Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czterech na dziesięciu Polaków bez pracy w Oslo - Norwegia

Czytali temat:
(373 niezalogowanych)
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Czterech na dziesięciu Polaków bez pracy w Oslo
jak zwykle nikt nie pracuje i nie mieszka nigdzie indziej w Norwegii jak w Oslo!! dobrze że macie to Oslo bo nie wiem gdzie by się ci wszyscy Polacy podziali?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
sie smiej ale co 3 polak w norge mieszka w oslo i 40km do okola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Lukasz J.K
(lopek)
Wiking
nie tylko Polak Norweg tez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
krzysztof paradoks
(paradoks)
Nowicjusz
To chyba nie problem w jezyku,braku kultury czy kompleksach. 90% z nas ma na utrzymaniu rodziny jezeli nie tu to w Polsce i zaczyna sie robic problem bo ceny wzrosly dosc mocno w porownaniu do lat poprzednich(3,4 lata wstecz) Gdy zona nie pracuje poprostu zaczyna brakowac kasy!!!! Te 25 000 ktore przecietnie mozna tutaj zarobic owszem wystarczaja ale na zaplacenie raty za mieszkanie,raty za samochod czynszu itd no i jedzenie ktore i tak kombinujemy jezdzac do Szwecji czy sciagajac z Polski.Odczulem to sam dotkliwie w poprzednim miesiacu placa wszystkie rachunki na kwote 18000 nok do tego jak dolicze paliwo,telefony,bramki,jedzenie to okaze sie ze zabraklo mi do wyplaty. Przestalem sie dziwic tym ktorzy zyja w obskurnych warunkach i oszczedzaja na wszystkim. Po paru latach pobytu tutaj zaczalem patrzec na ceny towarow i stwierdzilem ze np moje "maslo" podrozalo o 50% a zarobki wzrosly moze o 30. Paliwo 8 Koron gdy tu przyjechalem a teraz 13!!! Nie wiem moze to tylko moje takie spostrzezenia ale cyfry nie klamia.Moje wypady na miasto na piwo,spacery na lody tez poszly na daleki plan co kiedys bylo norma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
krzysztof paradoks
(paradoks)
Nowicjusz
Przyjechalem a teraz prawie 13!!! Wypady na piwo,lody czy do Tusenfrydd kosztuja-dla 4 osobowej rodziny gdy tylko jedna osoba zarabia to naprawde drogi gips. Integrowanie sie z otoczeniem wtedy moze byc ciezkie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
kwestia w tym co kto tutaj robi? ile robi i za co robi? jak ktoś to czyta i wie o czym myślę to na pewno sobie zdaje sprawę że da się żyć...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok