Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Skandynawska prasa o sprzedaży dzieci w Polsce - Norwegia

Czytali temat:
(631 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Skandynawska prasa o sprzedaży dzieci w Polsce
Hahaha, zabawna skandynawska hipokryzja.
"Jak to mozliwe, ze nowe zycie warte jest kilka tysiecy koron?" zastanawia sie jakas Dunka czy Norwezka.
A ja sie pytam tych samych zbulwersowanych skandynawskich obywatelek, jak to mozliwe, ze nowe zycie dajecie sobie czesto wydlubac i wyssac i to legalnie??? Szkoda ze one tego nie przeczytaja, chyba musze to pytanie zadac im bezposrednio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:... jak to mozliwe, ze nowe zycie dajecie sobie czesto wydlubac i wyssac i to legalnie??? Szkoda ze one tego nie przeczytaja, chyba musze to pytanie zadac im bezposrednio
Nie ma co się aż tak egzaltować ! .
---
WSZAK
Aborcja była zawsze od niepamiętnych czasów i będzie jeszcze bardzo długo .
---
Dopóki Rządy Państw nie Opracują Fizycznej Regulacji Urodzin , przed samym zapłodnieniem i nie obwarują tego odpowiednimi aktami prawnymi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
gabriel napisał:
Hilton napisał:... jak to mozliwe, ze nowe zycie dajecie sobie czesto wydlubac i wyssac i to legalnie??? Szkoda ze one tego nie przeczytaja, chyba musze to pytanie zadac im bezposrednio
Nie ma co się aż tak egzaltować ! .
---
WSZAK
Aborcja była zawsze od niepamiętnych czasów i będzie jeszcze bardzo długo .
---
Dopóki Rządy Państw nie Opracują Fizycznej Regulacji Urodzin , przed samym zapłodnieniem i nie obwarują tego odpowiednimi aktami prawnymi .

Alez o jakiej egzaltacji mowa?
ja osobiscie nie mam nic przeciw aborcji, pomimo ze jest to tak jak napisalam wyrwanie plodu z macicy, czysta robota to nie jest.
Nie wiem, czy zdecydowalabym sie na to, ale jezeli nie to na pewno moralnosc nie mialaby na to wplywu.
Dlatego zastanawia mnie bulwers skandynawek, ktore nierzadko maja za soba po kilka skrobanek, a otrzymanie drobnej sumy za oddanie noworodka do adopcji w glowach im sie nie miesci.
Tak to jest, jak panstwo daje gratis pieniazki, gratis skrobanki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Jeśli tak się dzieje, to i też znajduje się tego odpowiedź ,co jest tego powodem ,gdzie czytamy :
Najczęściej dzieci sprzedają młode kobiety, które borykają się z problemami społecznymi, bezrobociem, problemami finansowymi lub zadłużeniem.
Tu przypadki ...

No i taka reklama przypadków może być tańszym kosztem za 4tys nok odkupieniem dzieci od matek, które mają powyższe problemy.

Być może nie przypadki wykryte w Polsce pozostają zaskoczeniem dla skandynawskiego społeczeństwa,lecz zaskakująca niska cena tych dzieci.
Gdzie jednak u nich wynosi dziesiętne tysięcy kr za dziecko, i to najczęściej nie swoich, gdzie narzekają na wysokie koszta procedur zakupu i wcześniejszych przedpłat za wniosek w którym wnioskują o konkretne dziecko danego wyglądu z danego kraju ,danego koloru oczu włosów jak też wieku i płci ...itp.

www.mittfinnmark.no/-/bulletin/show/6323...-vels?ref=checkpoint

indrepuls.no/-/bulletin/print/616899_bar...-vels?ref=checkpoint

A jak nie ma takiego dziecka?
To może znajdują się wśród odebranych dzieci co roku po ponad 12-13 tys kiedy rodziców pozbawi się praw i kontaktów...
Gdyż te dzieci nie zawsze pozostają tylko w kraju ,gdzie zostały odebrane...
www.norgespartiet.no/kjernefamilien/186-kjernefamilien.html

www.forumlarvik.no/-/bulletin/print/6155...-vels?ref=checkpoint
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Uważam, że para, która nie może mieć własnego dziecka powinna skorzystać z adopcji ze wskazaniem, Lepsze to niż dzieci w śmietnikach, bagnach, beczkach, piecach ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wszystko to wina Tuska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Beata M
(aga113)
Wiking
Przeciez te dzieci sa sprzedawane ludziom ktorych najprawdopodobniej nikt nie sprawdza, to moga byc roznej masci pedofile alkoholicy albo az sie boje nawet pomyslec kim jeszcze... straszne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
aga113 napisał:
Przeciez te dzieci sa sprzedawane ludziom ktorych najprawdopodobniej nikt nie sprawdza, to moga byc roznej masci pedofile alkoholicy albo az sie boje nawet pomyslec kim jeszcze... straszne
właśnie
nie daj Boże katolicy
rzymscy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
aga113 napisał:

tiaa bo oni sobie kupia i w szafie trzymaja
Przeciez trzeba przejsc proces adopcyjny, wiec jak mozna byc nie sprawdzonym ?
Zawsze jest ryzyko, ze rodzice adopcyjni okaza sie ludzmi, ktorzy nie potrafia odpowiednio zajac sie wychowaniem dziecka, tak samo jak i rodzice biologiczni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Surogatka..jest nawet gdzieś duże forum świadczących takie usługi i zainteresowanych, kiedyś trafiłam i czytałam. Żywe inkubatory. Na wspomnianym forum całą masa ogłoszeń w typie : sprzedam dziecko, kupię dziecko..Chciałam podlinkować, ale znaleźć nie mogę. Jak trafię to wrzucę link.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok