Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1800 niezalogowanych)
17 Postów

(p108)
Wiking
lena1 napisał:
Cała Twoja wypowiedż ogólnie ma sens i z grubsza zgadzam się z Tobą. Mylisz się jednak pisząc, że to czy ktoś jest czy nie jest gejem, ma coś wspólnego z rozwojem cywilizacji. Jak długo istnieje życie, tak byli, są i będą ludzie o tzw odmiennej orientacji seksualnej.

To była ironia, droga koleżanko. I na marginesie, bo nie związane z tematem.
A jeśli już o tym mowa - jak długo istnieje życie tak istniały różne jednostki chorobowe. Dżuma, malaria, grypa, cholera...istniały i istnieć bądą, co nie znaczy, że nie są to jednostki chorobowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Inność nie jest chorobą! Nie rozpisuj się tylko proszę o moim braku inteligencji, bo robili już to inni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Inność nie jest chorobą! od 1975r kiedy lobby pederastow a nie lekarze wykreslili ja z rejestru
ale nie ma dowodow na to ze nie jest choroba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
alexkawa napisał:
NEXT napisał:

MOTŁOCH był , będzie i jest i nie ma się co oszukiwać

i oczywiscie Ty wiesz jak zdefiniowac przynaleznosc do owego motlochu, w koncu Twoje wszelkie idiosynkrazje sa sluszne i niepodwazalne hegemonia gustu roxx [/quote]

No tak cie da się tego ukryć ,coś w stylu prawo prawem a sprawiedliwość po mojej stronie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(p108)
Wiking
alexkawa napisał:
p108 napisał:
Niestety, nie jest to pierwsza ani ostatnia hipokryzja, którą wydał na świat tzw., przepraszam za wyrażenie, "postęp" cywilizacyjny, w którym prym wiedzie cywilizacja zachodnia.
Z jednej strony istnieją umowy społeczne mające na celu chronić dorosłych przed zakusami innych /system prawny + policja/, a z drugiej w sposób ewidentny nie chronią one żywych istot, tylko dlatego, że ich jeszcze nie widać.
Postęp cywilizacyjny, który masowo produkuje skupionych na sobie egoistów;
którzy dla własnych przyjemności poswięcają życie innych, którzy w pogoni za bliżej nieokreślonym szczęściem dopuszczają się zbrodni, a i tak wraca to do tych idiotów w postaci depresji, dewiacji itp itd.
Dobrze to ujął Jan Paweł II, wprost nazywając to co się dzieje cywilizacją śmierci.
A Indianie już parę wieków temu mówili: biały człowiek = głupi człowiek.

@ Kolego alexkawa, ty zamiast lecieć w ten pseudonaukowy bełkot /nie chce mi się nawet wymieniać, ile w twoich wypowiedziach jest sprzeczności/ porozmawiaj ze swoją matką na ten temat - co czuła gdy chodziła z tobą przez 9 miesięcy, czy czuła, że tam jest już życie, czy nie.
Porozmawiaj z jakąś kobitką, koleżanką, może swoją dziewczyną. No chyba, że idąc z duchem postępu wolisz chłopców.

znam zarowno takie ktore zdecydowaly sie z powodow medycznych na aborcje, jak i takie ktore zdecydowaly sie urodzic. spora czesc z nich uznaje ta decyzje za kompletnie nietrafiona i ich zycie zamienilo sie w pieklo codziennej opieki nad stworzeniem w stanie terminalnym. slepota na odcienie przyslania niekiedy zlozonosc problemu. JP2? no super autorytet biomedycznyP dalsza dyskusja nie ma sensu bo przeciez Karol W. to najwyzsza instancja we wszelkich dysputach

Akurat nie jest to mój autorytet, ale trafnie to ujął - tak się wyraziłem.
Niech ci antykatolickie zacietrzewienie nie przesłania tego, co jest napisane.
Ps. te swoje książki też tak czytasz? z bielmem na oczach?
A swoją drogą kto w takim razie może być w tym autorytetem? lekarze? albo ci skorumpowani naukowcy na usługach wielkich międzynarodowych korporacji? Niestety mało jest takich, którzy się kierują dobrem innych. Z dolegliwości zrobią chorobę, z choroby życiową tragedię, byleby tylko kasę wyciągnąć od naiwnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(p108)
Wiking
lena1 napisał:
Inność nie jest chorobą! Nie rozpisuj się tylko proszę o moim braku inteligencji, bo robili już to inni.

A ty za wszelką cenę starasz się udowodnić, że mieli rację. Zamiast pisać na temat najpierw czepiasz się homosiów, a potem chcesz, żebym się na tobie skupił...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(p108)
Wiking
alexkawa napisał:
p108 napisał:
[quotepostępu wolisz chłopców.[/quote]

hmmmm, co do Twojej homofobicznej sugestii, to chyba koledzy samego Wojtyly wola "actimelki", co?

Może i wolą...Gybym jeszcze wiedział co to są actimelki, to byłoby super.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
alexkawa napisał:

abepe Glodz zwany w niektorych srodowiskach Flaszka, zwracal sie do swojego podwladnego, w slynnym cytacie: "badz moim actimelkiem "

to flaszka też lubi na Paetza
z przodu świeca, z tyłu świeca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(p108)
Wiking
alexkawa napisał:

przyjecie dyskursu o "cywilizacji smierci", to przyjecie Wojtyly za autorytet - i to w warunkach, ze raczej nigdy w historii swiata taka malo ludzi nie umieralo w stosunku do globalnej populacji. jeszcze bardziej smieszne, ze sam Wojtyla, ktory potepiall min. technologie medyczne takie jak tzw. "sztuczne podtrzymywanie zycia", sam pozniej z nich korzystal [i tu jest podstawowa sprzecznosc argumentacji tzw. "obroncow zycia": czy kazda wegetacja powinna byc podtrzymywana, nawet gdy nie ma zadnych rokowan i czy na pewno ich mentorzy powinni miec monopol na prawna delimitacje zycia - jakby nie bylo np. definicje smierci skonstruowala medycyna, a nie opowiesci o roznych nieziemskich postaciach :)].
ja nie jestem antykatolicki. jestem antyreligijny jesli idzie o obecnosc jakiejkolwiek religii w sferze publicznej. jesli chce wierzyc w smoki i bozie do moja prywatna sprawa, w sferze publicznej regulatorem jest prawo, a nie eschatologia, ontologia i inne opowiastki motywowane religijnie
rebus dla Ciebie: gdy dopadnie Cie rak do kogo sie zwrocisz? czyzby do skorumpowanych lekarzy i zbrodniczych firm tworzacych BigPharma? no i co to jest to "dobro innych" ? jesli masz "kamien filozoficzny" to sie podziel. Ci ktorzy go mieli tacy jak Mao, Stalin juz poumierali

Halo halo, kolego, chyba się deko zapędziłeś. Artykuł wyraźnie stoi o tym cyt: "Norweżki decydują się na aborcję dla kariery". Dla kariery, a nie ze względu na ułomność potencjalnego dziecka. O tym drugim przypadku też możnaby pogadać, ale póki co mnie się nie chce.
I nie wmawiaj mi coś czego nie ma - nie trzeba być katolikiem, ba nie trzeba być nawet chrześcijaninem, żeby dostrzec pewne zjawiska na świecie. Wiedzę można czerpać z różnych źródeł. A jeśli chodzi o naukowców - jeszcze niedawno twiedrdzili, że ziemia jest płaska /to takie uproszczenie oczywiście/. Konowałów unikam jak ognia, chociaż nie twierdzę, że wszystko jest do dupy. Gdybym złamał nogę poszedłbym do lekarza, choćby dlatego, że tylko lekarz może mi wypisać zwolnienie. W nagłych przypadkach tak, w profilaktyce absolutnie unikać - kłamstwo na kłamstwie i żerowanie na naiwności. Farmaceutycznym firmom, czy wielu lekarzom wcale nie zależy, żeby ludzie byli zdrowi. Naprawdę, trzeba to aż tak tłumaczyć???
Włącz telewizor - zobaczysz ile czasu zajmują reklamy tabletek różnorakich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Nigdy, przenigdy nie czepiałam się ludzi o innej orientacji seksualnej, kolorze skóry, wyznających inną raligię...Jestem katoliczką i właśnie dlatego szanuję innych ludzi. Nawet na zaczepki i ordynarne wyzwiska pod moim aderesem nie odpowiadam, albo robię to nadelikatniej jak potrafię. Jeżeli twierdzisz, że jest inaczej proszę, żebyś to udowodnił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok