Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(825 niezalogowanych)
1 Post

(rafi7324)
Wiking
wszystko sie zgadza tacy poniekat jestesmy ale po co szukac przykladow w norwegi u nas w kraju to codziennosc ja wiem jedno trzeba walczyc o swoje i tyle czasami oni sa zalezni od naszej sily roboczej jednak zbyt wielu co tu pracuje to kabinatorzy i ciulacze byle czym sie zadowola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
Paweł taki tam
(Wujekdobrarada)
Początkujący
slawekoko napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Największy hodowca zwierząt futerkowych w Norwegii oskarżony o dumping socjalny
sami dajemy sie ruchać z apare groszy nie macie szacunku do siebie !!! za parę groszy większość z Polaków dała by sobie wyciąć nerki! Żałosne.

Jak by sobie dali wyciac nerke to by mieli kase i nie byo by ich tutaj.... chyba ze tu jest drozej na czarnym rynku i tu beda sprzedawac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
* *
(321)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Onet napisał:
Może ktoś wie ile tu płaca za nerkę ?
tu podroby to w ogóle ciężko spotkać w sklepie
największy wybór to chyba w ICA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
watrubki to sa u pakisa na tojen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
wojciech sokolowski
(losos1954)
Wiking
Drodzy przyjaciele,Norwegowie są trochę inni niż my.W Polsce też zachowujemy się podobnie w stosunku do innych nacji.Jako człowiek wykształcony radzę przekładać godność ponad dobrobyt,chociaż jeść trzeba.Przez 5 lat pobytu poznałem ich ,mam wielu znajomych Norwegów,ale zawsze udowodniłem im swoją wyższość.Ich wiedza jest ograniczona,a poziom intelektualny niski.I o tym pamiętajcie.Pozdro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
losos1954 napisał:
mam wielu znajomych Norwegów,ale zawsze udowodniłem im swoją wyższość.
Znam takich jak ty, zarowno tutaj jak i w Polsce. Udowadnianie wszystkim innym na okolo swojej wyzszosci nie jest akurat pozytywna cecha.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
buu napisał:
Pewnie był "humanistą", oni często się tym tłumaczą z nieznajomości podstaw z dziedzin ścisł
ych.

A to ciekawe bo moj pietnastoletni syn wlasnie uczy sie w norweskiej szkole o ukladzie okresowym pierwiastkow Jak ktos chce to sie nauczy i zapamieta,ale faktem jest,ze Norwedzy maja jakas wybiorcza pamiec
Co do warunkow w jakich sie zyje i pracuje to...jak ktos nie potrafi po sobie i wokol siebie posprzatac itp. znaczy tyle,ze jest fleja i brudasem ,albo Norwegiem nauczonym,ze baraki sprzataja firmy sprzatajace
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
slawekoko napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Największy hodowca zwierząt futerkowych w Norwegii oskarżony o dumping socjalny
sami dajemy sie ruchać z apare groszy nie macie szacunku do siebie !!! za parę groszy większość z Polaków dała by sobie wyciąć nerki! Żałosne.

Nie zeby stawac w obronie takich ludzi,ale niektorzy moze "brzytwy sie chwytaja" by miec co do garnka wlozyc?Sa przeciez w Polsce tacy! Sa bogaci i sa biedni ,ktorym nikt nie pomoze jak sobie sami nie pomaga,a na dodatek jeszcze nie wiedza jak to zrobic,wiec probuja czegokolwie.Przyczyna niezaradnosci zyciowej czesto jest bieda i to co sie z nia wiaze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok