Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Danuta E Stefan Każmierczak KEJTI24 K Krzysztof Poważny (8971 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...na

coz jak widac po tobie,znajomosc jezykow to jednak nie wszystko

zeby jeszcze uczyli myslec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mirek Hol
(miho)
Wiking
Poprostu trudno czasami przyjac gorzka prawde...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
wszyscy chca zeby im cos dawac,ja tez nic nie dostalem i nie opluwam przez to pl.
kazdy chce zeby mu cos dac,a ruszyc glowa,pozniej rekami i samemu cos zrobic a nie psioczyc tylko ze polska mi nic nie dala,taki system gdzie wszystkim sie wszystko nalezy mielismy juz,

ruszyć głową a potem nogami i spier...z tej Polski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
... Polska to piekny kraj...

a co tam takie piękne?
może stolica? z tego co pisała na pierwszej stronie Gazeta Wyborcza to ze stolic europejskich brzydszy jest jedynie Kiszyniów, stolica Mołdowy
a już wiem, jeden tu pisał, że drogi są tam piękne
no ale co jeszcze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
tak miho,ja na codzien widze ta ich wydajnosc,jeszcze nie widzialem zeby ktorys sie spocil,a jak przeliczy sie produkt przez cene to przy ich poziomie cen to i tak kiepski wynik.
wyjasnij mi tylko jedno,po co zatrudniaja polaka placa mu np.180/h ktory wyprodukuje przykladowo 1000szt cegiel za dzien,a wydajny norweg przy stawce 230 zrobi 1450.
cegla polaka koszt prod. 1.350
norwega 1.189
roznica 0.161
jak widac z ich wydajnoscia to my najwyzej powinnismy po nich sprzatac,po co nas zatrudniaja skoro sami produkuja taniej.lepiej itd
wszystko mozna przedstawic tak aby sie wszystkim podobalo,punkt widzenia....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
do tych co są mocni w gębie poczytajcie: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9895408,Mamu...ano__wyciagneli.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
jak zwykle w Polsce dziecko jest kartą przetargową........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ktos powinien beknac za to i to zdowo,jak pisalem juz wszedzie sa paradoksy i tu i tam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
tak miho,ja na codzien widze ta ich wydajnosc,jeszcze nie widzialem zeby ktorys sie spocil,a jak przeliczy sie produkt przez cene to przy ich poziomie cen to i tak kiepski wynik.
wyjasnij mi tylko jedno,po co zatrudniaja polaka placa mu np.180/h ktory wyprodukuje przykladowo 1000szt cegiel za dzien,a wydajny norweg przy stawce 230 zrobi 1450.
cegla polaka koszt prod. 1.350
norwega 1.189
roznica 0.161
jak widac z ich wydajnoscia to my najwyzej powinnismy po nich sprzatac,po co nas zatrudniaja skoro sami produkuja taniej.lepiej itd
wszystko mozna przedstawic tak aby sie wszystkim podobalo,punkt widzenia....

że też masz tyle czasu w pracy aby obserwować kogo poty biorą
większość potów występujących u Polacków bierze się zazwyczaj z odparowywania wczorajszej ciepłej
pracuj lepiej nad nowymi technikami obsługi miotły, niż się za rachunki bierzesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Po raz wtóry powtórzę :

nie wiem po co się ciągnie wątek jeśli się nie ma wiedzy na ten temat ....to są tylko wynurzenia ludzi którzy nie mają pojęcia co się działo w tej rodzinie........ a tak pozatym obserwując co się dzieje w Najjaśniejszej Pomrocznej to uważam że czasami zawczesne interwencje są lepsze niż pózniejsze sprawy o zamordowanie dziecka , pobicie itp.itd....a takich spraw jest wiele.......
Zresztą to dotyczy również portalu MN......

a na zakończenie proponuje co niektórym przeczytanie 2 książek może coś pomogą: Rafała A. Ziemkiewicza "Polactwo" i Tomasza Lisa "Polska,głupcze"................
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok