Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(564 niezalogowanych)
18 Postów
adam kowalski
(git666)
Wiking
gabriel napisał:
kgit666 napisał: po zdanym egzaminie z jezyka 6 tyg bedzie trwala nauka..jak zdam to jade ciekawe tylo do jakiego miasta nas wysla...
A kto organizuje ten Kurs językowy...? .
---
Jaki pośrednik ?

PROFFMAN ZE SZCZECINA A CO??JESTES W NORWEGII?CO TAM PORABIASZ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
adam kowalski
(git666)
Wiking
HEHEmarianek73 napisał:
git666 napisał:
ja tez bede mial 6 miechow okresu probnego.jestem jeszcze w polsce ale juz mi powiedzieli ze podpisze umowe jak wyladujemy w NO jestem kierowca autobusu maja nam powiedziec dokad nas wysla dopiero po zdanym egzaminie z jezyka 6 tyg bedzie trwala nauka..jak zdam to jade ciekawe tylo do jakiego miasta nas wysla...

nie spodziewaj sie miasta.....
wyslą was tam, gdzie wiry w rzece urywają koniom łby podczas picia wody
Swoja droga to jakies pojebane, bo gdybys wiedział gdzie masz jezdzic, to mógłbys sie w jakis tam sposób przygotowac, poznac topografie miasta,obyczaje,etc....

Widze ze kolega ma wyostrzone poczucie humoru dzis hehe ale spoko.Masz racje jak bym wiedzial gdzie mnie wysla zaczolbym sie przygotowywac dowiedzialbym sie jaki jest koszt wynajmu mieszkania w tym miescie no i szuklabym kontaktu w tym miescie z polakami zeby dowiedziec sie wiecej jak naprawde sie tam zyje ale polacy nie sa chetni zeby mi pomoc wyslalem wiele wiadomosci na priv i nikt tak naprade mi niepomogl nawet sie niezainteresowal a przeciez zyczliwosc nic niekosztuje.jak ja bylem w londynie i ludzie z polski pisali do mnie na forum UK zawsze im pomagalem odpisywalem.dlatego bardzo sie zdziwilem ze mi nikt nieodpisal gdyz mi sie wydawalo to naturalne zeby pomoc.zyje juz ponad 30 lat i ciagle sie ucze.moze dlatego ze wierze w Polakow i wierze ze to co o nich sie mowi za graniaca to tylko glupie zlosliwosci mieszkalem wuk 5 lat i nigdy sie niebalem ze nowoprzyjezdni zabora mi prace wiec nierozumiem czemu inni sie bali.hehe pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
adam kowalski
(git666)
Wiking
jasta102 napisał:
git666 napisał:
jestem kierowca autobusu maja nam powiedziec dokad nas wysla dopiero po zdanym egzaminie z jezyka 6 tyg bedzie trwala nauka..jak zdam to jade ciekawe tylo do jakiego miasta nas wysla...
to proste
wyślą cie tam
w zależności
jakiego narzecza się nauczysz
żebyś mógł rozumieć tambylców, a oni ciebie

SLUCHAJ A MAM PYTANIE DLUGO SIE UCZYLES NORWESKIEGO ZEBY SIE JAKOTAKO POROZUMIEC CO? JA DOBRZE ZNAM JEZYK ANGIESLKI I CIEKAWY JESTEM ILE MI ZAJMIE ZEBY JAKO TAKO ZROZUMIEC NORWESKI?POMOZESZ?A MOZE KTOS INNY MI POMOZE CO?
MOJ NUMER GG 33310564 MAM WIELE PYTAN CO DO NORWEGI PRACY ITP.JEZLI KTOS BY BYL TAK MILY POMOC TO BYLBYM WDZIECZNY Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
Po tych kursach ze szczecina to ni daja zakwaterowanie chyba ze cos sie zmieniło ale mój znajomy przyjechał jako kierowca i dostał zakwaterwanie mieszkali w 6 w jednym domu .Uczcie sie Norweskiego bo ci co przyjechali to bedni byli na poczatku wydac pieniedzy nie umieli bo w autobusach sie kupuje bilet lub miesieczne nie ma biletów zeby kasowac i kupc w kiosku,i pamietajcie na rondzie koniecznie mówcie kórwa wrzuc kierunkowskaz ja zawsze po tym poznawałam ze to nasz człowiek siedzi za kierownica,bo w norwegi zadko kiedy włanczaja kierunki przy skretach, Powodzenie chlopaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

mowia w proffmanie

ze jak norwedzy uslysza,ze

jestes obcy (a uslysza po 1wszym slowie)

to beda zlosliwie belkotac,zebys nie zrozumial

a norweskie szczeniaki,beda cie kantowac ile wlezie,z tymi swoimi legitymacjami

no i,ze po tym 6scio miesiecznym okresie probnym (dluzszy juz nie moze byc) przyjedzie

nastepne,swieze mieso z proffmana na twoje miejsce,a ty (na99%) wrocisz do pl...itepe,itede
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
git666 napisał:...PROFFMAN ZE SZCZECINA A CO??JESTES W NORWEGII?CO TAM PORABIASZ??
A NIC...
Tak się z ciekawości zapytowywuję , szukam jakiegoś ...LOGICZNEGO...pośrednika , który by Mnie nauczył w Końcu tego pieprzonego języka na jakimś stacjonarnym kursie ... za darmo ...
---
Jednak ten Proff- ma ograniczenie wiekowe ... i trzeba mieć praktykę , a Ja takowej nie mam .
---
Jestem w Norge i tak sobie kręcę powoli ... i ... ode czasu , dode czasu ...
---
Nic nazbyt ciekawego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
Aniolow: czesto piszesz na forum i duzo piszesz. Jednak malo sensownej tresci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3