Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Tollvesenet handluje skonfiskowanym towarem - Norwegia

Czytali temat:
Sebastian Goluch (695 niezalogowanych)
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Tollvesenet handluje skonfiskowanym towarem
Każda osoba, która przekracza granice Norwegii z towarami, za które powinna zapłacić podatek, a tego nie robi i zostanie przyłapana nie tylko traci przewożone dobra, ale też zostaje zgłoszona na policję.

Totalna bzudra! Jezeli nie chodzi o duze ilosci przeznaczone na sprzedaz, zazwycaj konczy sie mandatem/grzywna (forenklet forelegg).

Link do aukcji
www.qxl.no/contents/no/tollauksjoner/index.htm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jaki

z tego moral

- przewozic jak najwiecej kontrabandy i dac sie lapac!

by norwegia rosla w sile...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
a to ciekawe, bo jako smakosz i wielbiciel tego złocistego napoju nigdy jeszce nie piłem "litwinskiego" piwa...
pijałem za to litewskie i musze przyznac,ze było ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:
a to ciekawe, bo jako smakosz i wielbiciel tego złocistego napoju nigdy jeszce nie piłem "litwinskiego" piwa...
pijałem za to litewskie i musze przyznac,ze było ok

ciekawe, bo ja też się za takowego uważam
to powiedz co to ostatnio tak degustowałeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
janek > przeciez ty nie pijasz czegos na zółci bydlecej.....
ostatnio łykałem złotego bażanta w zielonym szkle : )
kroi mi sie jeden kurs w tyg do sweden przez całą zime, wiec jasiu jak bedziesz grzeczny, to wujek marianek/fido dido/gepard czester cos ci podrzuci na twoja depresje : )
w szwecji w systemach jest naprawde dobry wybór piany i nie drogo : )
złoty w szkle za 0,5 L 14 sek : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dorota J
(unicornesss)
Wiking
Totalna bzudra! Jezeli nie chodzi o duze ilosci przeznaczone na sprzedaz, zazwycaj konczy sie mandatem/grzywna (forenklet forelegg).

dokladnie, jesli celnicy zdecyduja ze nie koncza na pouczeniu, ma sie do wyboru mandat lub kilka dni w pierdlu, ale zawiadomienie o tym dostaje sie wlasnie z policji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(waldeknr1)
Wiking
ciekaw jestem jaka celniczka dała by coś komuś za darmo??!!! ...cha chaaaa dobry żart ...jak by taka dawała komuś za darmo to nie robiła by w swoim zawodzie jako calniczka,czy ty kiedykolwiek widziałeś jak żyją celnicy i co mają w szafie albo w swoim barku??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Karol Bombelstein
(KarolBombelstein)
Wiking
Za każdy karton papierosów oraz litr wódki ponad dozwolony limit jest 300 koron kary plus oczywiście wszystkie dobra ponad te dopuszczalne są konfiskowane. Mandat wypisuje celnik na miejscu bez podawania sprawy na policje. W przypadku nie opłacenia mandatu w ciągu 10 dni sprawa trafia na policję a to już jest inna bajka o której nie mam pojęcia ponieważ mandat zapłaciłem w terminie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
do 6000 nok mozna przwiezc na osobe bez cla oczywicie nie moga to byc fajki woda ,i jeszcze jakies tam limity sa odnosnie jedzenia dla ludzi dla zwierzat i czegos tam jeszcze na stronie ambasady jest to wszystko
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok