waldeck napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Odwołanie konsul Adrianny Warchoł
A czy to humanitarne postepowanie wladz norweskich ? Ci co decyduja o takim kroku sami powinni poczuc sie jak rodzice odebranego dziecka z tak blachego powodu, moze wtedy podeszli by do sprawy w bardziej cywilizowany sposob.
A skad ty wiesz, jaki byl powod? Opierasz sie prawdopodobnie jedynie na wypowiedziach chorej kobiety oraz gangstera.
Poza tym, cytuje oryginalna odpowiedz p. Warchol przeslana do mnie 20.06.2011:
"
Ze zdumieniem i olbrzymim zażenowaniem przeczytałam artykuł pod wskazanym przez Pana linku. Szok był tym większy, iż nie miałam świadomości istnienia takiej treści. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że ktoś mógł bezprawnie przekleić moje zdjęcie z Internetu i podpisać kolo niego taką skandaliczną wypowiedź, na dodatek z błędnymi danymi osobowymi i błędną informacją dotyczącą zajmowanego przeze mnie stanowiska. Już skontaktowałam się z kancelarią adwokacką w sprawie wyjaśnienia tego procederu bezprawnego korzystania z mojego nazwiska.
Dlatego bardzo dziękuję za poinformowanie mnie o istnieniu takiego artykułu, zwłaszcza, że ja nie czytam Super Expressu i nawet nie wiedziałam, że istnieje. Musiałam sprawdzić w Internecie, czy taka gazeta faktycznie istnieje i według Wikipedii „ jest to gazeta o charakterze sensacyjno-rozrywkowym słynąca z publikacji dot. afer politycznych i obyczajowych. „ Nie stosuje autoryzacji przed publikacją artykułu bądź wypowiedzi rozmówcy. Stąd, uważana jest za gazetę bardzo nierzetelną, której informacje należy traktować z wielką ostrożnością.
Odpowiadając na pytanie, dementuję prawdziwość zawartej tam wypowiedzi. Szczególnie, iż ja jestem w Norwegii dopiero od 2 miesięcy i nie znam jeszcze wszystkich norweskich instytucji, ani sposobu ich funkcjonowania.
Serdecznie zapraszam do Konsulatu ...
Z poważaniem,
Adrianna Warchol
III sekretarz
Wydział Konsularny Ambasady RP w Oslo