Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Podróż Flåmsbaną w 720p 2D - Norwegia

Czytali temat:
(385 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Pierwsze 15 minut filmu to jakieś nieporozumienie, ciemność tylko widać i nawet się autorowi nie chciało przewijać postoi na stacjach. lepiej wyjść na spacer z domu niż się męczyć przez godzinę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
> Zuzu
To dlatego, że na początku trasy, zaraz za Myrdal jest dużo tuneli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Lee Loo
(leeloo)
Nowicjusz
Podróż tą koleją i trasą była jednym z najpiękniejszych przeżyć podróżniczych w moim życiu (jechałam nią ponad 5 razy). Nie dość, że wjeżdża się na tak niebotyczną wysokość pociągiem, to na dodatek wokół można podziwiać to, co najpiękniejsze w norweskiej naturze: zieleń drzew, turkus (i inne odcienie niebieskiego) wody, potoków i wodospadów, chatki stojące na wzgórzach, skały, doliny... Jednym słowem: co chwilę zapierało mi dech. Wydałabym nawet 1000 koron za takie przeżycia. Wszystko to jednak moje subiektywne odczucia. Innym, jak widać, trasa i widoki się nie podobały. Nie do końca to rozumiem, ale o gustach się nie dyskutuje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
Jak dojechać na tą kolejkę z Bergen?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Lee Loo
(leeloo)
Nowicjusz
Wsiadasz w pociąg z Bergen do Myrdal i już jesteś. W Myrdal wsiadasz we Flåmsbana i jedziesz do Flåm. Potem możesz wrócić do Myrdal i stamtąd znowu do Bregen. Flåmsbana jest odgałęzieniem Bergensbane.

Życzę udanej podróży!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok