Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(396 niezalogowanych)
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Pracuje 6 miesiecy a nie dwa dni ale i tak to o zostaniu tak szybko dyrektorem to bylo twierdzenie specjalnie przesadzone ale to po ostatnich artykulach jakich politykow robiono dyrektorkami a inne podania wyrzucano do kosza. Na szczescie przenosze sie do Fylkesmannen.

A pozatym to jestem oczywiscie 100 % Polakiem a przede wszystkim Slowianinem a norskiem ani folkenorskiem nigdy nie bede. Podwojne obywatelstwo mam tylko poto aby moc dzialac politycznie w ramach FrP.

jak to masz podwojne obywatelstwo??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Widzę, że poprawność polityczna zabrania powiedzieć jakiej zazwyczaj nacji są ci, którzy grożą itd. Mam znajomą która przez kilka lat pracowała w NAVie, osobiście się spotkała z groźbami i jej koleżanki z pracy również, w jej przypadku jak i jej wszystkich koleżanek groźby były kierowe przez tych, którzy będąc skierowani na wschód "całują" podłogę i wypinają się tyłkiem w stronę nieba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
patim napisał:
a to juz przestali gubic dokumenty?

Nieee, dalej gubią, ale teraz za to przepraszają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Normalnie mam zarowno Polskie jak i Norweskie poniewaz nikt niezadbal o to aby kazac mi oddac polski paszport gdy otrzymalem norweski. Jedno i drugie jest wazne gdyz moge glosowac zarowno do Stortinget jak i do Sejmu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Normalnie mam zarowno Polskie jak i Norweskie poniewaz nikt niezadbal o to aby kazac mi oddac polski paszport gdy otrzymalem norweski. Jedno i drugie jest wazne gdyz moge glosowac zarowno do Stortinget jak i do Sejmu.

A to ciekawe.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
polskie prawo na to zezwala
a i norweskie jeszcze 2 lata temu nie bylo za bardza egzekwowane ,no i dopuszcza jeden wyjatek ze wzgledu na sytuacje majatkowa
takze mozna miec 2 paszporty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
patim napisał:
polskie prawo na to zezwala
a i norweskie jeszcze 2 lata temu nie bylo za bardza egzekwowane ,no i dopuszcza jeden wyjatek ze wzgledu na sytuacje majatkowa
takze mozna miec 2 paszporty

czyli .......??? jesli chodzi o sytuacje majatkowa? zostawiaja polskie obywatelstwo jesli nie masz zbyt duzo kasy ? czy moze jesli posiadasz spory majatek w polsce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jesli oplata za pozbycie sie obywatelstwa jest wieksza niz 4% dochodu to mozna zachowac polskie obywatelstwo
mozesz poczytac na stronie Udi w linku o statsborgerskap i wyjatkach od reguly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
Robert En
(aries)
Początkujący
NAV to Państwo w Państwie. NAV jest praktycznie bezkarny może nawet popełniać regularne przestępstwo czyli oszustwo wobec petenta i nikt z pracowników za to nie odpowie.
Przykład: 2 razy dostarczałem do NAV dokumentację medyczną i 2 krotnie wmawiano mi że nie dostali dokumentów w końcu zażądałem potwierdzenia odbioru dokumentów w NAV dostałem pieczątkę na kopii. W końcu po pewnym czasie sytuacja się powtórzyła czyli NAV znów nie miał moich dokumentów. Tym razem miałem potwierdzenie przyjęcia. Złożyłem skargę najpierw do kierownictwa NAV potem do wojewody i co........szefostwo NAV nie odpowiedziało w ogóle zaś wojewoda odpisał że to nie jego sprawa tylko NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok