Marcin100782 napisał:
Jasna gwiazda Europy chyba nietrafny tytuł. Uważam że to co się dzieje w Polsce to tylko woła o pomstę.Jedynie co można uznać za sukces to organizację Euro2012 o ile to jest sukces ? W telewizji wyraźnie powiedzieli że mistrzostwa Europy przyznali Polsce i Ukrainie z tego względu że inne kraje ubiegające się o tą imprezę odpuścili bo UEFA niechciała płacić podatków z tego tytułu ze swoich dochodów właśnie z Euro a Polska się na to Zgodziła i to ma być wielki mi sukces? Można określić to porażką tak samo jak i to co się dzieje w rządzie Polskim i w każdych instytucjach.Samo zakłamanie i nic więcej.Mówią że niema kryzysu w Polsce no super a czemu tylu ludzi jest bez pracy?Dane statystyczne 13%bezrobotnych to chyba nie w Polsce.W Polsce jest przynajmniej bezrobocie na poziomie ok 40% jak nie więcej.Bo urzędy podają tylko tych ludzi w statystykach którzy są zarejstrowani jako osoby bezrobotne a o wiele więcej jest osób bezrobotnych nigdzie nie ujętych w żadnych urzędach bo nie idą się reejstrować bo i tak niema pracy dla nich.Słyszałem że od 2013r. nawet urzedy pracy nie będą musieli płacić składek za bezrobotnych to dopiero będzie bezrobocie może jakieś 2% bo się nikt nie zarejstruje w tych urzędach a statystyki trzeba pisać.Takie jest właśnie zakłamanie w Polsce.Co chwile słychać że firmy bankrutują i pracowników zwalniają a bezrobocie jakoś nie wzrasta ja już niewiem o co chodzi w tym chorym kraju.Resztę proszę samemu sobie dodać co jest w Polsce a jest sporo niedobrego.
I po co tyle nerwów i pisania? Jak jest w Polsce to chyba ja lepiej wiem ,ostatecznie
82 notki na ten temat napisałem. Podobnie jak Kowalewski w „Misiu” nakręcił 38 filmów o tym ,że jest ciężko ,i że wszystkim jest ciężko. Więc ,po co tyle marudzenia?
Nie lepiej posłuchać wujka dobra rada vel Yatska vel Placka vel Wacka, czy jak on się
tam teraz nazywa, i włączyć tvn24 lub Polsat lub TVP i tam już się dowiedzieć naprawdę
jak JEST,a przy odrobinie szczęścia dowiemy się od Hermana vel Donalda jak będzie.
A będzie jak jest tylko bardziej i już sama świadomość tego powinna wyzwolić w nas niewyczerpane pokłady zapału i energii w dążeniu do postępu i miłości,które są
niczym horyzont ,do którego im bardziej się zbliżamy tym bardziej się od nas oddala.
A jeśli ktoś nie ma zaufania do powyższych stacji telewizyjnych to polecam poranne kąciki ezoteryczne na tvn, bo tam możemy się już wszystkiego dowiedzieć, jak jest i jak będzie.
I pamiętajcie jak nie macie pracy, to zawsze możecie spróbować szczęścia w szulerniach
u Rycha, Zbycha lub innego oszusta,który za chwilę ułudy i wiary we własne szczęście
obedrze was z ostatniego grosza i siemierżnym kopem w dupsko grzecznie wyprosi z lokalu.