Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rema 1000 piętnuje Polaków jako złodziei? - Norwegia

1 Post
D o.
(oczko1)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Rema 1000 piętnuje Polaków jako złodziei?
bardzo dodrze pati tak trzymaj nie ch sobie nnie mysla ze mozna wszystkich w jeden wor wrzucic.niech postawia ciapatych security i niech pilnuja w szczegulnosci swoich.niech nabiora wkoncu szacunku do polakow.bo co oni by tu bez nas zrobili....he.he
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
Na własne oczy widziałem jak starszy jegomość , Norweg , wciskał za pazuchę jakieś kremy w Meny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
petronelka ogonek
(petronela)
Wiking
Wielkie halo. A w Polsce jak Was tzrepia przy kasach "ala" ochroniarze i kaza pokazac torbe to tez wielkie hako robicie ? a pleacki i torby ma tez mlodziesz szkolna norweska zosatwiac i te plakaty sa prawie wszedzie. Nie szukajcie problemu tam gdzie go nie ma.A kradan wszyscy bez wzgledu na pocjdzenie- nie robmmy z siebie bidusiow Polakow!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
petronela napisał:
Wielkie halo. A w Polsce jak Was tzrepia przy kasach "ala" ochroniarze i kaza pokazac torbe to tez wielkie hako robicie ? a pleacki i torby ma tez mlodziesz szkolna norweska zosatwiac i te plakaty sa prawie wszedzie. Nie szukajcie problemu tam gdzie go nie ma.A kradan wszyscy bez wzgledu na pocjdzenie- nie robmmy z siebie bidusiow Polakow!kto kogo w pl trzepie przy kasach nigdy nie pozwoliłem zeby jakis półgłówek z napisem "ochrona" na koszuli mnie "trzepał" nie kradne i nikt nie bedzie zaglądał mi do kieszeni

sama napisałaś "A kradan wszyscy bez wzgledu na pocjdzenie- nie robmmy z siebie bidusiow Polakow" wiec dlaczego polsku napisane jest wielkimi literami? mysle ze głównie w tym tkwi problem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oczko 1 napisał:
niech nabiora wkoncu szacunku do polakow.bo co oni by tu bez nas zrobili....he.he
no sam widzisz co te bżydale wyrabiają
robią z Polaków durni, pijaków i złodziei
a bez nas to oni do tej pory by się nie nauczyli drzwi do domów i samochodów zakluczać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ja to przy takich fajnych tlumaczeniach zawsze dopisuje flamastrem:
hvordan man oversetter >dum nordmann< i google translate??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Zeby byla jasnosc, jesli NordmEnn, to dumme, a nie dum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
den dumme nordmann... ja pisze w domysle DU - DU ER DUM!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Yatsek napisał:
Hilton napisał:
den dumme nordmann... ja pisze w domysle DU - DU ER DUM!!!!!!!

Nordmann? Nie ma takiego wyrazu. Jest nordmenn - Norwegowie. Jeden Norweg to po prostu "norsk".
Jezlei chcesz wskazac konkretna osobe i powiedziec "ten glupi Noirweg (dokladnie ten a nie tamten), to mowisz "den dumme norsk".
Natomiast en dum norsk to znaczy glupi Norweg, jakis tam, nie konkretny.
Tyle gwoli norweskiego i norweskiej gramatyki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Nordmann? Nie ma takiego wyrazu. Jest nordmenn - Norwegowie. Jeden Norweg to po prostu "norsk".

Mrs Kovalska
pazwalitie pażaułsta zdies
lizus.net/index.php?a=srch&d=1&i...9f&il=pl&p=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok