciwym sie jest do czasu az nie zlapia
w wiezieniach siedza sami niewinni
a jest bieda bo Tusek zydy komuchy i cyklisci okradli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(Hania61)
Wiking
z calym szacunkiem jasta ,bieda nie upowaznia do tego aby krasc czy oszukiwac ,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Hania61 napisał:
z calym szacunkiem jasta ,bieda nie upowaznia do tego aby krasc czy oszukiwac ,pozdrawiamale ma związek z biedą-10%
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
647 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Hania61 napisał:

na pewno byli u spowiedzi, więc jak mówią że są uczciwi -to są i już
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
No tak wszyscy widza tylko jedno...dadzą nam zasiłeczek i bedziemy sobie mogli siedzieć w Polsce i strugać paniska a durna Norwegia niech płaci...ale jakos nikt nie poruszył tematu,ze inne wymogi statusu bezrobotnego sie nie zmieniaja,dalej trzeba aktywnie poszukiwac pracy(co z Polski raczej nie bedzie łatwe)zgłaszać sie na wyznaczone spatkania w navie,brac udział we wszelakich kursach i szkoleniach łacznie z vikariatami...juz widzę dyspozycyjnosc co niektórych jednostek a w szczególnosci jak pozbeda sie mieszkanka lub pokoiku tutaj...bo to przeciez duże,niepotrzebne koszta
i zacznie sie czarna rozpacz...jak oni smieli mi wstrzymać zasiłek,pomożcie co mam robic przetłumaczcie dokumenty bo nie rozumiem,no niestety pomimo kilku lat jakos nie podrodze była nauka języka
pomimo,ze z poczatku wydaje sie korzystne to tak naprawde narobi zamieszania co nie miara...ale co tam,niech sie lud cieszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(Hania61)
Wiking
Karolu ,z ta spowiedzia to tez mam mieszane uczucia)))ktos poszedl do spowiedzi do kosciola katolickiego w No i nnie dostal rozgrzeszenia ))))pojechal do Pl i tam dostal hehehe czyzby zamienil korony na zlotowki i zaplacil za rozgrzeszenie ehehehehehehe to fakt )))))))nie anegdota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
B.K. napisał:
No tak wszyscy widza tylko jedno...dadzą nam zasiłeczek i bedziemy sobie mogli siedzieć w Polsce i strugać paniska a durna Norwegia niech płaci...ale jakos nikt nie poruszył tematu,ze inne wymogi statusu bezrobotnego sie nie zmieniaja,dalej trzeba aktywnie poszukiwac pracy(co z Polski raczej nie bedzie łatwe)zgłaszać sie na wyznaczone spatkania w navie,brac udział we wszelakich kursach i szkoleniach łacznie z vikariatami...juz widzę dyspozycyjnosc co niektórych jednostek a w szczególnosci jak pozbeda sie mieszkanka lub pokoiku tutaj...bo to przeciez duże,niepotrzebne koszta
i zacznie sie czarna rozpacz...jak oni smieli mi wstrzymać zasiłek,pomożcie co mam robic przetłumaczcie dokumenty bo nie rozumiem,no niestety pomimo kilku lat jakos nie podrodze była nauka języka
pomimo,ze z poczatku wydaje sie korzystne to tak naprawde narobi zamieszania co nie miara...ale co tam,niech sie lud cieszy

Nie martw sie o kogos ,martw sie o siebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
oppland napisał:
jasta102 napisał:
2013 napisał:
[b]
A skad powzielas taka wiedze ze Norwedzy nie chca Polakow?,chca ale tylko fachowcow a nie bezmozgowcow...

w tej chwili na świecie nie brakuje fachowców w jakiejkolwiek branży, poza najnowszych technologii
którzy z kolei całkowicie nie występują w Polsce
polactwo w Norwegii jest liczone czasem nawet na 250 tys, co stanowiłoby 5% populacji
a to już jest potop
potop szczerbatej hołoty
przy tym 550 tysięcy w UK nie daje nawet 1 % dla tamtejszej ludności, a już mają Polacków po dziurki w nosie
Bezdomni śpią na ulicach, w squatach, ośrodkach socjalnych, hostelach. Polaków bez dachu nad głową, których liczbę w Londynie szacuje się na kilka tysięcy, stale przybywa.
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Londyncz...c.html?ticaid=11047e

a tu jest to samo...i wciąż liczba rosnie
tydzień temu rozmawiałam z norwegiem z Kościoła Chrześcijańskiego,w ciągu miesiąca lutego przybyło 500 bezdomnych a w tym Polacy...jeszcze trochę a skończa ten raj tutaj,nie tylko przez Nas oczywiscie...

Tylko musisz wiedziec ze wsrod tych bezdomnych sa tez Norwedzy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok