Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(747 niezalogowanych)
1 Post

(Marcin100782)
Wiking
beauty. Właśnie przez kogo zostanie zastąpiona?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Marcin100782 napisał:
beauty. Właśnie przez kogo zostanie zastąpiona?
To jasne! Osiedla sie Rosjanie, Niemcy i Zydzi.
Powoli wyhoduja wlasny "plankton" i bedzie "pozamiatane".

Polacy zostana jedynie w krajach takich jak USA, czy NORWEGIA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Jak zwykle ...dyskusja merytoryczna i na bardzo wysokim poziomie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
Marcin100782 napisał:
Jasna gwiazda Europy chyba nietrafny tytuł. Uważam że to co się dzieje w Polsce to tylko woła o pomstę.Jedynie co można uznać za sukces to organizację Euro2012 o ile to jest sukces ? W telewizji wyraźnie powiedzieli że mistrzostwa Europy przyznali Polsce i Ukrainie z tego względu że inne kraje ubiegające się o tą imprezę odpuścili bo UEFA niechciała płacić podatków z tego tytułu ze swoich dochodów właśnie z Euro a Polska się na to Zgodziła i to ma być wielki mi sukces? Można określić to porażką tak samo jak i to co się dzieje w rządzie Polskim i w każdych instytucjach.Samo zakłamanie i nic więcej.Mówią że niema kryzysu w Polsce no super a czemu tylu ludzi jest bez pracy?Dane statystyczne 13%bezrobotnych to chyba nie w Polsce.W Polsce jest przynajmniej bezrobocie na poziomie ok 40% jak nie więcej.Bo urzędy podają tylko tych ludzi w statystykach którzy są zarejstrowani jako osoby bezrobotne a o wiele więcej jest osób bezrobotnych nigdzie nie ujętych w żadnych urzędach bo nie idą się reejstrować bo i tak niema pracy dla nich.Słyszałem że od 2013r. nawet urzedy pracy nie będą musieli płacić składek za bezrobotnych to dopiero będzie bezrobocie może jakieś 2% bo się nikt nie zarejstruje w tych urzędach a statystyki trzeba pisać.Takie jest właśnie zakłamanie w Polsce.Co chwile słychać że firmy bankrutują i pracowników zwalniają a bezrobocie jakoś nie wzrasta ja już niewiem o co chodzi w tym chorym kraju.Resztę proszę samemu sobie dodać co jest w Polsce a jest sporo niedobrego.

I po co tyle nerwów i pisania? Jak jest w Polsce to chyba ja lepiej wiem ,ostatecznie
82 notki na ten temat napisałem. Podobnie jak Kowalewski w „Misiu” nakręcił 38 filmów o tym ,że jest ciężko ,i że wszystkim jest ciężko. Więc ,po co tyle marudzenia?
Nie lepiej posłuchać wujka dobra rada vel Yatska vel Placka vel Wacka, czy jak on się
tam teraz nazywa, i włączyć tvn24 lub Polsat lub TVP i tam już się dowiedzieć naprawdę
jak JEST,a przy odrobinie szczęścia dowiemy się od Hermana vel Donalda jak będzie.
A będzie jak jest tylko bardziej i już sama świadomość tego powinna wyzwolić w nas niewyczerpane pokłady zapału i energii w dążeniu do postępu i miłości,które są
niczym horyzont ,do którego im bardziej się zbliżamy tym bardziej się od nas oddala.
A jeśli ktoś nie ma zaufania do powyższych stacji telewizyjnych to polecam poranne kąciki ezoteryczne na tvn, bo tam możemy się już wszystkiego dowiedzieć, jak jest i jak będzie.
I pamiętajcie jak nie macie pracy, to zawsze możecie spróbować szczęścia w szulerniach
u Rycha, Zbycha lub innego oszusta,który za chwilę ułudy i wiary we własne szczęście
obedrze was z ostatniego grosza i siemierżnym kopem w dupsko grzecznie wyprosi z lokalu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Marcin100782 napisał:
Dodam jeszcze że skoro piszecie że tak dobrze jest w POLSCE to czemu wyjechaliście do NORWEGI do pracy? Jestem ciekawy czy ktoś z was zamieszka tu na stałe? Może mała grupa ludzi a większość z was przyjechało się tu dorobić i wtedy oczywiście przyjedziecie do Polski i będziecie mówić jak to w Polsce tanio przeliczając NOK na PLN. To nie sztuka się dorobić w obcym kraju ale w kraju z którego pochodzicie moi drodzy Polacy. W Polsce żeby się dorobić to trzeba sporo kombinować i kraść i to dużymi ilościami a najlepiej kasy. Bo jak masz kasę dużo kasy to nawet jak cię zamkną to za jawną łapuwkę możesz się wykupić bo tak działa polski wymiar sprawiedliwości bo kto ogląda telewizję dokładnie o tym wie bo co rusz ktoś wychodzi za tzw.kaucję ja to piszę prosto że to jest łapówka tylko dla bogatych i tylko oni z tego korzystają i taka jest niestety Polska rzeczywistość i czy mam podać jeszcze więcej przykładów?Chyba już raczej nie bo szkoda tego kraju jaki jest POLSKA i to już prawie sprzedana obcokrajowcom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Marcin100782 napisał:
Dodam jeszcze że skoro piszecie że tak dobrze jest w POLSCE to czemu wyjechaliście do NORWEGI do pracy? Jestem ciekawy czy ktoś z was zamieszka tu na stałe? Może mała grupa ludzi a większość z was przyjechało się tu dorobić i wtedy oczywiście przyjedziecie do Polski i będziecie mówić jak to w Polsce tanio przeliczając NOK na PLN. To nie sztuka się dorobić w obcym kraju ale w kraju z którego pochodzicie moi drodzy Polacy. W Polsce żeby się dorobić to trzeba sporo kombinować i kraść i to dużymi ilościami a najlepiej kasy. Bo jak masz kasę dużo kasy to nawet jak cię zamkną to za jawną łapuwkę możesz się wykupić bo tak działa polski wymiar sprawiedliwości bo kto ogląda telewizję dokładnie o tym wie bo co rusz ktoś wychodzi za tzw.kaucję ja to piszę prosto że to jest łapówka tylko dla bogatych i tylko oni z tego korzystają i taka jest niestety Polska rzeczywistość i czy mam podać jeszcze więcej przykładów?Chyba już raczej nie bo szkoda tego kraju jaki jest POLSKA i to już prawie sprzedana obcokrajowcom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Już wielu dziennikarzy z całej Europy i nie tylko piszą o nas dobrze, a nawet bardzo dobrze. Oby tak dalej! Jestem dumna, a na dowód tego przed każdym polskim świętem wywieszam polską flagę. Od rana już wisi, bo i Boże Ciało i Euro jest dla mnie świętem, polskim świętem!
A dlaczego pracujemy za granicami naszego kraju, to każdego osobista sprawa i ani Marcinowi 100782 ani nikomu innemu nic do tego!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jestes

dumna z euro cyrku ?!

z tych patriotow za 3zeta,wywieszajacych flagi

na samochodowych szybach.z tego,ze uefa-mafia,wydoi piekny

kraj nad wisla? a moze z tego,ze jakos nie widac tych polskich flag 3go maja

czy 11go listopada...jedyna nadzieja w pl. huliganach,ze popedza kota,europejskim obojniakom...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lena1 napisał:
Boże Ciało jest dla mnie świętem, polskim świętem!
A dlaczego pracujemy za granicami naszego kraju,

tak mi się wydaje, że to tylko w Polsce się świętuje ciało boga, kolejny długi weekend
a za granicą pracujemy, bo w Polsce się świętuje od 1000 lat
jak to powiedział kiedyś oficer niemiecki do polskich jeńców: jak Polacy się bawili to Niemcy budowali tanki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Do brzydala.
Dla mnie nie Euro cyrk, a dla Ciebie...Twoja sprawa.
Flaga u mnie i tu w Norwegii i u w kraju wisi w wymienione przez Ciebie święta i moi norwescy sąsiedzi wiedzą dlaczego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok