Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marta Zielinska (6819 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:

poczytaj sobie 23 razy zanim zaczniesz sapac i mądzyc sie niepotrzebnie!
Nie lubie cie,bardzo cie nie lubie lamusie!

no to czytam i zaczynam mędzić
aaaaaaa co do zakupów poza rimi,rema,kiwi,to co poza coop mega,lub Obs mozna jeszce tu napotkac.....
można jokera napotkać
bo nie dawniej jak 10/15 lat temu, całe vest agder i pół rogaland,oraz deszczowe vest landet(bergen i reszta jaskiniowców) układała parkiety i kostke brukowa w stanach.....
Czesc budowała "domki kanadyjskie"

a to byłeś w 2001 u norków , czy w stanach?
uwazam ten kraj za smutny,zacofany,egoistyczny o ustroju bardzo zblizonym do komunizmu i dyktatury.....
nic dziwnego w przypadku posiadania takiej zawartości w głowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
marianek73 napisał:
dobrze,ze mnie nie przeganiasz Robercie-dzieki
system lepszy nie kest, tylko pracy jest wiecej,choc z kazdym dniem jej ubywa,bo nadciagaja "nowe kraje" z UE i godza sie na stawki, za które my(dłuzej tu pracujacy)nie chcemy pracowac.....
co do osób z wioski, to mylisz sie, poniewaz ja nie uwazam, zeby ludzie z wiosek byli gorsi od tych z miasta! tylko niektorzy, z piszacych w dupie byli i gówno widzieli, a sapią na forum jakby objechali pół swiata i wiedzieli wiecej niż wszystko
Ja tez sie ciagle uczę i staram sie byc madrzejszy z dnia na dzien(nie zawsze mi sie to udaje) )
aaaaaa te 30% klasy sredniej w PL to tylko teoria,bo ludziska w pl mają mase floty i jakosć ich zycie jest na duzo wyzszym poziomie jak tutaj....
Co do pana "jasta"> jaki ty qurwa ciezki typ jestes....
kreujeszlansujesz sie tu na wielkiego krasomówce,pouczasz wszytskich dookoła, a kompletnie nie rozumiesz wiekszej czesci postów!
poczytaj sobie 23 razy zanim zaczniesz sapac i mądzyc sie niepotrzebnie!
Nie lubie cie,bardzo cie nie lubie lamusie!

marainek, twoje poglady mnie przrazaja, ale do nich masz prawo. Natomiast nie masz prawa ublizac ludziom. Okazuje sie, ze jestes taki odwazny tylko aninimowo. Chciales kiedy pogadac "face to face" i domagales sie mojego nr, o ile "odwaze sie" na to. Dostales pelne dane. Jakos do tej pory nie zadzwoniles. Brak odwagi cywilnej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
brzydal napisał:
...powiew

wielkiego swiata,mozna jeszcze znalezc

w ica maxi...

W ICA, czy Menu wybor jest akurat dosc dobry

Ja kupuje raczej w malych sklepach np. frognerspecial.no/ - znakomity wybor serow;
www.thonshopping.no/Kjopesentre/Gunerius...tikker/Stjernekjott/ - coby nie posypalo sie od razu, ze kupuje drogo - tu mieso jestna wage, tansze niz paczkowane w marketach. Nie mam problemow ze znalezieniem dobrego zarcia w Norwegii...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rema, rimi, kiwi, ica,coop,joker no to będzie ze sześć sieci spożywczych w 30 tysięcznym Sandnes
brak konkurencji????
no to ja wam powiem analfabety, że w 8 milionowym New York nie ma aż sześciu sieci spożywczych
w 300 tysięcznym mieście w Zjednoczonym Królestwie też nie ma
w 800 tysięcznym Krakowie no chyba jest sześć, ale to się trzeba najeździć
aj waj, aj waj, aj waj
brak w Norwegii konkurencji i jeszcze lidla i biedronki tylko trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ty naprawde jestes chory
ps: nie bede juz sie spinał na ciebie, ani przekomazał z tobą,bo przeciez ty jestes "the best'
zapytam tylko raz i ostatni: znajdz choc jeden wpsi, w którym autor/rzy postuluja lub zabiegaja o otwarcie lidla czy biedronki w norge?
I prosba do ciebie: przestan brac to gówno, albo zmien dealera, bo to cie zabija )
co do kierownika> to nie prowokuj i zaczepiaj, bo ja juz z toba nie chce gadac!
Bijesz wszystkich na głowe,jestes madry i masz wspaniały swiatopogląd, tyle ze jest tylko twoj
Takze gadka odpada, ale gdybys chciał i miał ochote na jakies mocniejsze atrakcje,to chetnie ci je zorganizuje
mam tylko jeden warunek: nie dzwon po psy,bo ty juz przesiąkłes tym gównem i podejrzewam,ze juz od dawna "uprzejmie donosisz".....
Pogadaj sopbie z "jasta" on jest tylko tyroche głupszy od ciebie,tyle za jedzie na dragach,wiec moze byc agresywny )
Heia Polen!
aaaaaaa i dawno juz njie cytowałem mojego ulubionego cyt."zeby Polska była Polską....."
aaaaaaa i niedawno jadąc do domku zauwazyłem przy drodze duzy napis "Polsko,pozwól nam pracowac"
Marze o tym i wierze,ze kiedys sie spełni, a wtedy nie bede musiał prowadzic załosnej konwersacji z typami "jasta,kierownik" i kilku innych : )
podsumowujac, tak zeby tradycji stało sie za dosc" jak ci sie nie podoba, to wracaj do Polski......"
Uwielbiam to : ))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Heia Polen!

