Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Luise Jordann w m piotr1512 Kuba92no (3105 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Za NAV :

(co było trudniej to norwesku)
no matematycy do dzieła....

Det er vedtatt å endre kontantstøtteloven fra 1. august 2012

Endringene innebærer at:
kontantstøtten avvikles for toåringer
graderingsreglene endres for ettåringene ved at man går fra fem til to satser
det innføres aldersdifferensierte satser slik at de yngste ettåringene (13-18 måneder) får utbetalt 5000 kroner per måned i full kontantstøtte, mens det for de eldste ettåringene (19-23 måneder) blir utbetalt 3303 kroner per måned.
NAV har laget et informasjonsbrev som er under utsendelse til alle mottakere av kontantstøtte. I dette brevet beskrives de nye reglene og hvilken betydning lovendringene får for deg som mottar kontantstøtte.

Kinga123 napisał:
(5000 przez 6 mieśięcy i 3033 tez 6 mieśięcy a nie 11 tylko od 11 miesi aca) cos chyba nie tak.Przeciez kontantstøtte jest wypłacane miesiac po skonczonym roku zycia (13miesiac) i te 5000 koron bedzie wyplacane przez rok czasu a te 3033 bedzie przez dwa lata wyplacane.

i tacy matematycy posiadają dzieci......... quo vadis ewolucjo????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Artur Z
(kot1977)
Wiking
: Na dzieci w wieku od 13 do 18 miesięc czyli 6+1 bo licza od 11 będzie przysługiwał zasiłek w wysokości 5 000 koron norweskich miesięcznie; na dzieci w wieku 19-23 miesięcy zgadza się- 3 033 korony miesięcznie.Okres wypłacania świadczenia : Zasiłek opiekuńczy będzie wypłacany przez maksymalnie 11 miesięcy- od miesiąca po tym jak dziecko ukończy rok życia, do miesiąca poprzedzającego ukończenie dwóch lat.

Niestety czasy się zmieniaja . No ale zawsze można pisac o zapomoge. Też ją daja. Tylko język ładne pismo dobry kalkulator.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
Niestety czasy się zmieniaja . No ale zawsze można pisac o zapomoge. Też ją daja. Tylko język ładne pismo dobry kalkulator.

Myslales kiedys o skladni? Warto przeczytac nim nacisniesz "dalej" To ze skroty myslowe sa czytelne dla ciebie nie oznacza. ze inni je rozumieja. Rozum płata ci figle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
No i dobrze zrobili z tymi zasilkami... zamiast dzieci siedziec w domu do 3 roku zycia i sie w nim nudzic pojda predzej do przedszkola i beda mialy kontakt z innymi dziecmi.

Nie dramatyzujcie bo ja nie widze zeby byl tutaj ktos pokrzywdzony... jezeli az tak wam zle to porownajcie sobie czy w PL placa (jaka kwote) za to ze dziecko siedzi w domku????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Artur Z
(kot1977)
Wiking
I tak siekończy rozum naszych rokaków no ale jak ja to muwie. Potem bedą odwołania i jakieś smieszne pisemka że niezrozumiałem tego tekstu.
No ale cóz ktos może cos na tym zarobi.
Proponuje czytajcie dokładnie i jak pisze do 2 lat to 2 anie przez 2. Zreszta wasza broszka.
A jak juz sie nakombinujecie i coś namieszacie to wiem kto pisze ładne odwołania i ma 99,0% frekfencji w załatwianiu takich spraw. Nie pisze 100% bo jak ktoś tak bardzo namiesza to i Lindorf się nim zajmie a wtedy to już kiszka i konto puste.

Milego wieczorku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Artur Z
(kot1977)
Wiking
PS. Pani Magdalena ma moim zdaniem racje do PL. po 400 zł tyle ma moja siostra i to z łaska
Więc ... . Jak jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kot1977 napisał:
PS. Pani Magdalena ma moim zdaniem racje do PL. po 400 zł tyle ma moja siostra i to z łaska
Więc ... . Jak jest

o prosze to w Naszym Kraju tez placa za to,ze dziecko nie chodzi do przedszkola? pierwsze slysze...
pewnie tak samo jak z zasilkami rodzinnymi.. jednemu damy bo jego dochody nie przekraczaja a temu drugiemu nie bo dochod za duzy o 16 gr na osobe

dokladnie zmiany polegaja na redukcji o jeden rok...czyli do 23miesiaca zycia dziecka...a nie przez 23miesiace...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Kinga Rynkiewicz
(Kinga123)
Wiking
z matematyka nie ma problemu i dzieci tak mam nie wiem jak u ciebie w domu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
a co w tym zlego ze dziecko posiedzi w domu do 3 roku zycia? ja w tym nic zlego nie widze i uwazam ze jesli jest taka mozliwosc to dziecko powinno pobyc z rodzicami w domu i nie koniecznie musi sie w nim nudzic a kontakt z innymi dziecmi tez moze utrzymac!!! no chyba ze ktos chce sie jak najszybciej pozbyc dzieciaka z domu to i owszem lepiej niech pojdzie do przedszkola. pozatym jeszcze jest kwestia samego przedszkola czy to faktycznie jest przedszkole czy tylko przechowalnia dla dzieci?! moja corka poszla do przedszkola majac 3,5 roku i nie widze w niej jakis dziwnych zachowan a i kontakt z dziecmi tez jest bardzo dobry,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Kinga Rynkiewicz
(Kinga123)
Wiking
5000 koron do 11 miesiaca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok