Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Danuta E Stefan Każmierczak KEJTI24 K Krzysztof Poważny (8975 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Pies gończy napisał:

a na zakończenie proponuje co niektórym przeczytanie 2 książek może coś pomogą: Rafała A. Ziemkiewicza "Polactwo" i Tomasza Lisa "Polska,głupcze"................

może by tak po kolei
i od Aleksandra Bocheńskiego : Dzieje głupoty w Polsce

...Głupota to główna cecha narodu polskiego . Głupota narodu polskiego – to niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Jasta dziękuję za podpowiedż nie omieszkam poszukać i zakupić.....dawno temu czytałem bodajże o ile pamiętam tytuł....Czy nowy podział na ludzi i małpy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta miotelke tobie zostawie bo ja nieco wiecej mam w glowie i profanacja by bylo na miotle to marnowac
a te ksiazeczki to chyba twoja biblia ,to moze teraz modlitwe napisz pozniej kosciol zaloz a pozniej moze nowym rydzykiem zostaniesz.

jasta i pies mam do was jedno pytanie: ktory narod i kraj w europie wg.was jest najmadrzejszy,kraj najlepiej rzadzony i tak dalej.....
nie zawiedzcie mnie i napiszcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
kryss a co statyską się zajmujesz????? nie ma takiego kraju który by miał same + , każdy ma swoje ..... Jeśli chodzi o Polskę to to co się dzieje tam to tylko dzięki "polactwu" jak przeczytasz te książki to może coś zrozumiesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

jasta i pies mam do was jedno pytanie: ktory narod i kraj w europie wg.was jest najmadrzejszy,kraj najlepiej rzadzony i tak dalej.....
nie zawiedzcie mnie i napiszcie

kombinuję sobie, że Szwajcaria
nie mieli ani dobrej ziemi, a właściwie góry, ani klimatu, ani bogactw naturalnych a potrafili zostać najbogatszym państwem w Europie, co to wojny od przeszło 600 lat nie przegrało i ma schrony przeciwatomowe dla ponad 80% swoich obywateli
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
jasta pozwolę sobie dodać ze wszystkie inwestycje państwowe przechodzą przez referendum np: budowa dróg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
wlasciwie nie spodziewalem sie innych odpowiedzi,jesli chodzi o pl,to wiele mnie wkurza,ale wkurza mnie jeszcze bardziej ciagle obrzucanie tego kraju blotem,
i wyszlo ze kazdemu mozna wiele przypiac,NIE MA KRAJU DOSKONALEGO,i moze zmienmy juz temat
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
ja nie obrzucam błotem Polskę ale tępie "polactwo" i kołtunerię ,ksenofobię polactwa.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mirek Hol
(miho)
Wiking
I o to wszystko chodzi. Jestem Polakiem, kocham moj kraj, ale troche obiektywizmu, oczytania, nauki i.t.p. nikomu jeszcze nie zaszkodzilo.
Nawet Milosz, ktory na starosc wrocil do ojczyzny, czesto byl krytykowany za podkreslanie wad polskich.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kto obrzuca to wie,niewazne,
co do ksiazki to podoba mi sie jezyk jakim jest napisana,przeczytam.
jasta tez powinien he he
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok