Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Mejdo napisał:
Ja mam trochę konkretniejsze pytanie
Czy ktoś z Państwa miał problem z nostryfikacją tytułu magistra? Ostatnio wyczytałam, iż NOKUT nie uznaje wykształcenia wyższego jako "pełne" jeśli za dyplom mgr nie otrzymało się ok 30pkt ECTS.
Dla wyjaśnienia, indywidualną sprawą uczelni jest ile maksymalnie przyznaje punktów za dyplom.
W moim przypadku jest to 20 pkt.
Pozdrawiam

Pewnie chodzi o to:
NOKUT kan gi godkjenning av utenlandsk utdanning som likestilt med en akkreditert norsk mastergrad, jf. forskrift om mastergrad, dersom den er en fullført mastergrad eller annen høyere grad og den i tillegg oppfyller ett av de to følgende kriteriene:
1.Mastergradsprogrammet har et omfang på minst 120 studiepoeng/2 års normert studietid og omfatter et selvstendig arbeid av minst 30 studiepoengs omfang. Opptakskravet til programmet er utdanning som er jevngod med norsk bachelorgrad. 2.Utdanningen er et integrert studieprogram med et omfang som kan godkjennes som minst 300 studiepoeng/5 års normert studietid og omfatter et selvstendig arbeid av minst 20 studiepoengs omfang.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Cześć Oferuję tłumaczenia polsko-norweskie i norwesko-polskie (także te przysięgłe). Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409 .
Zgłoś wpis
81 Postów

(djramzes)
Początkujący
Witam,

jestem nowy.

Posiadam:

- Licencjat ze Zdrowia Publicznego - Zarządzanie w ochronie zdrowia.
- Liceum ogólnokształcące o profilu informatycznym
- Technikum o profilu Technik Spedytor.

Gdzie udać się po z dokumentami, w skrócie jak załatwić formalne rzeczy będąc jeszcze w Polsce
czy wystarczy xero i potwierdzone lub przetłumaczone wszystko na angielski? Czy NOKUT jest odpowiednią instytucja czy przy "ochronie zdrowia" jest może jakaś inna instytucja nostryfikująca wykształcenie?

Gdzie w Polsce potwierdzić tanio dokumenty za zgodność z oryginałem? Najlepiej za darmo? czy może zrobić to Urząd Miasta lub inna instytucja? Czy musi być to notariusz ?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Zarzadzanie w ochronie zdrowia? Norweski znasz? Jak nei to nic ze swoim wyksztalceniem nei zdzialasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(djramzes)
Początkujący
Dzięki, jestem nowy i byłem przekonany że SAK zajmuje się lekarzami i pielęgniarkami. Ciężko to wszystko zrozumieć dla mnie.

Najważniejsze aby załatwić dokumentację którą Norwedzy zaakceptują. Od czegoś należy zacząć ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Od zawodow okolomedycznych SAK.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(djramzes)
Początkujący
Ok, zapoznam się wieczorem w domu na spokojnie z informacjami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(djramzes)
Początkujący
Poczytałem troszkę i wychodzi na to że norweski trzeba znać bardzo dobrze.

Czy dobrym pomysłem byłoby np. zatrudnienie się w sklepie lub magazynie do rozkładania towaru itp bo mam taką propozycję i wtedy wdrażanie się w cały ten system polityki pracy w Norwegii oraz nauka języka w środowisku naturalnym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
X Y
(Jufinho)
Początkujący
Ostatnio mi NOKUT odeslal uznanie dyplomu.
Wyslalem im kopie:
-dyplom po polsku
-dyplom po angielsku
-suplement po polsku
-syplement po angielsku
-swiadectwo z ogolniaka
-paszport
-dowod
Wszystkie kopie zanioslem do NAV i oni podbili mi za zgodnosc z oryginalem kazda strone.
Bardzo szybko bo w ciagu 2 tygodni dostalem pismo z NOKUT z uznaniem mojego wyksztalcenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok