Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Ponad połowa norweskich przedszkoli łamie prawo - Norwegia

Czytali temat:
(375 niezalogowanych)
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Ponad połowa norweskich przedszkoli łamie prawo
A Barnevernet zaspał w tej sytuacji??? Potrafia tylko zabierac rodzicom dzieci...moze by tak wzieli się za przedszkola???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
w takich sprawach to zawsze zasypiają...ich nie interesuje jak jest w przedszkolach tylko interesuja ich podopieczni i rodziny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
tak tylko szkoda, że nie napisali nic o tym, że np komuny nie chcą dawać pieniędzy i pod tym względem to chyba gorzej jest jak w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
AGNIESZKA GB
(aga1987)
Wiking
Boże jak ja slysze o tej instytucji to mnie aż trzesie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
nie po polowa,nawet 3/4.ogolny smród,brud i ubostwo,skapstwo gmin dosięga zenitu,a praca osob odpowiedzialnych za czystośc to science-fiction..tylko ryneczek a reszta pod dywanik,nauczyciel może zrobic pod siebie ale sam nic nie wskora bez pomocy.wszechobecne skąpstwo..nawet szkoci by odpadli w przedbiegach..wszedzie obecny plastik,ściany,wyposażenie.tylko dlaczego tego nikt nie myje!!raz na 5 lat to norma?nie to tylko siedlisko chorób,szkoda maluszków tylko.A rtykół bardzo ..tolerancyjny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
Sorki za błędy ale podniósł mi sie poziom cukru po przeczytaniu tego artykułu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
No nie wiem... pięć osób z wykształceniem zajmuje się szesnastką maluszków. Prawda, że piszę o przedszkolu bardzo kameralnym i w dobrej, bogatej komunie. Przedszkole czyściutkie, opiekunowie zaangażowani, kompetentni, kochają dzieciaki...Nie wiem jak to się ma do przedszkoli z jedną panią na dwadzieścioro maluszków. Jeszcze jedno, nie wiem jak to się dzieje,że norweskie dzieci potrafią bawić się czymkolwiek i śmiać się z całego serca...myślę, że jednak zajęcia dydaktyczne nie są tu głupie, a dziecko w przedszkolu nie musi się zawzięcie uczyć pisać i czytać, a uczy się obcowania np z przyrodą, ruchu na świeżym powietrzu i szacunku do innych. Oczywiście wiem, że zaraz jakiś mądrala powie, że dwulatki nie potrafią zdobywać żadnej wiedzy...ale co mi tam, ja tę sprawę widzę tak. Oczywiści też uważam, że gminy skąpią strasznie...aczkolwiek wydaje mi się, że cała ta akcja ma na celu doprowadzenia do zamknięcia wielu państwowych przedszkoli na rzecz prywatnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok