Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

"Polskie ceny" wykańczają firmy budowlane - Norwegia

Czytali temat:
jacek sk (799 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu "Polskie ceny" wykańczają firmy budowlane
Czyli polskie ceny, czy lenistwo norweskie .
Kto powiedział,że budownictwo ma być drogie szczególnie w takim kraju jak Norwegia gdzie jest jeszcze bardzo dużo do wybudowania.
Zaobserwować można dziwne zjawisko w NO jak coś nie wychodzi,czegoś nie potrafią lub w szkole się nie nauczyli to nic tylko winni imigranci .

Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
BLA...bla , bla...
A co ma do rzeczy , zalew Polskich i Litewskich Pracowników fizycznych , do Niskiej kondycji firmy tego Pana .
---
Raczej odwrotnie ... Trzech Polskich Fizoli to tyle co Dziesięciu Leniwych Nordmanów .
Zresztą sam o tym lenistwie pisze .
---
Ta jego wypowiedź jest dokładnie taka sama jak Komentarz Brzydala do płonącego lasu pod Bergen .
---
Podpalił stary Norg ...!!!
Jednak winni , powinni być zapijaczeni Polscy Budowlańcy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Izzy napisał:
Czyli polskie ceny, czy lenistwo norweskie .

Po prostu "niewolnik" z Polski czy Litwy to zupelnie inna JAKOSC
jezeli porownujemy np do leniwychy, roszczeniowych "brudasow"!

Co sie tyczy Tubylcow to niestety "komusze zwyrodnienie"
opanowalo ten piekny i wartosciowy kraj.

Chora filozofia oparta na "prymitywnej wiarze" w "socjalizm"
poczyni spustoszenie nawet w mrowisku czy ulu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
baunty nie chrzań ciągle tego samego,bo norwegów stać na budowlańca niemieckiego,chińskiego czy francuskiego a jednak budują polacy więc nie równaj innych z sobą i pamiętaj ,że rotacja jest duża w nor dziś jesteś jutro cię nie ma bo znajdzie się ktoś z lepszymi kwalifikacjami a nor do ciebie sentymentu mieć nie bedzie

nooo chyba ,że im zapłacisz za to byś mogła u nich pracować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Izzy napisał:
baunty nie chrzań ciągle tego samego,bo norwegów stać na budowlańca niemieckiego,chińskiego czy francuskiego a jednak budują polacy
Nie, no masz racje! Na pewno stac, ale budownictwo to nie zabawa w klocki,
tylko "bisnes" A DOBRY interes to taki kiedy:
dla PANA niewolnik pracuje jak NAJTANIEJ i jak NAJLEPIEJ!!!

Innymi slowy:
PAN pragnie najlepszego STOSUNKU!!!!!

oczywiscie jakosc/cena

Skoro niewolnik Polski czy Litewski gwarantuje:
udany STOSUNEK
to jest GIT!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Przemek Wojcinski
(Przemek33)
Wiking
To wspaniale ja dziś czytałem gazete aż krew mnie zalała jak w ogłoszeniach ,jesą rodacy i wypisują fanaberje , WYKONAM PRACE ZA 100 NOK.TO KATASTROFA .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Przemek33 napisał:
To wspaniale ja dziś czytałem gazete aż krew mnie zalała jak w ogłoszeniach ,jesą rodacy i wypisują fanaberje , WYKONAM PRACE ZA 100 NOK.TO KATASTROFA .

to już zupełnie inna bajka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
znam przypadki, ze ludzie i za 80 koron np, sprzataja, bo wspaniali Polacy tak wykorzystuja swoich rodakow, no ale niestety jezeli sie znajdzie taki gluopi co za tyle bedzie robil to niech robi, chociaz to jest ponizej ludzkiej godnosci ;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Lamikoboy napisał:
znam przypadki, ze ludzie i za 80 koron np, sprzataja,
I pewnie do tego na czarno. Niektorym to sie nawet oplaca.

Znam takich, co sprzataja na czarno nie dlatego, ze musza czy nie maja innej mozliwosci, ale dlatego , ze chca. Deklarujac niskie zarobki zalapuja sie na np. dofinansowanie do mieszkania. I podatek placa wtedy maly, bo i zarobki niskie. Czasami czlowieka dziwi, ze skatt sie tym nie zainteresuje - niby dochod prawie zerowy a jednoczesnie stac na wynajm za te 12 tys(?). A gdzie pieniadze na zycie?

I tak samo jest w branzy budowlanej. Ludzie pracuja troche legalnie a troche na czarno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
no zaczelo sie i tutaj,
w pl barany nie jedna dobra branze tak zajechali,zararabialo sie dobrze to jeden z drugim chcial sie na chapac i taniej i taniej i taniej zeby tylko wiecej roboty zrobic,a teraz co? a teraz pacz bo jebia za 1500 na miesiac. puste lby i tutaj tez zaczynaja rynek psuc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok