Jasna gwiazda Europy chyba nietrafny tytuł. Uważam że to co się dzieje w Polsce to tylko woła o pomstę.Jedynie co można uznać za sukces to organizację Euro2012 o ile to jest sukces ? W telewizji wyraźnie powiedzieli że mistrzostwa Europy przyznali Polsce i Ukrainie z tego względu że inne kraje ubiegające się o tą imprezę odpuścili bo UEFA niechciała płacić podatków z tego tytułu ze swoich dochodów właśnie z Euro a Polska się na to Zgodziła i to ma być wielki mi sukces? Można określić to porażką tak samo jak i to co się dzieje w rządzie Polskim i w każdych instytucjach.Samo zakłamanie i nic więcej.Mówią że niema kryzysu w Polsce no super a czemu tylu ludzi jest bez pracy?Dane statystyczne 13%bezrobotnych to chyba nie w Polsce.W Polsce jest przynajmniej bezrobocie na poziomie ok 40% jak nie więcej.Bo urzędy podają tylko tych ludzi w statystykach którzy są zarejstrowani jako osoby bezrobotne a o wiele więcej jest osób bezrobotnych nigdzie nie ujętych w żadnych urzędach bo nie idą się reejstrować bo i tak niema pracy dla nich.Słyszałem że od 2013r. nawet urzedy pracy nie będą musieli płacić składek za bezrobotnych to dopiero będzie bezrobocie może jakieś 2% bo się nikt nie zarejstruje w tych urzędach a statystyki trzeba pisać.Takie jest właśnie zakłamanie w Polsce.Co chwile słychać że firmy bankrutują i pracowników zwalniają a bezrobocie jakoś nie wzrasta ja już niewiem o co chodzi w tym chorym kraju.Resztę proszę samemu sobie dodać co jest w Polsce a jest sporo niedobrego.
13 Lat, 1 Miesiąc temu