WOt idiot fortepianowicz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
marianek a propo tego że ludzie w polsce mają kasę to masz rację ale z kąd? Ci którzy mają to te 30% a reszta to Ci którzy zarobili za granicą. a propo norwegów z regionu w którym akurat teraz mieszkam pracujących w stanach 10-15lat temu to tylko ty o takich słyszałeś 30-40 lat temu może tak rozmawiałem dziś na ten temat z norwegiem sześdziesięcio paro letnim i powiedział że jak on był bardzo młody to jakaś miejszość wyjeżdżała. Jakoś mu wierzę bo nie wierzę że ludzie nie nauczeni dobrobytu nie szanowali by pieniędzy tak jak oni nie szanują. Znam kilku norwegów i żadnemu z nich nie brakuje i żaden nie oszczędza na niczym. W polsce jak się chce to się pracuje, w 2005 roku wróciłem do polski z Anglii pracę znalazłem w dwa tygodnie z czego jeden nie szukałem bo byłem na wakacjach. zanim tu przyjechałem jeszcze dwa razy zmieniałem zawsze na lepszą i nawet dnia nie miałem przerwy a w polsce mieszkam w województwie w którym jest największe bezrobocie. reasumując jeśli ktoś szuka pracy lżejszej od spania za prezesowską kasę to czy tu czy tam będzie bezrobotnym.

Jeszcze takie mądre polskie powiedzenie"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" i o ile łatwiejsze jest życie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Robert Wesołowski
(robert14421)
Wiking
i jeszcze jedno mądre powiedzenie "Jak jeden Ci mówi że masz ogon to go olej ale jak więcej niż dwóch to lepiej się odwróć"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
rema, rimi, kiwi, ica,coop,joker no to będzie ze sześć sieci spożywczych w 30 tysięcznym Sandnes
brak konkurencji????
no to ja wam powiem analfabety, że w 8 milionowym New York nie ma aż sześciu sieci spożywczych
w 300 tysięcznym mieście w Zjednoczonym Królestwie też nie ma
w 800 tysięcznym Krakowie no chyba jest sześć, ale to się trzeba najeździć
aj waj, aj waj, aj waj
brak w Norwegii konkurencji i jeszcze lidla i biedronki tylko trzeba

to nie chodzi o ilosc sieci handlowych... tylko o wybor produktow w skleach... moze byc tylko rema - mnie to wisi ale chcialbym miec jakis wybor produktow a nie caly czas.. tine z gornej polki albo tine z dolnej polki... takie to proste....

ps. wieksze zakupy robie w SWE - tam jest wszytsko.... a na parkingach 99,99% rejestracji - NO... norki tez chca miec wybor... a ze taniej przy okazji jest....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
JLK21 napisał:

to nie chodzi o ilosc sieci handlowych... tylko o wybor produktow w skleach... moze byc tylko rema - mnie to wisi ale chcialbym miec jakis wybor produktow a nie caly czas.. tine z gornej polki albo tine z dolnej polki... takie to proste....

ps. wieksze zakupy robie w SWE - tam jest wszytsko.... a na parkingach 99,99% rejestracji - NO... norki tez chca miec wybor... a ze taniej przy okazji jest....

tak się składa, iż pół roku mieszkałem w Szwecji i jakoś nie mogę sobie przypomnieć większego wyboru towarów, ani sklepów niż w Norwegii, pominę całkiem fakt, że szwedzki chleb jest prawie tak samo niejadalny jak i angielski, oraz, że lidl tak samo ubogacony, jak w Anglii, czy Polsce. może o większy wybór piw w sklepach chodzi, o ile takim czymś można nazwać ichnie siczki o zawartości od 2,2 do 3,5 volt. niezłe jaja kupujesz w sklepie heinekena i potem czytasz na puszce 3,5% wybór towarów w norweskiej ICA wcale nie mniejszy niż w szwedzkiej
P.S
lepiej, gdy jakiś kraj ma jedną wódkę, ale dobrą typu absolut, bądź nawet vikingfjord, niż jak w Polsce do wyboru 150 ale jedna bardziej śmierdząca od drugiej, że nawet najgorszy chłopek w USA mówił, aby tego nie otwierać w pokoju bo zasmrodzi powietrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok