Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Co dała mi Polska ? - Norwegia

Czytali temat:
(549 niezalogowanych)
1 Post
jo .
(kokojambo)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Co dała mi Polska ?
Opinia Maji Selan przepraszam a skąd ona przyjechała żeby wyglaszac opinie ze Polska podobna do Rumuni hehe jej Słowenia nie lepsza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marek Domagala
(emdom)
Wiking
nie wiem jak się ustosunkowac do tych dosyć prowokujących wypowiedzi....austiak i to młody mówi o luksusach w Austtrii?!Czy aby nie przesadza ciut chłopaczyna?!Ja nie mówię,że Polska to jakiś cud,ale ten bidula to się ciut zapędził,zwłaszcza z tym kieszonkowym....natomiast te panienki ,ta Słowenka,to już jawna kpina...a niby skąd ona przyjechała...jak ktos był w tam do się zaś ale dopiero uśmiał z jej wypowiedzi...jak gdzieś można się doszukiwac analogii do Rumunii to tylko w jej rodzinnym kraju....a mowa polska i rumuńska to rzeczywiście jak z jednej sztancy...no nie?!dziewczyna ma tak poukładane w głowie jak porządek panuje w dziecięcym pokoju....z przyjemnością przeczytałem wypowiedzi :Ukrainki i Hiszpanki...dziewczyny mają coś pomiędzy uszami i nie jest to drucik je przytrzymujący,ale reszta....śmiech na sali...skąd autor wytrzasnął takie elementa?!Czy na pewno nie rąbnął się i nie przeprowadził rozmowy z jakimś świeżo nastrzykniętymi dopem....?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Katharina A.
(kata)
Wiking
Emdom nie moglabym tego lepiej powiedziec-daje tobie wielkie uklony-co to za artykuly i wypowiedzi-nie..po prostu wymiekam...mieszkalam 20 lat w Niemczech obecnie 3 lata w Norwegi i moglaby duzo duzo napisac ale dam sobie spokuj bo moglabym byc bardzo niemila
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Filip Kubasiewicz
(QubaSozi)
Wiking
Macie bardzo ciekawe podejście do ludzi od razu ładujecie z grubej rury i jesteście bardzo oburzeni (tak to odbieram) jak ktoś nas przyrównuje do Rumunii lub innych tego typu podobnych krajów. Może faktycznie coś w tym jest. Przecież w większości miast w Polsce są dzielnice gdzie jest bieda która co raz bardziej kontrastuje z przesadnym bogactwem na pokaz że już nie wspomnę o tzw. blokowiskach w których co raz więcej mieszka ludzi nie przywiązujących wagi do poszanowania wspólnej własności. Poza tym zwróćcie uwagę na przedział wiekowy tych młodych ludzi. Z ich punktu widzenia ich kultury i zamożności ich krajów może faktycznie tak jesteśmy postrzegani. Przecież to właśnie te młode nasze męty po otwarciu granic zaczęły kraść na potęgę i szokować Niemców Austriaków czy innych, to włąśnie nasza marginalna młodzież (nie cała na szczęście) która ma gdzieś wykształcenie i naukę woli jeździć i kraść, bić zastraszać wyrabiając nam normalnym opinię złodziei i kombinatorów. A potem tacy normalni ludzie jak Wy tu piszący jedziecie do Niemiec czy innych krajów zachodnich na zakupy i dziwicie się ba nawet jesteście zbulwersowani, że za wami chodzi ochrona i patrzy nam na ręce czy aby czegoś nie ukradniemy. Szokujące? Wkurzające? Nie! Poprostu większość z nas zapomina wychowywać swoje dzieci na normalnych ludzi spora grupa dorosłych rzuca się w wir zarabiania kasy a zapomina o wychowaniu własnych dzieci i stąd cała ta opinia i nasz wizerunek. Akurat jesteście młodymi wspaniałymi ludźmi i Was to bulwersuje, lecz ci, którzy kradną i wyrabiają nam opinię mają to głęboko gdzieś. Pomyślcie o tym. Czasami warto
Kata jeżeli masz swoje spostrzeżenia, przeżycia (nawet te niemiłe) to napisz o tym, podziel się z innymi niech również inni poznają tę drugą stronę medalu.
Pracując w Holandii przez 3 lata przekonałem się że bycie Polakiem nie jest słodkie. Jak to powiedział właściciel kempingu w którym mieszkałem: rusek ruskowi pomoże, turek turkowi pomoże rumun rumunowi pomoże ale polak polaka utopi w łyżce wody. Sprawdziłem w większości się zgadza

Pozdrawiam serdecznie Mimo wszystko optymista
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jo .
(kokojambo)
Wiking
przepraszam ale do Rumuni porównuje Polskę ktoś kto wywowdzi sie z kraju akurat ze Słoweni no coż do niedawna to nie była kraina miodem i mlekiem płynąca a dzisiaj też nie jest to jakaś rewelacja a juz wiem gazeta w.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jo .
(kokojambo)
Wiking
a teraz w drugą stronę co dała nam Słowenia bo Austria to dziennikarze z wyborczej powinni wiedzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ciekawe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok