Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
a jezeli ma ktos z was ochote ogladac NRK to prosze ..tv.nrk.no/direkte/nrk1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
btomcio74 otoz nie trzeba miec odbiornika TV aby ogladac DVD..nie bede sie wdawal w szczegoly techniczne..powiem tylko tyle ta ustawa obecnie jest anachroniczna... nie zamierzam pacic za cos czego nie uzywam czyli za Norweska Tv czy radio...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
zgadzam się z Tobą co do płacenia za coś czego nie używasz, ale tu płacisz za odbiornik a nie za kanały które możesz odebrać tym odbiornikiem, zresztą abonament radiowo telewizyjny w pl jest dokładnie taki sam, płacisz abonament za platformy cyfrowe które oferują Ci telewizje publiczną, a abonament radio/tv na poczcie zapłacić trzeba....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
btomcio74..jak nazwa wskazuje odbiornik sluzy do odbierania sygnalu,jezeli urzadzenie ze wzgledu na zmiane technologi nadawania nie jest w stanie odebrac obecnie sygnalu nie moze byc traktowane jako odbiornik sensosticto...i tylko o to mi chodzi...co zas sie tyczy Dvd to tak jak juz napisalem mozna takowe urzadzenie podlaczyc np,do rzutnika przednio lub tylnio projekcyjnego jak rowierz do monitora komputerowego przez przejciowke z Hdmi na Dvi...mamy mnostwo mozliwosci...oplata za NRK to kolejny para podatek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Zaraz wezmą przykład z niemiaszków to wszyscy będą płacić....

Na co komuś tv kablowa czy sat tego nie rozumiem? wystarczy net...

Czy ktoś mnie zmusi do wpuszczania kontrolera z NRK......?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:Czy ktoś mnie zmusi do wpuszczania kontrolera z NRK......?
W Norge TAK ...
Mogą Ciebie zmusić administracyjnie .
---
Ponadto Kontroler , posiada legalne urządzenie pomiarowe , które wskazuje BARDZO DOKŁADNIE , gdzie dany , podłączony do sieci odbiornik , akurat się znajduje .
Ot i cała filozofia , wojowania szabelką .
---
Jeszcze trochę , a wezmą się i za komputery , które ściągają telewizję poprzez swoje łącza .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
masz rację... ja porównałem ustawę z artykułem,gdzie napisali że licencje płaci się za tuner, a w ustawie jest napisane dokładnie za co się płaci.... a co do samej licencji masz racje jest to kolejny podatek, tak samo jak akcyza za paliwo, papierosy czy alkohol,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
btomco74..aby wylumaczyc Tobie to barziej obrazwo...to tak jak bys kupil auto z silnikiem disla a po roku czasu na stacjach benzynowych sprzedawana by byla tylko juz benzyna..czyli teoretycznie posiadasz auto i musisz placic podatek roczny..ale nie masz mozliwosci odpalenia nawet silnika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Gabriel ..masz racje ..ale jest jeden warunek,dane urzadzenie musi byc wlaczne w tym momecie...w momecie pomiaru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
no chyba nie do końca tak, bo płacisz ciągle za odbiornik który umożliwia Ci odbiór sygnału tv, według ustawy przerabiając go na monitor dalej możesz oglądać tv bo komputer ma kartę tv, więc jak by nie tłumaczyć, masz telewizor musisz zapłacić, nikomu się to nie podoba, ale tak jest, co do dvd nie wiem jak jest w tych nowszych ale widziałem kiedyś taki który miał w tyk antenowy i możliwość nagrywania programów, pewnie o to tu chodzi, bo wypisane są równierz dekodery satelitarne, ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok