Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1330 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
paradoks108 napisał:
A skąd niby u autora artykułu pewność, że chcieli ukraść? .Weź i nie dorabiaj Ideologi do zaistniałego Faktu .
---
Artykuł został przetłumaczony z Norweskiej prasy codziennej .
Masz jakiś problem to zapytaj Norweskiego redaktora dlaczego napisał tak a nie inaczej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(paradoks108)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
tak mogło być
może widzieli jak norweskie dziecko tonie i chcieli ratować
a tu zaraz nagonka, że jak Polak to złodziej
przecież wszyscy Polacy nie kradną, żeby tak uogólniać
no ja osobiście takiego nie znam, ale mówią, że są tacy

Te, Jastuś, to ty może zmień środowisko, albo sposób postrzegania rzeczywistości.

A z drugiej strony, chciałbyś, żeby cię oskarżono o gwałt? Bo wszelkie "poszlaki" i "środki" ku temu posiadasz /no chyba, że się mylę /
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(paradoks108)
Nowicjusz
gabriel napisał:
paradoks108 napisał:
A skąd niby u autora artykułu pewność, że chcieli ukraść? .Weź i nie dorabiaj Ideologi do zaistniałego Faktu .
---
Artykuł został przetłumaczony z Norweskiej prasy codziennej .
Masz jakiś problem to zapytaj Norweskiego redaktora dlaczego napisał tak a nie inaczej .

A co mnie obchodzi jakaś codzienna prasa norweska, skoro jestem na tym portalu?
I skąd pewność, że to jest tłumaczenie, a nie interpretacja? A nawet jak tłumaczenie, to czy to świadczy o rzetelności tekstu źródłowego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
tak mogło być
może widzieli jak norweskie dziecko tonie i chcieli ratować
a tu zaraz nagonka, że jak Polak to złodziej
przecież wszyscy Polacy nie kradną, żeby tak uogólniać
no ja osobiście takiego nie znam, ale mówią, że są tacy
to są tylko i wyłącznie oszczerstwa. wszyscy wiedzą że polacki to najlepsze fachofce, w koncu to my Stavanger miedzy innymi zbudowalismy ale zeby kraść?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a tak na marginesie to wypierdalać do roboty bo już 06.38, a ci co na zasiłkach to spać jeszcze do qrwy nedzy nieroby pierdolone czepiacie sie ziomali i łódki wiosłowej z silnikiem. jakby chcieli zajebac to by silnik zajebali, chyba ze to byli ci co nie wiedzieli jak to odczepic a urwac nie chcieli zeby łodzi popsuc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
paradoks108 napisał:
A skąd niby u autora artykułu pewność, że chcieli ukraść? Może chcieli pożyczyć, może nawet w zacnym celu

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Stalin)
Wiking
Masa nieścisłości.
W ogóle to z kąd wiadomo że to byli polacy a nie litwini? Bo uciekli zanim ktoś ich powstrzymał?
Mam trochę zachodnich znajomych i często muszę na budowie wyjaśniać że ten to litwin, tamten łotysz, bośniak, słowak itd. Wielu słyszy słowiański język i od razu kwitują- polak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
Pewnie same kurwy lecialy bo motur nie chciol odpolic,co za huje jebane
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Stalin napisał:
Masa nieścisłości.
W ogóle to z kąd wiadomo że to byli polacy a nie litwini? Bo uciekli zanim ktoś ich powstrzymał?
Mam trochę zachodnich znajomych i często muszę na budowie wyjaśniać że ten to litwin, tamten łotysz, bośniak, słowak itd. Wielu słyszy słowiański język i od razu kwitują- polak.

Przeczytaj jeszcze raz artykul, to moze sie dowiesz "z kad" to wiadomo
Mozesz rowniez skontaktowac sie z Norwegami, ktorzy przepedzili cala 7ke z campingu i zapytac, czy to na pewno byli Polacy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
Nowicjusz
Jeszcze troszke i dowiemy sie dokladnie jak bylo zupelnie prawdziwa teoria ,jak w starym dowcipie
Czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają za darmo samochody?
- Tak, to prawda z tym, że nie w Moskwie, a w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym, a na Placu Rewolucji, nie samochody a rowery, i nie rozdają, ale kradną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok