Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania Ania daniel wojcicki Iwona Polak agniesia_ww (2839 niezalogowanych)
1 Post
jacek walicki
(Winczenzo)
Wiking
If you pay in bananas, you Get monkeys
Ps.to nie mój text ale pasuje.Cyt.norków

Nie da się z negować rzetelności sumienności i dobrze wykonanej pracy na normalnych zasadach .

lizzi---ten cytat odnosi się do obcej siły roboczej . Do ludzi którzy nadmiernie rywalizują w pracy a nawet to demonstrują chodząc w pracy biegiem zgadzających się na wszystko aby mieć pracę i nadgodziny -w zamian otrzymują pogardę.
Brevik2 nie będzie najgorszy w tym działaniu . Gorszym okaże się dezaprobata społeczeństwa norweskiego do polaków w każdej dziedzinie życia -bo na razie tak jest tylko ze strony obiboków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Dokładnie tak jak mówisz,jak się czyta ogłoszenia ludzi szukąjacych tu pracy to masakra padają słowa kto kolwiek ,co kolwiek, gdzie kolwiek, jak kolwiek ,gdzieś czytałam ze koleś będzie robił w święta w niedziele,aż nie można tego czytać pewnie i zgodziłby się za 60 nok
to jak oni maja na takiego patrzeć jak na małpę ,której się rzuca banana,ma taki 20 lat i myśli ze jest cwany
cwany by był jak by sobie latem ziemniaków nasadził bo miałby teraz na zimę
a tak do zaoferowania nie ma nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zapomnieli napisać o najważniejszym ___ uważają że polscy pracownicy są lepsi , bo tańsi i jebi//ą dużo godzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Ale autor tego "artykulu" to prosto podsumowal w kilku zdaniach!!

To troszke bardziej zakrecona historia niz wam sie wydaje.. to niedokaldnie tak bylo jak opisali to w prasie. Erik ma racje i nie dziwie sie ze sie oburzyl ale to nie tak ze jego wywalili i wzieli Polakow na jego miejsce... On pracowal w zupelnie innym dziale!! Chlopaki tam pracuja juz od kilku dobrych lat ale sa faktycznie wynajmowani i w przypadku grupowych zwolnien powinni odejsc pierwsi tyle tylko ze robota w tym dziale gdzie pracuja chlopaki jest naprawde baaardzo ciezka i zaden norek nie wytrzymuje tam dlugo..ale tez uwazam ze powinni dac mu szanse skoro deklarowal ze chce tam pracowac.. zobaczymy co sie bedzie teraz tu dzialo..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
coz jakby nie patrzec psujemy kolejny dobry rynek pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(ADRIANN)
Wiking
KOLEDZY JAK SIE DOSTAC DO TEJ FIRMY MA KTOS NAMIARY!!! sZUKAM ROBOTY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
ja uważam że polscy pracownicy nie są lepsi tylko Głupsi !!!
podam przykład z mojego podworka ,budownictwo :
i nie mam tu na myśli norkowni ,w każdym kraju na świecie gdzie pojawią się polscy budowlańcy ,tubylcy łapią się za głowę
nikt nigdy nie negował zdolności praktycznych polaków ,ale Głupote w wykonywaniu pracy
przykład : czekam na dzwig ,blat szalunkowy Peri ,waga około 150 kg ,podchodzi do mnie prowadzący i pyta :na co czekam ,na dzwig .....aco na ch..u mam przenieść tego blata ....
podbiega Józek K......k i szarpie się z tym blatem ,uciagnoł go kilkanaście metrów i składa cała ściane ,pochwili ciągnie mniejszy blat do kompletu ,zadowolony z siebie ,wysyła wiązanke słow w moim kierunku ........... nierobie ......... to najlżejszy z epitetów ..........
w miedzy czasie podjechał dzwig ,przewiozłem swoje blaty ,ściana gotowa do zamkniecia ,
zapinam gotowy element i zamykam szalunek .....spokojnie bezpiecznie ,bez pośpiechu ...
Józek drze morde że dzwig mu potrzebny ,a ja mu nato : jak dotąd dawałeś sobie radę bez dzwigu ,to dalej też sobie poradzisz
jeden z wielu przykładów polskiej głupoty, w ktorej brylują ludzie z południa Polski
chęć pokazania się za cene zdrowia ,nieraz i życia .......
a pamietajcie że za chwile bedziecie musieli pracować do 70 lat
poto ktoś wymyślił maszyny by pomagały nam w pracy ...
poto bog stworzył gorali by niepotrzebne były maszyny
ps
..alem wyjebany ...stwierdził po pracy Jozio .....
,,,aleś PIERDOLNIĘTY ....stwierdziłem na odchodne
po kilku tygodniach józio wylądował w szpitalu ,problemy z kręgosłupem .......
a ja sobie spokojnie pracowałem dalej ,przcież mam przed sobą jeszcze 30 lat pracy ...
wiele takich przykładów mogłbym podać ,z niemiec ,z norwegi ,z islandii........
tylko poco ????
poto by potwierdzić moją teze : Polak jest silny ,polak jest głupi ................???
sami sobie robimy krzywde ,sami na siebie kręcimy bat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
[quote][quote]jeden z wielu przykładów polskiej głupoty, w ktorej brylują ludzie z południa Polski

poto bog stworzył gorali by niepotrzebne były maszyny

Podpisuje sie pod tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok