Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Karol S Jan Maryjan Tomasz Paleń Krzysztof Pietrzak Adam G. Oliwia11 (3922 niezalogowanych)
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Trochę naiwnym jest myślenie, że jeśli kursy norweskiego byłyby darmowe to nagle wszyscy zaczęliby się go uczyć. Bzdura.
Kiedyś uczęszczałem na kurs w komunie. Kosztowało to ok 1200nok za kwartał. Toć to jest gratis.
Trzeba pamiętać, że dobry Polak w Norwegii to Polak z kompletem wymówek a mianowicie; Nie chodzę na kurs bo nie jest za darmo nie chodzę na kurs bo nie uczą po polsku nie chodzę na kurs bo nie dają tam ciepłego posiłku
Może trzeba sobie w końcu uświadomić, że ludzie nie chodzą na te kursy bo mają to głęboko w dupie a czas zaoszczędzony w ten sposób lepiej zainwestować w kilka browarów i nędzny mecz w telewizji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
klimek napisał:
Trochę naiwnym jest myślenie, że jeśli kursy norweskiego byłyby darmowe to nagle wszyscy zaczęliby się go uczyć. Bzdura.
Kiedyś uczęszczałem na kurs w komunie. Kosztowało to ok 1200nok za kwartał. Toć to jest gratis.
Trzeba pamiętać, że dobry Polak w Norwegii to Polak z kompletem wymówek a mianowicie; Nie chodzę na kurs bo nie jest za darmo nie chodzę na kurs bo nie uczą po polsku nie chodzę na kurs bo nie dają tam ciepłego posiłku
Może trzeba sobie w końcu uświadomić, że ludzie nie chodzą na te kursy bo mają to głęboko w dupie a czas zaoszczędzony w ten sposób lepiej zainwestować w kilka browarów i nędzny mecz w telewizji
Raczej" nie pójde na kurs bo lepiej zostać w robocie 2t dłużej za najniższą stawke"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
- Władze nie robią niczego w celu zintegrowania Polaków. Wielu z nich nie mówi po norwesku mimo spędzenia w Norwegii ośmiu lat. Osoby te wpadają w błędne koło i mają problemy psychospołeczne - dodaje Stylo.

Jednoczesnie sa ludzie, ktorzy jezyka nauczyli sie przed uplywem roku - czyli jak ktos chce, to moze.
Uczenie kogos na sile nigdy nie da rezultatow. Zeby nauczyc sie jezyka trzeba chciec, a nie zwalac wine na kommune, panstwo, brak czasu, koszta, itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
broda napisał:
wystarczy ze bedzie darmowa nauka jezyka norweskiego dla Polakow to by bylo bardzo mile i zarazem potrzebne. ale zamiast tego slyszalem na wlasne uszy ze Polacy to polaczenie trola z niewolnikiem w norwegi xD wiec nie ma o czym mowic .

Tiaa , a slyszales jak Polacy wypowiadaja sie o Norwegach (wystarczy poczytac na forum MN) ?
Zaiste, to jest prawdziwy "jezyk milosci"

zastanawiam sie lindemans kim ty byłas w Polsce ,zakładam że byłas bardzo bedna i bardzo głodna i teraz czcisz swego Pana Norwega ponad wszystko i wszystkich ,całujesz go w rece omijając pierścienie wszystko co polskie jest dla ciebie do bani popierasz BV ,qur...nic tylko więcej mu takich
PODDANYCH trzeba

i nie pieprz bredni ,że ktoś źle wypowiada sie o norwegach bezpodstawnie bo wszyscy jesteśmy ludźmi, ja tego nie zauważyłam a wrecz przeciwnie ....no ale ty jesteś tą najlepszą ,ciekawe co jestes w stanie zrobić swemu panu jeśli reszta polaków jest be dla norwegów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co to ten Klub Polski
adres, numer konta
bo chcę im zapomogę przesłać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Malgorzata Kopiczko
(margareth91)
Wiking
1200 koron za kwartal.? no to byly dobre czasy. ja zaczelam chodzic teraz.za miesiac wychodzi 2 500 koron plus bilet ponad 500 wiec drozyzna straszna.! to sa na prawde ciazko zarobione pieniadze przez narzeczonego, niestety nie moje. bo kobieta w przeciwienstwie do mezczyzny z samym jezykiem angielskim pracuy tu nie znajdzie. nie mozna nic znalesc nawet na internecie. na magazynach, czy sprzatanie czy opieka nad osobami starszymi. jednym slowem nie jest tak kolorowo.. i rzeczywiscie nikogo to nie obchodzi. to troche nie fajnie kiedy w szkole dookola pelno ludzi z Tajlandii, Vietnamu , ciemnoskoorych, itp ktoorzy chodza tam nie dosc ze za darmo wiec nawet nie przykladaja wagi zeby sie nauczyc. po rozmowie z nimi wydaje mi sie ze ja moglabym powiedziec wiecej po miesiacu niz oni po 2 latach. a podobno jeszcze za te chodzenie dostaja pieniazki z NAVu. szok..nie rozumiem tego. to ja przyjechalam do 'sasiadoow' wiec powinnam byc traktowana podobnie jak ludzie ktoorzy przyjechali gdzies z konca swieta. mieszkaja za darmo.ucza sie za darmo.. ahh..no tak Polska kraj miodem plynacy. po co nam pomagac.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
2500 NOK to dużo?? Przecież to są 2-3 dni pracy. W Krakowie u Norwega kurs 2h/tydz kosztuje 1200 zł a gdzie zarobki w Polsce a w Norwegii. Czasem was słucham i sie zastanawiam czy przypadkiem zapomogi do was nie trzeba wysyłać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
NEXT napisał:
Lindemans napisał:
broda napisał:
wystarczy ze bedzie darmowa nauka jezyka norweskiego dla Polakow to by bylo bardzo mile i zarazem potrzebne. ale zamiast tego slyszalem na wlasne uszy ze Polacy to polaczenie trola z niewolnikiem w norwegi xD wiec nie ma o czym mowic .

Tiaa , a slyszales jak Polacy wypowiadaja sie o Norwegach (wystarczy poczytac na forum MN) ?
Zaiste, to jest prawdziwy "jezyk milosci"

zastanawiam sie lindemans kim ty byłas w Polsce ,zakładam że byłas bardzo bedna i bardzo głodna i teraz czcisz swego Pana Norwega ponad wszystko i wszystkich ,całujesz go w rece omijając pierścienie wszystko co polskie jest dla ciebie do bani popierasz BV ,qur...nic tylko więcej mu takich
PODDANYCH trzeba

i nie pieprz bredni ,że ktoś źle wypowiada sie o norwegach bezpodstawnie bo wszyscy jesteśmy ludźmi, ja tego nie zauważyłam a wrecz przeciwnie ....no ale ty jesteś tą najlepszą ,ciekawe co jestes w stanie zrobić swemu panu jeśli reszta polaków jest be dla norwegów

Powrot tepej strzaly....5 ? , czy juz moze 6 ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
to w Norwegii jest jakis polski klub???? oooooo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
margareth91 napisał:
to sa na prawde ciazko zarobione pieniadze przez narzeczonego, niestety nie moje. bo kobieta w przeciwienstwie do mezczyzny z samym jezykiem angielskim pracuy tu nie znajdzie. nie mozna nic znalesc nawet na internecie. na magazynach, czy sprzatanie czy opieka nad osobami starszymi. jednym slowem nie jest tak kolorowo.. i rzeczywiscie nikogo to nie obchodzi.
piekne slowa..... zeby inni nowoprzybyli potrafili w to tylko uwierzyc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok