gabriel napisał:
buu napisał:... inne sprzęty pomagają nam znaleźć czas dla siebie, a alkohol nie.
Jesteś w Błędzie , zarazem "przepojona" aktualną poprawnością polityczną ... !
---
Ot co ... !!! /
---
Nawet zwykłe zwierzęta , uważane przez Człowieka za nie myślące , raczą się sfermentowanymi owocami / czysty i naturalny alkohol , bez współczesnej chemii / .
---
Alkohol w normalnych kontrolowanych ilościach , przybliża Ludzi i tak dalej .
Nawet w BIBLII jest dział o spożyciu alkoholu ... Pomijam tu liturgię mszy z alkoholem w tle ...
---
Znaczy ... Jesteś Wierzącym Katolikiem , lub Chrześcijaninem , a GARDZISZ Alkoholem jako takim , TO JESTEŚ ZAKŁAMANYM I OBŁUDNYM przedstawicielem danej wiary ...!
Powyższe Moje wypociny w żaden sposób nie dotyczą Osób Naprawdę Chorych dla których akurat ALKOHOL jest zabójczy ...
Do tego zacnego grona NIE ZALICZAM W ŻADNYM PRZYPADKU ZWYKŁYCH ALKOHOLIKÓW ...!
---
PONIEWAŻ TO ZWYKLI NIEZRÓWNOWAŻENI PSYCHOLE ...! .
Żadna poprawność, a jedynie wiedza z fizjologii, biochemii, toksykologii i znajomość szlaków metabolicznych pozwala mi mieć własne, podparte logicznymi dowodami zdanie w kwestii spożywania alkoholu.
Nie wiem jakim jesteś człowiekiem i kto Ci wmówił bezmyślność zwierząt, skoro uważasz je za niemyślące istoty. Prawdopodobnie masz na myśli małpiatki, które jednak są są bardzo odległe w drzewie filogenetycznym w porównaniu do zwierząt rzeczywiście niemyślących tj. monoblastozoa.
A co z chrześcijanami, którzy od wieków składają śluby trzeźwości? Jeśli ktoś wypowiada się na jakiś temat, to jednak lepiej trochę o nim wiedzieć.