Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Luise Jordann w m piotr1512 Kuba92no (3101 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
magdalena_d84 napisał:
...
Znaczy "..." ..."ugryzłaś się w Język" i bardzo dobrze /rozważnie .
---
Ponieważ nie ma się co ...PUNKTOWAĆ... , każdy model wychowania jest dobry , o ile nie przekracza się nadmiernie granic w tych systemach .
---
Brak zainteresowania dzieckiem , jest tak samo , złe jak nadwrażliwość i nadopiekuńczość ...
---
Ot takie to przewrotne jest te nasze Prywatne Życie ...
---
MIŁEGO DNIA KOBIETY... Z OKAZJI 8MARCA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
nie gabriel..napisalam post ale po czasie go usunelam... ja nie mam braku zainteresowania moimi dziecmi jezeli o to chodzi... to ze wybralam dla nich przedszkole to juz oznacza brak zainteresowania??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Artur Z
(kot1977)
Wiking
A morał z tego taki ze większość was panie tylko liczą na kaske . A dziecko coś dostanie z tego na jakes małe Gumisie. A tak to na koniec powinni wogule zabrac ten zasiłek. Jak chcesz coś mieć od państwa to sama daj coś od siebie. np. pracój minimum 2 lata zapłać z 300 tys podatku a pptem korzystaj. A wy wszystkie tylko brac brać. Powinni to zlikwidować .....
I koniec tematu

Czas na jakiś lepszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(AnitaCi)
Wiking
Kocie1977 - my kobiety bardzo Ci dziękujemy za taką typowo egoistyczną postawę wobec nas i życia ...
Otóż pracujemy, zarabiamy, płacimy podatki, rodzimy dzieci, a potem je przez lata wychowujemy, żeby na takiego gościa jak Ty, na starość, miał kto pracować / m.in. na Twoją emeryturę/. Zarówno kobieta jak i mężczyzna ma do spełnienia w życiu podstawowe zadania. Mężczyzna jest od zarabiania pieniędzy i zapewnienia rodzinie godnego bytu a kobieta jest od innych zadań specjalnych, choć nieźle sobie radzimy na różnych stanowiskach pracy i jesteśmy zaradne. Skoro WY mężczyźni pracujecie i dostajecie za to pieniązki, to czemu NAM kobietom nie należy się chociaz jakieś minimalne wynagrodzenie finansowe za nasz trud i naszą pracę? ... Nie wiem czy masz żonę i dzieci, ale z takim Twoim podejściem, gdybyś miał dzieci i zostałbyś z nimi sam przez 3 tygodnie, to poznałbyś co znaczy praca w domu i prawdziwa opieka nad dziećmi - 24 h na dobę! Ręczę, że po tych 3 tygodniach czekałbyś na żonę na peronie, z kwiatami w ręku i modliłbyś się, żeby czasem pociąg się nie spóźnił ...Szybko zmieniłby Ci się pogląd na życie ... Ale na szczęście nie wszyscy myślą tak jak Ty ...My nie liczymy na kaskę, tylko na miłość i szacunek ze strony mężczyzny, który bierze dzidę do ręki i idzie na polowanie, żeby zapewnić byt swojej kochanej rodzinie! Wielki szacunek dla tych mężczyzn, którzy robią to bezinteresownie dla swoich kochanych żon!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Kinga Rynkiewicz
(Kinga123)
Wiking
AnitaCi dobrze mowisz pobieram to co napisalas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(AnitaCi)
Wiking
Dziękuję Kinga.
Nie bójmy się mówić odważnie o tym co piękne i wartościowe w życiu człowieka, bo dzisiaj promuje się pogoń za pieniądzem i życie w którym wszystko jest wywrócone do góry nogami.
Trzeba dokonywać mądrych wyborów ale niestety one wymagają odwagi, poświęcenia i pewnych wyrzeczeń. Nie jesteśmy sami na tym świecie a wokól nas są inni ludzie, którzy być może mają trudną sytuację życiową i taki np. zasiłek jest dla nich jakąś tam minimalną pomocą ... Ludzie, którzy tu przyjechali i się osiedlili, przyjechali w większości za przysłowiowym chlebem. Większa część z nich żyje na tzw. dwa domy lub przyjeżdżają tu w ramach łączenia rodzin. I tacy muszą zaczynać wszystko od początku ... I zanim coś napiszecie o zabieraniu zasiłków to się zastanówcie komu chcecie je zabrać ... Może ktoś taki mieszka obok nas ... Cieszę się, że większości świetnie się powodzi, ale smutne jest to jakimi wartościami ta większość kieruje się w życiu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
AnitaCi, ja uwazam ze nalezy podziwiac kobiety ktore oprocz tego ze pracuja, potrafia tez ugotowac obiad i pobawic sie zdziecmi. Uwierz mi, ze odkad pracuje, moge pogadac w pracy o rzeczach innych niz kupki i bajeczki. I to wcale nie czyni ze mnie gorszej matki. Wracam do domu steskniona za dzieckiem. teraz akurat jestem na urlpie macierzynskim, ale wracam do pracy w sierpniu i nie uwazam ze krzywdze w ten sposob moje dzieci. kazdy ma swoj sposob na wychowanie. A siedzenie w domu z dzieckiem to moze byc praca 24h na dobe, ale pod warunkiem ze spedza sie ten czas faktycznie z dzieckiem, a nie z kawka przed telewizorem i zagladanie jak sie dziecko bawi w pokoiku. A niestety tak spedza czas wiekszosc "gospodyn domowych".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
AnitaCi zgadzam się z tobą w 100%. Chciałabym móc tak żyć. Znam rodziny, które nawet uczą swoje dzieci do 13 roku życia, a dopiero potem szkoła. Te dzieciaki są wspaniałe.
Sama z pierwszym dzieckiem byłam w domu przez 2,5 roku, potem poszłam do pracy. Wymienialiśmy się opieką nad małym. Przedszkole zaczął jak miał 3,5 roku. Dziś dowiedziałam się, że moja kolejna dwójka dostała miejsca w przedszkolu. Córeczki będą miały w sierpniu 3 lata a druga 20 mies.. Mam mieszane uczucia, ale muszę pracować. Już pracuję, ale na razie mało i wieczorami. Muszę pracować na pełny etat. I to jest problem, bo przedszkole, które mogłoby być fajną przygodą może stać się ponurym obowiązkiem. Poranne wstawanie to stres, pęd na godzinę. Już to przechodziłam z synem. Płacz rano i popołudniu. Uważam, że przedszkole to faja sprawa, o ile zrobi się wszystko co możliwe, aby zmniejszyć stres do minimum. Nie zawsze to możliwe. Generalnie, gdyby mnie było stać, to wolałabym być w domu, a dzieci chodziłyby do przedszkola 2-3 razy w tyg na parę godzin, aby się pobawić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Rodzinom którym już przyznano (oficjalną decyzją z NAVu) zasiłek do trzech lat życia dziecka, odbiera się teraz go w trzecim roku.
Czy prawo działa wstecz w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok