Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jasna gwiazda Europy - Norwegia

Czytali temat:
(745 niezalogowanych)
1 Post

(Marcin100782)
Wiking
Jasna gwiazda Europy chyba nietrafny tytuł. Uważam że to co się dzieje w Polsce to tylko woła o pomstę.Jedynie co można uznać za sukces to organizację Euro2012 o ile to jest sukces ? W telewizji wyraźnie powiedzieli że mistrzostwa Europy przyznali Polsce i Ukrainie z tego względu że inne kraje ubiegające się o tą imprezę odpuścili bo UEFA niechciała płacić podatków z tego tytułu ze swoich dochodów właśnie z Euro a Polska się na to Zgodziła i to ma być wielki mi sukces? Można określić to porażką tak samo jak i to co się dzieje w rządzie Polskim i w każdych instytucjach.Samo zakłamanie i nic więcej.Mówią że niema kryzysu w Polsce no super a czemu tylu ludzi jest bez pracy?Dane statystyczne 13%bezrobotnych to chyba nie w Polsce.W Polsce jest przynajmniej bezrobocie na poziomie ok 40% jak nie więcej.Bo urzędy podają tylko tych ludzi w statystykach którzy są zarejstrowani jako osoby bezrobotne a o wiele więcej jest osób bezrobotnych nigdzie nie ujętych w żadnych urzędach bo nie idą się reejstrować bo i tak niema pracy dla nich.Słyszałem że od 2013r. nawet urzedy pracy nie będą musieli płacić składek za bezrobotnych to dopiero będzie bezrobocie może jakieś 2% bo się nikt nie zarejstruje w tych urzędach a statystyki trzeba pisać.Takie jest właśnie zakłamanie w Polsce.Co chwile słychać że firmy bankrutują i pracowników zwalniają a bezrobocie jakoś nie wzrasta ja już niewiem o co chodzi w tym chorym kraju.Resztę proszę samemu sobie dodać co jest w Polsce a jest sporo niedobrego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marcin100782)
Wiking
Chciałem jeszcze dodać. Zobaczycie co Będzie po mistrzostwach Europy EURO 2012 . Same strajki i bałagan w Naszej Pięknej Ojczyźnie jaka jest Polska. Bo już będzie po imprezie to dopiero wszystko padnie. Ludzie na ulicę wyjdą. Już by to zrobili tylko Rząd naobiecywał jak zawsze że będzie pięknie i cudownie a po Euro powie no że się nie udało jak zawsze robi nas w Bambucho i obojętnie czy to PIS czy PO czy też inne partie obiecują ludziom złote góry tylko po to by dorwać się do władzy "KORYTA" i mieć wszystkich Polaków później w DU..E Tak jest prawda niestety bolesna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Marcin100782 napisał:
Można określić to porażką tak samo jak i to co się dzieje w rządzie Polskim i w każdych instytucjach.Samo zakłamanie i nic więcej.
ja już niewiem o co chodzi w tym chorym kraju..

nie wiesz
spytano kiedyś abepe Życińskiego dlaczego tyle złych rzeczy dzieje się wśród polskiego kleru
a że był to chyba najmądrzejszy polski biskup to odpowiedział
a co można nauczyć tych ludzi w seminariach, jeśli oni te swoje wzorce zachowań przynieśli z domów rodzinnych i otoczenia w którym się wychowali
głupotę podłość i pyszałkowatość
typowe polskie wartości
pomódl się, to może się dowiesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
Marcin100782 napisał:
Chciałem jeszcze dodać. Zobaczycie co Będzie po mistrzostwach Europy EURO 2012 . Same strajki i bałagan w Naszej Pięknej Ojczyźnie jaka jest Polska. Bo już będzie po imprezie to dopiero wszystko padnie. Ludzie na ulicę wyjdą. Już by to zrobili tylko Rząd naobiecywał jak zawsze że będzie pięknie i cudownie a po Euro powie no że się nie udało jak zawsze robi nas w Bambucho i obojętnie czy to PIS czy PO czy też inne partie obiecują ludziom złote góry tylko po to by dorwać się do władzy "KORYTA" i mieć wszystkich Polaków później w DU..E Tak jest prawda niestety bolesna.

i bardzo dobrze,niech ten cały ich misterny plan pójdzie w pizzzzzdu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Pewnie znowu nie spodoba się Wam to co napiszę, ale trudno...
Fantastyczny, miły i dla nas bardzo ważny artykuł, cieszmy się więc tym, że ktoś o naszym kraju tak pisze.
Pewnie,że wiele przed nami, autorka widzi te problemy, ale nie ocenia nas tak krytycznie jak my sami oceniamy nasz kraj. Ja widzę zmiany na lepsze, cieszę się tym co dobre, może dlatego, że od większości z Was jestem dużo starsza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mariusz Daraż
(marrian)
Wiking
Ja nie wiem gdzie widzicie to bezrobocie 40%. Pochodze z podkarpacia, ponoć jednego z biedniejszych wojewodztw. Nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Problemem jest tylko stawka jaka proponuja pracodawcy, obijajaca sie o minimalna płacę, często czesciowo na czarno.
Pamietam jak wygladała Polska w latach 90. Brud, syf, i bieda. Porównajcie to z czasami obecnymi. Jest o wiele lepiej. I nie mowie tu o wskaznikach ekonomicznych tylko o tym jak ludzie zyją. W kazdym domu jest przynajmnije jeden samochod. Ludzie remontuja domy, mieszkania. Tysiace ludzi studiują. Wyjezdzamy na wakacje, takze zagraniczne.
Jednak w mediach istnieja dwa scierajace sie poglady - albo piekne obrazki nowych inwestycjii serwowane przez rzad albo totalna bieda i upadek chetnie pokazywane dla kontrastu. Natomiast 99% spoleczenstwa wiedzie sie przecietnie. Na pewno gorzej i trudniej sie nam zyje niz Niemcom czy nawet Grekom czy Porttugalczykom ale pamietajmy ze oni rozwijaja swoje kraje o wiele dluzej niz my.
Najwiekszym problemem wydaje sie byc ciagle niezadowolenie sporej grupy Polakow. Cieszmy sie z sucesow małych i duzych ze zdrowym, krytycznym podejsciem zamiast lamentowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
marrian napisał:
Najwiekszym problemem wydaje sie byc ciagle niezadowolenie sporej grupy Polakow. Cieszmy sie z sucesow małych i duzych ze zdrowym, krytycznym podejsciem zamiast lamentowac.To faktycznie oburzajace!

Jak oni tak moga sie oburzac!!!

Taka "brzozownia" jest unikalna w skali UKLADU SLONECZNEGO.

NIKT nie posiada TAKIEGO "bolszego bolka".

Jaka to ja musze byc "problematyczna"
skoro zaczne uczyc sie Norweskiego!!!

A forumowicze wszyscy to naprawde
cala ARMIA NIEWDZIECZNIKOW, zamiast "popierac"
propagande sukcesu to BESZCZELNIE tacy PROBLEMATYCZNI!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marcin100782)
Wiking
Odniosę się do waszych wypowiedzi że się ciągle oburzam i krytykuję nasz Polski kraj. To nie jest tak do końca jak piszecie. Jak macie telewizję polską w Norwegii to pooglądajcie z uwagą! co się dzieje wszystkie firmy bankrutują a co za tym idzie ludzie tracą pracę i co gorszę nie dostają wynagrodzeń za wykonaną pracę i to ma być Ok to piękno o którym tak piszecie z perspektywy takiej że wy jesteście w Norwegii i tu się żyje wam dobrze BRAWO tak myślący ludzie.Słyszałem już od kogoś że każdy może wyjechać za granicę do pracy! Oczywiście to jest prawda a co z POLSKĄ jak wszyscy wyjadą? Także bzdur nie piszcie że tak ładnie jest w Polsce w tej sferze. Tereny oczywiście są piękne ale przeważnie dostępne dla obcokrajowców bo dla Nas Polaków jest zbyt drogo.Dla nielicznych grup Polskich też może są dostępne ale dla większości Polaków nie bo ich nie stać.Zgadzam się że dużo zrobiono w Polsce w infrastrukturze ale to tylko z powodu EURO2012 się poprawiło trochę ale czyim kosztem się spytajcie? To już wam piszę kosztem tych ludzi co niedostali wypłat właśnie za budowę tej infrastruktury czyli autostrad,stadionów i wokół tego obiektów a wjedźcie sobie na drogi krajowe nie autostrady ani obwodnicę to pożal się borze. Teraz może napiszecie że nie jest to prawda? Czekam aż ktoś znowu skrytykuję Mnie. POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marcin100782)
Wiking
Dodam jeszcze że skoro piszecie że tak dobrze jest w POLSCE to czemu wyjechaliście do NORWEGI do pracy? Jestem ciekawy czy ktoś z was zamieszka tu na stałe? Może mała grupa ludzi a większość z was przyjechało się tu dorobić i wtedy oczywiście przyjedziecie do Polski i będziecie mówić jak to w Polsce tanio przeliczając NOK na PLN. To nie sztuka się dorobić w obcym kraju ale w kraju z którego pochodzicie moi drodzy Polacy. W Polsce żeby się dorobić to trzeba sporo kombinować i kraść i to dużymi ilościami a najlepiej kasy. Bo jak masz kasę dużo kasy to nawet jak cię zamkną to za jawną łapuwkę możesz się wykupić bo tak działa polski wymiar sprawiedliwości bo kto ogląda telewizję dokładnie o tym wie bo co rusz ktoś wychodzi za tzw.kaucję ja to piszę prosto że to jest łapówka tylko dla bogatych i tylko oni z tego korzystają i taka jest niestety Polska rzeczywistość i czy mam podać jeszcze więcej przykładów?Chyba już raczej nie bo szkoda tego kraju jaki jest POLSKA i to już prawie sprzedana obcokrajowcom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Marcin100782 napisał:
Chyba już raczej nie bo szkoda tego kraju jaki jest POLSKA
i to już prawie sprzedana obcokrajowcom.

Niestety to juz sie stalo! Jest "brzozownia" w ktorej
"hodowle" Polakow, prowadza Rosjanie, Niemcy i Zydzi!!!

Co bedzie dalej?

Po prostu populacja oglupialego "biedronkowca pospolitego"
zostanie ZASTAPIONA!!!

A czy wiecie przez kogo???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok