Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

„Zszokowani sąsiedzi” czyli dyskusja o barnevernet – cz. III - Norwegia

Czytali temat:
(1549 niezalogowanych)
1 Post
Michał Necel
(Michal Pawel)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Zszokowani sąsiedzi” czyli dyskusja o barnevernet – cz. III
Jestem zszokowany i obłędnie przrstraszony.Kupiłem mieszkanie w Norwegii i planuje się przeprowadzić,ale strach mnie blokuje.Mam sąsiada Norwega który mieszka pietro niżej,i najbardziej obawiam sie,że może wykonać jeden życzliwy telefon i zacznie się horror.Bo nie układa sie zabardzo nam bo jest on strasznym fleją.Tak więc sam nie wiem co robić,jak(czy wogóle można )się jakoś zabezpieczyć przed "życzliwym"telefonem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Rembecka
(Johanne)
Wiking
Proponuje po dobroci wytlumaczyc ze jak nie zacznie sprzatac i nie przestanie smierdziec to go odwiedza koledzy z Rosji i za niego posprzataj
a. LOL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
Odp: „Zszokowani sąsiedzi” czyli dyskusja o barnevernet – cz. III
Jak mozesz podaj bardziej szczegolowo czego sie obawiasz z jego strony, co on moze takiego zrobic co mogloby tobie zaszkodzic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
Może np. zadzwonić do BV i powiedzieć, że słyszał, jak dzieci są bite. Dzieci natychmiast zabiorą, a szanse na ich odzyskanie są nikłe, sprawa się przeciąga a rady (bo to nie są sądy) mają powiązania z BV i zazwyczaj nie są przychylne rodzicom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
strix napisał:
Może np. zadzwonić do BV i powiedzieć, że słyszał, jak dzieci są bite. Dzieci natychmiast zabiorą, a szanse na ich odzyskanie są nikłe, sprawa się przeciąga a rady (bo to nie są sądy) mają powiązania z BV i zazwyczaj nie są przychylne rodzicom.

I nie ma sie co oszukiwać tak to wygląda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
CCCP- reaktywacja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ratujcie się
uciekajcie do Polski!!!!!
natychmiast
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
wszystko w swoim czasie jasiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mamtunia82)
Wiking
Ja z tym pos*****anym urzedem walczylam dwa lata o to,zeby mi nie zabrali nowo narodzonej tu w NO coreczki.Doszli otoz Oni do wniosku iz dziecko ma zbyt niska wage urodzeniowa wiec zapewne ( w ich mniemaniu ) zaniedbywalam sie w ciazy,palilam papierosy i pilam alkohol co bezposrednio mialo wplynac na wage mojej coreczki... ( dodam,ze ciaza przebiegala prawidlowo,a pierwszego synka,ktorego urodzilam w PL waga nie roznila sie duzo od jego siostry bo tylko o 230 gram! ).Dodatkowym atutem dla tego ''urzedu'' mialo byc to iz po porodzie mialam problemy z apetetytem i tym oto zostalam posadzona o 'AUTODESTRUKCJE'!!! i wyslana PRZYMUSOWO do kliniki specjalistycznej przez lekarza pierwszego kontaktu,z ktorej to kliniki na drugi dzien zostalam wypisana po przeprowadzenia ze mna rozmowy przez lekarza specjaliste. I w tak oto jakze cudowny sposob poznalam tajniki dzialania tego urzedu ktory w moich oczach po wszelkich ich akcjach i ilosci wpadek ktore zaliczyli jak rowniez najglosniejszej z udzialem det.Rutkowskiego stracil szacunek i profesjonalizm jaki powinien prezentowac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mamtunia82)
Wiking
Zapiomnialam dodac ze klinika do ktorej trafilam to klinika psychiatryczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok